Забелязвам, че поколението на майка ми (родените преди 70-та) са на това мнение, като се има предвид, че техните деца са отгледани от родителите им и не просто са им помагали, а директно са ги отменяли. Масово са раждали на по 19-20 години и няма как дете да гледа дете, за това родителите им са поемали цялата тежест. В тази тема, разбира се не става въпрос за такъв сюжет. Тук говорим за помощ на майката, например да се помогне в домакинската работа. Веднага се сещам за няколко случая на следродилна депресия, представям си колко трудно е на някои майки да се справят сами и според мен не е никак честно да оставиш детето си да се справя само с абсолютно всичко. Един ден, когато дойде време, моят син ще знае, че може да разчита на мен винаги и няма да си измислям извинения, защото ще знам колко е трудно понякога да си родител.
Винаги се поставям на мястото на другия и когато аз имах племенник някакси на мен ми се вмени ролята на втора майка, когато не ходих да го гледам ми се звънеше по телефона и ми се обясняваше колко лоша леля съм и за да си спестя скандалите ходих и помагах.