Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 16 329
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм му давала на моя всичко вече. Месо, яйца, глутен, ягоди, праскови в пюре и т.н. Много бързо въведох всичко, педиатърката не ми се е месила, каза ми да си преценявам аз.

Ние имаме 5-6 хранения, две от тях с пюрета. Давам към 10-11 плодово пюре с каша или само плодово пюре. Към 2-3 давам зеленчуци с месо или жълтък. От време на време му правя домашни, но основно си яде купешки пюрета. Не мога да му осигуря такова разнообразие и нямам времето да се занимавам да правя пюрета. По-натам ще минем на детска кухня и след това в яслата ще си яде каквото готвят. Сигурно към годинката вече ще може да яде и от нашата храна.

Още се буди за нощно хранене обаче. Буди се и почва голям рев, за минути, ако не му дадем мляко започва истерично да плаче и няма успокояване докато не види шишето с мляко. Не знам как да му го махна това нощно хранене.

skady, защо няма да даваш месо?

# 496
Моето е на 4 хранения. 07:30-11:30-15:30-19:30 като варират и половин час напред понякога. Сама си го направи така, тамън ми се връзват часовете за хранене.

И аз основно готови пюрета купувам, почти никога не мога да измисля какво да се яде. Нито за нея, нито за нас. Иначе обичам да готвя, но такова бедно въображение имам само аз. 🤦

# 497
До сега въвеждах повечко зеленчуци, хапва си пюретата с кеф, чака си ентусиазирано, но винаги предлагам кърма след това и си хапва. Кашата я давам около 15/15:30, но пак предлагам мляко. Вчера например явно кашата я позасити повече и не яде особено кърма след това, по-интересно и беше да се оглежда я стаята все едно я вижда за първи път. Днес мисля да въведа пуешко, стига съм я мъчила на голи зеленчуци Joy Ако някой се интересува наскоро намерих и поръчах пюрета на Simple comme i babybio, изглеждат ми с хубав състав.

Onirique, аз също имам големи амбиции и като тръгна да правя нещо и зациклям, но все пак се старая да правя някакви комбинации Grinning

А вечерно време предлагате ли нещо и като цяло тогава пак ли каша + зеленчуци или пюре се дава ?

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 11:16 от _Miss_

# 498
Аз все още вечер си давам изцяло АМ.

# 499
_Miss_, точно за вечерното се чудя и аз. Засега давам шише мляко, и не съм сигурна как да преминем на пюре. Проблемът е, че вечерният режим е къпане, хранене, приказки и песни, спане. След къпане, ако яде пюре, ще трябва пак да я къпем, а и ще се разсъни. Млякото я успокоява и успива.
Не знам докога мога да давам само АМ за вечеря. Стига ѝ, нощем не се буди, спи си до 6 сутринта. Може би още 2-3 месеца така и ще мисля вече за друга вечеря.
Държа да пие мляко, защото до 3-годишни човешките бебета имат необходимите ензими, за да го разградят правилно и да извлекат веществата. Полезно и нужно е.

skady, защо няма да даваш месо?
Защото е жестоко. Също е гнусно. И вредно, ако месото е купешко (заради хормоните и антибиотиците). И ненужно. Малкото полезни неща, които ги има в домашното месо, ги има и извън него. Предлагам алтернативите.

# 500
Сега се сетих, че вие вкъщи не ядете месо. А мислила ли си как ще процедираш като тръгне на ясла/градина? Ще ги предупреждаваш ли да не ѝ дават месо? То изобщо има ли как? Може би в частните ще може.

Не е ли по-добре да ѝ предложиш месо, за да знаеш, че няма алергии и непоносимост? Все пак сега е бебе и имаш контрол над това какво яде, но после?

# 501
Сега се сетих, че вие вкъщи не ядете месо. А мислила ли си как ще процедираш като тръгне на ясла/градина? Ще ги предупреждаваш ли да не ѝ дават месо? То изобщо има ли как? Може би в частните ще може.

Не е ли по-добре да ѝ предложиш месо, за да знаеш, че няма алергии и непоносимост? Все пак сега е бебе и имаш контрол над това какво яде, но после?
За съжаление жена ми яде месо и много обича скара Joy Навремето ѝ обяснявах как няма начин да сме заедно с такива различия в разбиранията, но тя беше упорита, че има как, и ето ни 8 години по-късно.

Като тръгне на градина със сигурност ще ѝ дават месо, не си правя илюзии, в България сме. Ще им кажа, че не яде, но вярвам, че ще влезе през едното ухо и ще излезе през другото. Нямаме пари за частна градина, така че, ако иска и ѝ понася, там ще си яде месо. Аз имам грижата да ѝ обясня какво представлява месото, а оттам нататък детето ще си прецени. Аз самата на 6 години можех да преценя, че това не е хубаво, но родителите ми тогава ме принудиха да го ям.

Сърце не ми дава да дам такова нещо на детето. Поне да разбира какво е и да избере сама.

# 502
_Marley_, Нищо не каза. Само, че е прекалено рано и да му давам само зеленчуци, като му заместя храненето с тях.
Отелно ми каза: няма да му даваш екзотични плодове тип ягоди, малини, къпини, авокадо и тн. Може само банан, но и той след месец.
Общо взето ще си го карам по схемата, която съм започнала и това е... Да не говорим, че 3 пъти го измери, че е 70см и накрая каза, аа няма как да си 70, 69см ще те пишем... което пак много не го разрах. Grinning

# 503
Той този един сантиметър е от съществено значение 🤣🤣🤣

# 504
Препоръчайте ми някакво кремче против подсичане, малкия е доста пухкав и почна да се зачервява по гънките на крачетата ама страшно червено става, като протрито е Sad До тук сме пробвали, бочко, павловича мас, судо крем, един дето го приготвят в аптека нове в София и това е.. няма особен ефект, може би судо крема е най-добър, но той пък много изсушава кожата.

При нас захранването върви бавно, още сме само на зеленчуци, но той след 10тата лъжичка някъде почва да плюе и дохранвам с мляко, вчера му дадох пюре от пащърнак и след това получи разстройство Sad

# 505
Препоръчайте ми някакво кремче против подсичане
На Бебо. Има ефект веднага.

# 506
# 507
Включвам се и аз. Започнах захранване на 5++, сега Дани е на 6++ и вървим много добре. Хапва пълна порция от 160 грама, че и след това си хапва доволно и кърма. На този етап няма да замествам хранене. Само на обяд му давам, но чакам да дам 3те първи меса и жълтъка и ще продължа със СЗ - каша с плод. Иначе му вкарвам рапично олио в пюретата, помага за акането. Babybio и Simple Comme са ни едни от любимите пюрета. Купувам и на Хип, ДМ и Гербер, но само такива, които са със чист състав (уж).

Дани също от известно време се буди рано сутрин, но все се мъчим да доприспим поне до 7. Той май ще е от ранно преминалите на 2 дремки, защото държи големи интервали и вървим в тази посока, а и с това ранно събуждане.. май си показва.

Иначе вече седи самостоятелно, но все още не лази. По препоръка на ортопед го карам да седи повече по корем, за да се научи да лази, въпреки че не е задължително.

# 508
Имам въпрос към майките с повече от 1 дете: понякога седя и си мисля, възможно ли е човек да изпита същата огромна любов и вълнение за второто дете, така както е било при първото? Ние имаме 1 и искаме поне още 1, но понякога се чудя дали ще мога да го обичам толкова колкото първото.  Странни мисли ми минават напоследък,  но не спя много,  мъчат го зъби нашият.😃😃

# 509
Точно това си говорихме наскоро с ММ, може ли човек да изпита същата любов и вълнение при появата на второ дете. На мен на този етап ми е невъзможно да си го представя, може би трябва да мина през това, че да го изпитам. Не знам на какво се дължи, но сега наистина не виждам как, при второ дете, ще го обичам по същия начин. Дали защото е още толкова мъничка...
Аз не съм сигурна дали искам второ дете, всички ме укоряват за това (освен ММ), но това е, поне на този етап. Само слушам "млада си, помисли си, срамота е да оставяш детето самичко" и т.н. Може би след години ще си променя мнението, но в близките 4-5 години няма да е със сигурност.

Минахме днес на консултация, 66см и 6500, нищо не е качила от предния път. Ама е добре за нейния ръст. Иначе си има белег, няма да ѝ правят проба манту. Венецът е подут, чакаме зъби, че още си няма Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 11:47 от Onirique

Общи условия

Активация на акаунт