Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 170
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Ние също сме с 2 изцяло заместени хранения - обедното меню (засега давам още само пюрирани зеленчуци на пара) и следобедната закуска, която е каша с плодово пюре. Мисля към 8.5 месеца да въведа месото.
Иначе си имаме сутрешно, вечерно и нощно взема с мляко.

# 706
Май само аз храня на поискване и даже не знам какво ще рече заместено хранене. Като съм с нея, и давам да суче, като е гладна. Така и заспива. Като съм на работа, и дават пак на поискване изцедена кърма и за 10 часа тя изпива между 200 и 400 мл, колкото и дойде според деня. Слагаме я на столчето два пъти на ден, като и даваме по две неща, защото повече наведнъж и идват множко. Някой път всичко изяжда, друг път не. Въвели сме 33 храни, гледам нещо богато на желязо да давам всеки ден. Като вечеряме вкъщи или сме на ресторант навън, я държи обикновено баща и в скута си и ако има нещо подходящо за нея, и даваме да го ръфа - коричка хляб, парче пържола, зеленчук някакъв, половин печена ябълка.

# 707
Момичета, а при вас кога е сутрешното събуждане. При нас малката се събужда към 6 часа и после ми е много трудно да и добутам дремките и общо взето целия режим. Гледам да будува около 2,5 часа. Пробвах всичко, рано и късно заспиване, малко по-късно ядене, общия дневен сън гледам да е около 3 часа, но все едно се е програмирала Grinning Навсякъде чета, че третата дрямка трябва да е 30 мин, но как да я събудя като видно иска да спи. Мисля, че и не е време за 2 дремки, при положение, че втората и е до към 13 часа.

# 708
Ама граммм да не ти пука. Нашият се събужда между 6 и 7, и аз правих всичко възможно,  но не иска да става по-късно. Първата му дрямка е в 8 - 8:30, вари го, печи го,  не може да изкара повече. Втората му е към 11 до 12:30-13 и третата към 15:30-16 до 17:30 гд. Понякога има и четвърта. Понякога си ляга в 19:30, понякога в 21. Да, събужда се често заради зъбите. Вече спря да ми пука. Ми като стане в 6, как се очаква да има 3 дремки, че даже и някои са на 2. А и защо е нужно? Има възрастни още си спят следобед, но консултантите по сън не са ги погнали, нали? Следя си му гд ИБ и ич ми не е. 😃

# 709
Нашият е на 3 дремки , събужда се в 6. Но будува прогресивно, т.е първия път два часа, после два и половина, след това три, и преди вечерната заспиване три часа и половина.
Зимк, ти си на кърма, нормално е все още да си на поискване. Повечето майки минахме на адаптирано мляко, и аз вече няма кърма и драмата ми с помпата приключи. Имаме заместена закуска и обяд.

# 710
Miss, моето е цял месец по-голямо от твоето и все още предимно спи по 3 пъти на ден.
И тя не е от късно ставащите, обикновено става преди 7, има някакви проблясъци понякога и става в 7:30-40. 😂 Опитвам се да я мина на 2 дремки, но засега опитите ми са по-скоро неуспешни. Днес, например, стана малко преди 8ч (след като се събуди в 6 и успях да я доприспя), бях се надъхала да сме на 2 дремки, но първата дрямка беше едва 30 минути и ми стана ясно, че няма да стане. 😂 Сутрин гледам първата дрямка да ѝ е навън в количката, ама в момента, в който спра или забавя темпото, се събужда. 😑 Както стана и днес.
Не мога да я накарам да става по-късно, не става. Само като беше много малка ставаше късно, ама тогава беше обърнала деня с нощта и ми костваше много, за да го поправя това. Та, така. Слагам кафето спала-недоспала и денят започва.😃

# 711
Моето момиче отдавна е на две дремки, трета има някой път, ако нещо с първите две не е било достатъчно. Но не са по график, отдавна се отказах от тези неща. Като и се доспи, спи. Следя и съня в Huckleberry, но просто информативно, даже спрях да гледам прозорци на будуване и тн. Много ми се улесни животът. Бебка се събужда сутрин между 6 и 7:30. Ако и се доака, се събужда по-рано. А през деня излизаме навън или си играем на пода, ако не иска да спи и да яде. Ако ще ходим някъде, я взимаме и тя може да спи по пътя или в скута ми след кърмене или в баща си в раницата.
Нашият е на 3 дремки , събужда се в 6. Но будува прогресивно, т.е първия път два часа, после два и половина, след това три, и преди вечерната заспиване три часа и половина.
Зимк, ти си на кърма, нормално е все още да си на поискване. Повечето майки минахме на адаптирано мляко, и аз вече няма кърма и драмата ми с помпата приключи. Имаме заместена закуска и обяд.

Ами аз ходя на работа няколко дни в седмицата и я гледа баща и или баба и и те естествено със шише я хранят, но пак е на поискване. Когато тогава.

# 712
Явно моята е просто ранобудна. Мислех, че нещо в спането бъркам. Grinning

# 713
Зимк, с шише но с кърма. И аз като хранех с изцедена кърма беше така, но мандра мама затвори. Доколкото знам, адаптираното мляко не е хубаво да е на поискване, защото е по-трудно усвоимо.

# 714
Нашата става в 6, яде, и оттам нататък каквото дойде. Яде под час, спи на поискване. Еми колкото и дремки да искам да има, тя като има други нужди, следваме тях, няма как. Не мога да ѝ кажа "мами, будувай още един час", а тя се дере и беснее. Хубавото е, че заспива от раз в креватчето по всяко време на денонощието.

Малката вече ходи стабилно и бързо хваната за две ръце, и колебливо като е хваната само за една ръка. Имам чувството, че това лято ще проходи, което значи махане на памперсите. Вече пишка и ака в гърнето (ако не ни мързи да я сложим, то целият проблем идва от нас, детето си знае какво да прави в гърнето). Естествено, има мокри памперси, защото като не я сложим 5 часа на гърне, нормално...

# 715
Аз много искам моята да ака в гърнето, но нещо не се получава. Иначе пиш да, често памперсът е сух и тя си пишка в гърнето

# 716
Skady, сподели,моля те, някакви tips and tricks за ходене на гърне. При нас има гд някакъв успех,  но изобщо не е толкова голям. Кога слагате малката, давате ли и играчка, по колко време я изчаквате?

# 717
Не съм skady, но това, което правя аз, е да я сложа след сън и след ядене или след продължително време, ако е сух памперсът. Държа я 2-3 минути най-много и и казвам пишшш и я гледам и и се усмихвам. Играчка не давам. Ако се изпишка, и казвам бравооо възможно най-изразително. Ако не, я вдигам.

# 718
Аз все още не слагам Филип на гърне - още изучавам навиците му, защото е вече на уседнал график и ака по едно и също време всеки ден. От това изхождам, че скоро е време да го слагам поне за акото на гърне. За пикото леко, съвсем небрежно и нежно, го оставям сшеодбяда да спи на еднократна пелена, покрита с памучна, за да спи без памперс и гледам какво ще стане. Цанова препоръча да започнем да махаме нощния памперс. Обаче ви чета с интерес и следя за идеи. Което не бих направила, е това, което виждам да прави една моя позната - слага детето на гърне (2,5 годишна и още на памерс 24/7) и ѝ дава телефона.

# 719
Благодаря, момичета! А иначе забелязвам и аз тази тенденция.  Телефон се дава за щяло и нещяло. Не искам да осъждам, обаче предвид колко е развито вече всичко.  Всякакви занимания има, особено за по-големи деца, но явно се избира лесното.

Общи условия

Активация на акаунт