Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 902
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Mama557799, щом се събужда "готов за игри" може би е добре да му намалиш дневния сън и да мине на 3 дремки. Или да увеличиш интервала преди бощното приспиване . Не е достатъчно силни налягането за сън ,за да се събужда игрив.
Много е трудно в началото да увеличаваш интервал, мрънкат, нервничат, но всеки ден с 10 минути и за няколко дни си го дръпнала.

# 556
И при нас имаше сходно падане точно на плочки от седнало положение, само че тръгна да пада назад и аз уж бързам да го хвана и го засилих даже надолу, удари се отзад на главата. И аз се паникьосах за 5 минути, ама той плака точно 2 и се успокои.

Има ли вече пълзящи бебета? Нашият е много безпомощен. Изобщо не може да се вдига на ръцете си и се бута назад.

# 557
Моето взе да пълзи назад може би седмица преди да стане на 7 месеца. Пълзи като войник обаче. Опитва се да се надигне на колене и някой път успява, но класическо пълзене не е правила. Обаче откри, че може да се търкаля навсякъде и след няколко опита да пълзи, се отказва и направо се търкаля.

Не бих се притеснявала за пълзенето, има много начини за пълзене и някои бебета даже го пропускат

# 558
Моето е точно като червей. 😃

# 559
Моята рита с крака, опитва се да се надигне на ръце, но всичко приключва с това, в даден момент започва да се изнервя и сменявам заниманието. Единствено успява да се премества настрани. За сега по-интересно и е да седи Grinning

# 560
Моята мишка става на 7 месеца след 1 седмица и пълзи назад. Много е смешна. Изобщо не лежи вече по гръб, даже понякога така се избутва, все едно ще сяда. 😁

# 561
Нашата не пълзи, но се учи да ходи. Иска да ходи! Взехме проходилка, обикаля си с нея. Като не е на ръце, обича да седи, но в един момент се сеща и иска да ходи. Вече усвояваме идеята, че трябва единият крак пред другия, а не както при проходиката - навежда се напред и магията се случва Joy

# 562
Алекс вече пълзи, без да вдига краката.  Лази по-скоро войнишката, доста е умел. Мъчи се, набира краката под корема, вирва задниче във въздуха... но няма сили и пада. И нощем така се разхожда из кошарата и ми се вие свят понякога като го гледам на бебефона 😂
Но се придвижва из цялата къща вече,  не мога да го оставя за секунда сам, ако не е затворен в къта за игра. Кучето го гледа хем заинтересовано, хем леко притеснено 🤣 и е много упорит, харесва си нещо (най-интересните играчки не са играчки -кутията на биберона, връзка, джапанките ми) и тръгва лъм него. Правя му препядствия с възглавници и с краката си, за да се учи и катври. И съответно изобщо не иска да седи, интересно му е да пълзи и като го сложа седнал, се свлича на земята и тръгва нанякъде....

# 563
Нашата не пълзи, но се учи да ходи. Иска да ходи! Взехме проходилка, обикаля си с нея. Като не е на ръце, обича да седи, но в един момент се сеща и иска да ходи. Вече усвояваме идеята, че трябва единият крак пред другия, а не както при проходиката - навежда се напред и магията се случва Joy
https://youtu.be/nG-8gvHamlQ?si=mbXdfHSZIoUjISWv

Проходилките могат да са опасни, не помагат на децата да проходят и даже са забранени в някои държави. За който не е чувал.

Иначе и моето бебе иска да се изправя и се държи за халките в къта за игра. Някой път иска седнала, някой път по гръб, някой път права

# 564
За проходилките темата е обширна. И аз имах твърдо мнение (и може би все още), че няма да използваме, но бяхме на преглед при Фурлакис и неговото мнение всъщност е, че не пречат на децата и като отропед изобщо не ги отрича. Бях изненадана и се позамислих. Вероятно няма да купя, но Дани много обича като го хванем под мишниците да подскача, та то това си е абсолютно същото.

# 565
Проблемът с тях е, че дават много подвижност на децата, преди да са готови и лесно може да стане беля и да се ударят сериозно

# 566
И какво ще правите по цял ден с бебе, на което му се ходи, а пък все още не може, ако няма проходилка? Първото ми дете имаше много готина проходилка, много се занимаваше в нея и някак се научи да се пази, без проблем си проходи на год. и месец. Тези всичките ¨нови¨ проучвания излизат извън граници за мен и много почват да ме съмняват Grinning Не може всичко, което хората са правили в продължение на деситилетия наред, даже векове и човечеството е оцеляло и прогресирало, тука в последните 2-3 години някой да ¨открие¨, че всичко това е било грешно и крайно вредно, относно белите - те се случват и без проходилки.

# 567
Аз имам проходилка от баткото, която почти не е ползвана. При нас не може да влиза от стая в стая с нея, ползвах я евентуално да го оставя  за малко там, докато готвя например. Но винаги е бил до мен.
Сега сигурно също за това бих я пробвала. Но, ако нямах, сигурно нямаше и да купя.

# 568
Ние ползваме проходиката, когато няма как да държим детето или да си играем с него. Например, влизаме вкъщи след пазар и трябва да се преоблечем, измием, да оправим покупките и т.н. Детето през това време се забавлява в проходилката. Когато едната от нас се освободи, взима детето и започва нещо да прави с него, друга игра и т.н. Също сутрин, докато пием кафе и закусваме, едни 15-20 минути, от които имаш нужда, детето щъка с проходилката из хола.

Обаче отчитам като минус навика, придобит от нея, че като се наклониш напред без да си ползваш краката, ще се придвижиш. Ще намаляваме времето в проходлка, за да се научи да ходи Grinning

# 569
Именно.. проблемът с проходилките е, че децата се учат да имат някаква опора през цялото време и това евентуално може да затрудни и забави прохождането. И "ходейки" в нея, през цялото време се облягат във всичките и страни. Иначе какво ще правя с дете, на което му се ходи, но не го вкарвам в проходилка? Ами ще му помагам да се научи и без помощни средства - т.нар. естествено прохождане.

Общи условия

Активация на акаунт