Да, въпросът "Трябва ли да се помага на майката?" има доста аспекти. Дали ще е постоянна или временна, или изобщо няма да я има, зависи от много неща. Аз лично нямам нужда от постоянна помощ. Имала съм един случай, когато е било наистина важно и би било добре да има още някой с нас (когато бяхме болни с мъжът ми), е нямаше, никой не дойде, оцеляхме и си продължаваме да си живеем добре.
Помощта сама по себе си се дава пожелание, това е наблюдението ми. Няма значение, че дадения човек има нужда от нея сега, той ще я получи, когато отсрещната страна пожелае и има възможност. Продължавам да съм на мнението, че е майчин дълг да се помага на децата независимо от вързастта им.
Относно сестра ми, нека да стане ясно, че примера беше даден за това как има майки, които наистина държат длъжни роднините си да им помагат, при това по доста агресивен начин.
Относно хейтърите, дали не е добра идея да се спре вече с подобни коментари? Мисля, че дадох пример за това, какво визирам и показах подобен коментар като в него не се вижда, че някой не е на моето мнение, не се вижда мнение като цяло, а директно се коментира негативно мое изказване без автора да е разбрал контекста, което е и определението са "хейтърски коментар". Различни хора, различни мнения и всички те са полезни, така че колкото по-разновидини мнения има в тази тема, толкова по-добре.