СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 461
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
  • у дома
За бел не знам-за матем е писано много пъти,че е по-сложна от реалното НВО.

# 736
"Момичета, бих искала да ми дадете инфо относно ПИ в Междучасие. Как са като трудност в сравнение с реално НВО?

Отнотно локалните: изпитвам страх за децата ни...такова чудо не е било!"

- Според 4 близки деца, които са ходили на ПИ в Междучасие казват, че били много трудни, особено тези по МАТ. Майките им (приятелки) също споделиха това мнение и не бяха особено възхитени от това и организацията - бавно се случвала обратната връзка.
И все пак 2 от децата бяха с биваш резултат предвид трудността - 70+, а другите две с 50+ и 60+.
Аз също бях се зачудила дали да не се пробва моя там, понеже ни е близо като локация, но се отказах. Искам да видя реално къде се намираме, а не да му показвам колко е "ужасна МАТ" и как "нищо не знае".
БЕЛ също е бил малко по-труден, но може би им върви повече като предмет и имаха биващи резултати.

Т.нар локални са ми болна тема, паля от раз като видя някакви такива екземпляри. Викала съм 112 на два пъти, когато съм забелязвала група момчета да са заобиколили друга дете и привидно да го тормозят. Изобщо не знам какви са, що са, звънкам без да дам знак, че ги виждам.
Естествено кръвта ми отива в главата и направо побеснявам, но не съм се намесвала към момента за да не се разпръснат, а просто отстрани ги наблюдавам докато дойде патрулка.
Честно казано не знам как може да се справят родителите в тази ситуация. Тук трябва отговорните институции да си застанат на мястото и да действат с всичките им инструменти. Но не съм сигурна, че имаме изготвени адекватни мерки срещу такива деца. И да, ТВУта няма вече.
То вече не върви и да ги водим/взимаме/чакаме/съпровождаме от и до училище. Все пак са големи хора и е редно спокойно да се придвижват сами. Освен да се молим да не се случват такива неща, друго не виждам.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 12:57 от loliy

# 737
loliy, отзовават ли се патрулките на сигналите ти?

# 738
  • София
loliy, отзовават ли се патрулките на сигналите ти?
Да, и на мен ми е интересно. Напоследък се сблъсквам със ситуации, в които имам огромно желание да звъня на 112, но някак не вярвам, че ще помогнат. Много е лошо това... абсолютно недоверие изпитвам към полицията.
Относно локалните... да се съберат няколко здрави мъжаги и като ги хванат на място, бой-бой.. това залужават. След като няма законен начин, саморазправата е възможност. За съжаление накрая само проблеми ще си създадат тормозените. Моя мъж един път се опита да свали от вагона в метрото един келеш, защото драскаше по стените с маркер. Оня така се опъна, започна да заплашва да не го пипат, че не знам как се въздържа мъжът ми да не го ошамари. Честно... Тогава само една жена се обади да направи забележка на момчето, а мъжът ми го накара да се наведе и да си събере кенчето, което хвърли на пода. Адски нагли момчета бяха, посред бял ден в 18 ч. в пълен вагон. Така че убеждението ми вече е, че само шамари на момента оправят работата.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 13:28 от Vache

# 739
За съжаление няма механизми...дори "мамините златА" ги виждаме по репортажите, точат дела с години и накрая пак самодоволно се измъкват. По сигналите вероятно не се отзовават вече, че не знаят на чие "злато" може да попаднат...Пази Боже е работата...No Mouth
ПИ на Междучасие са трудни, да. По БЕЛ за последния писах вече, че текста с разбиране се падна отвратителен за едни ваксини, дето очаквам мижави точки. МАТ-а ни е зле така или иначе, но се борим Sad

# 740
Един ден докато се прибирах към вкъщи подминах едни наркомани, които си биеха инжекции полускрити от храстите до блока. Обадих се на 112 да дойдат - после бабите от блоковата седянка казаха, че патрулката е дошла след около час. В съседния блок е кварталния, не е като да не е наблизо. Толкова за бързото реагиране. Ако случаят беше с деца, щяха да са ги набили и изчезнали отдавна.

# 741
Чувстват се безнаказани, това е. Вандалски изпълнения навсякъде - последно трошили стъкла на коли. И нищо....

# 742
За бел не знам-за матем е писано много пъти,че е по-сложна от реалното НВО.
И по бел е по-труден пробният, категорична съм. СМГ учители също- и бел, и мат. Макар че, последният на СМГ учители по мат беше сравнително лесен, в сравнение с обичайното им.
За моята това е добре, защото иначе много се отпуска.
За локални не мога да кажа, в нашето училище няма такива банди.  Но облеклото, анцузите, найковете, якетата и прическите, походката, маниера се копира от някои деца, да, но агресия от този вид, който се коментира, няма за сега.
Притесняват ме повече локалните момичета, толкова са шпакловани, че приличат на мумии, страх ме хваща. И разголени, ужас е. Уф, и ние бяхме луди пубери, но толкова голотия и грим в училище не помня. Иначе си пафкахме цигари, и алкохол се пиеше, и трева е имало, но по-обрано някак. Макар че пак, в нашето училище има единици от този точно вид.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 14:06 от Априлски душ

# 743
Аз записах моята щерка в неделя на Мат в Междучасие и ще мога да дам отзив за трудността. Тя ходи във Веди, но там вече 2 пробни изпита по МАТ минаха и бяха много лесно, на по-ниско ниво от самата матура и решихме да видим какво и е нивото в Междучасие и СМГ учители. По БЕЛ ходи на ПИ в СМГ учители и каза, че не е било трудно, даже го определи като лесен изпита ( изкара 94т ). На Веди, БЕЛ беше със същата трудност като СМГ.

# 744
  • Пловдив
Здравейте!
Имам молба към майките от Пловдив.
Бихте ли ми препоръчали  школа за подготовка  за НВО от която  сте доволни и да е събота или неделя.
Благодаря и успех  на всички  деца!

# 745
В интерес на истината и двата пъти се отзоваха сравнително бързо. Може би тази точно ситуация е болезнена и с обществен интерес и за това реакцията беше навременна, а и двата пъти бях в ценралната част на града.
За съжаление, не винаги човек има време да изчаква патрул, защото аз го изчаках, но не бързах.
Те обаче няма какво толкова до им направят, особено кагго са под 18 г. Взимат им данните, на тези над 14 г. лични карти и вече натам какво се случва....., може би се обръщат към ДПС (детска педагогическа стая) не знам.
Но нямат кой знае какви възможности и това гамените го знаят.
Въпреки това, някак не мога да отмина, защото все едно е моето дете това тормозеното и ми избиват балансите само при мисълта.

# 746
  • ПЛОВДИВ
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали  школа за подготовка  за НВО от която  сте доволни и да е събота или неделя.

Привет!

Миоят син се готви при Мария Балникова. Курс от 10 деца. Само събота - 3 астрономически часа. От 9 до 12. Често ги задържа и отгоре 15-20 мин. Цена 60лв.
За сега е имал 2 пробни - веднъж изкара 81,5 точки - като всички точки, които му бяха взели бяха от тезата и от преразказа. Нямаше грешка, нито на четене с разбиране, нито на литературата и БЕ.
В училище на пробната изкара 93 точки. Там имаше проблем с единия въпрос - не го беше разбрал, бяха му взеле 1 точка от тезата и останалите от преразказа.

Математика - индивидуални уроци. Госпожата идва вкъщи - 40 лв за 1 астрономически час.

Много зависи как е детето по предметите. Аз в продължение на 2 години търсих индивидуални уроци за БЕЛ, но не успях да намеря и остана при моята приятелка. Той я харесва. Винаги е с написана домашна и почти ходи с удоволствие. Материалът е сдъвкан максимално. През цялото време тя говори и обяснява. Вече приключиха всичко и започват преговор и само решаване на матури, тези и преразкази допълнително. Дава им разпечатани правилата и анализите.  Не пишат нищо в тетрадки. Ходят с два големи класьора, които пълнят през годината с материали.   

Дано да съм била полезна.

# 747
  • София
На сина ми пробните по БЕЛ на Междучасие са му по-лесни от тези на Регалия например (ходил е на два досега), така твърди и изкарва по-високи резултати. Преразказите са му по-високо оценени в Междучасие, на въпросите от 1 модул блее еднакво и на двата и бърка лесните въпроси. На Междучасие не е ходил на последния, на предния имаше 90т, а на втория на Регалия едва 78г.  Но и двата пробни са по-трудни от НВО според мен (поне от последните 2 години).

# 748
  • Пловдив
Здравейте!

Привет!

Миоят син се готви при Мария Балникова. Курс от 10 деца. Само събота - 3 астрономически часа. От 9 до 12. Често ги задържа и отгоре 15-20 мин. Цена 60лв.
За сега е имал 2 пробни - веднъж изкара 81,5 точки - като всички точки, които му бяха взели бяха от тезата и от преразказа. Нямаше грешка, нито на четене с разбиране, нито на литературата и БЕ.
В училище на пробната изкара 93 точки. Там имаше проблем с единия въпрос - не го беше разбрал, бяха му взеле 1 точка от тезата и останалите от преразказа.

Математика - индивидуални уроци. Госпожата идва вкъщи - 40 лв за 1 астрономически час.

Много зависи как е детето по предметите. Аз в продължение на 2 години търсих индивидуални уроци за БЕЛ, но не успях да намеря и остана при моята приятелка. Той я харесва. Винаги е с написана домашна и почти ходи с удоволствие. Материалът е сдъвкан максимално. През цялото време тя говори и обяснява. Вече приключиха всичко и започват преговор и само решаване на матури, тези и преразкази допълнително. Дава им разпечатани правилата и анализите.  Не пишат нищо в тетрадки. Ходят с два големи класьора, които пълнят през годината с материали.   

Дано да съм била полезна.
Много благодаря!Успешен прием в желаната гимназия!

# 749
И аз съм чувала, че Междучасие е по-лесно.
Ние не сме ходили на Междучасие. Беше на първото на СМГ 90т, на Регалия БЕЛ - 1ви - 83 и 2ри - 83, Мат- 1ви - 89.5, второто по МАТ го изтърва.

Общи условия

Активация на акаунт