Отговори
# 30
  • Варна
Има много голяма разлика в статистиката за кучешката тения между Германия и България (шампион сме не само за ЕС ами и за света ). За проблема трябва да се говори. Броят на домашните кучета е нарастнал 2-3 пъти по статистика последните години, а българина както знаем правила не го вълнуват.

# 31
Не, на мен не ми пречат животните в ресторантите. Нито по пейките. За шума вече казах, че проблем с него нямам от каквото и естество да е, просто нито се будя лесно, нито ме дразни, не знам как да го обясня.

Иначе, това с лапите е малко странно, особено за обществени места, предвид, че ходим с обувки.

# 32
  • Варна
Еми значи си един щастлив човек. Това с лапите не разбрах кое му е странното. Все едно аз да се кача с обувките по сепарето е. Същото е и с кучетата по пейките. Пак все едно да ходя аз по храчки и всякакви гадости и след това с тия обувки да се разходя по пейката, на която някоя майка ще си разположи такъмите за хранене на бебето. Наистина ли ви се вижда ок тая работа?

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 19:52 от Penkoman

# 33
И аз съм против животни в заведенията и по плажовете. Обичам животните,кучето си го гледах 14г,дори в чужбина си го взех и не го зарязах на улицата,но никога не съм го водила по заведенията или на плажа. Има достатъчно плажове,могат един да го направят за хора с животни,мисля,че не е непостижимо.

# 34
Започвам с това, че съм собственик на куче ( Померан). Отвратена съм от заведения, в които се допуска кучето да се качва на място за сядане от клиентите. На 23.03.2025 бяхме в Капитан Кук. В 21.00 ч. имаше две кучета порода Шпиц, които бяха качени на сепаре. Знаете ли каква мизерия пада от кучето, след като го вкарам за измиване след разходка? Искам, като давам 30 лв за 5 скариди да съм спокойна за хигиената в заведението. Явно много искам.
Редовно не се почиства след кучетата. Мизерници са 90% от собствениците на кучета и го казвам с чиста съвест.

# 35
  • Варна
Аз знам за каква мизерия става въпрос, знам и за какви болести става въпрос, знам и че не е само за куче - човек работата и дори някой фен на кучетата тотално мразещ собствения си вид да ме атакува нека се замисли, че преноса работи и куче - куче. Не знам докъде ще откара тая свинщина, но ето да се насладите, на стр.2 направо в табличката гледайте, като случаите у нас са двойно почти на брой на тези в Германия с 14 пъти по-малко население:
https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/echinoc … l-report-2019.pdf

Веднъж видях 2 баби не само да са качили кучето на стола ами и го хранеха в чинийка на масата. Аз ли не съм забелязал преди, не ми е правило впечатление ли или просто всички се побъркаха последните 1-2 години?

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 22:20 от Penkoman

# 36
Ох, пак с тези кучета. В Германия са навсякъде, молове, заведения. Да, не лаят, изключително са възпитани , но пак лапите им не са чисти , нали? Преди време в една банка  ( Франкфурт ) ,пристъпвайки назад се блъснах в огромно куче, много спокойно си стоеше .
Не съм съгласна. В моловете да, позволено е да влезеш с куче, но само на каишка. В заведение никога не съм видяла куче. Единствено ако е такова от не затворен тип може да има куче до масата, но в никакъв случай на стол или да яде от маса. Такива свинщини не съм видяла. А на мен по принцип ми беше трудно да приема дори, че в мол може да се влезе с куче. Честно не знаех, че в България вече е навлезнала такава мода да се допускат кучета по заведения. РЗИ спят ли?

# 37
  • Варна
Два уикенда ходя този месец в определено заведение и двата поне едно куче видях на сепаре.

Трябва да прочетеш под статии с тема дали да се допускат кучета в супермаркети и подобни места какви коментари има на собствениците на кучета. Ще се учудиш на позициите и очакванията на хората. Не казвам, че няма и нормални с кучета ама както каза Дама-бг 90%.....са...

От 1-2 години на мода са джобните кучета и както Скаридка каза, че било пълно с мутреси, сега кученцето е аксесоар на wannabe мутресата. То това поколение което в момента е на 30-35 израстна с такива герои - мутри и чалгарки и сега копира модела, надали са мутри всичките. Но са като по калъп все едно. Та тия джобните кучета са навсякъде и най-нелепото е, че въпросните индивиди очакват ти да се разтопиш от кеф при вида на любимците им и очакват всички да ги приемат и харесват. Иначе си лош човек, мразиш животните, пък който мрази животните мрази и хората, направо насилник и престъпник си. Реален пример - избираш си нещо в месарския магазин и изведнъж усещаш учестено дишане до ухото, някаква кака с кученце на бюста и джуки ти се е натиснала отзад да гледа и тя витрината.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 01:45 от Penkoman

# 38
Е, за сепарета и столове, да. Неприятно. Но това с а просто собственици без възпитание, те са същите, които оставят и децата си да стъпват, както и самите те цапат навсякъде.

Аз нямам куче, с котки съм, но познатите ми с кучета са ги научили да стоят само в краката им легнали, когато са някъде и не позволяват на хората да ги пипат, за да не става излишна суматоха.

# 39
  • Варна
Всъщност си права, вероятно са именно тези, които ще оставят и децата им да ходят с обувки по сепарето. А, покрай това което каза се сетих и за тези, които в супермаркета слагат децата си с обувки в количката - не говоря за това да сложиш детето накрая до дръжката където краката му остават да висят отвън, а точно вътре в самата количка да си ходят или пенсионерите, които слагат в количката мръсните си бастуни и пазарски колички на колелца.

Сетих се и за Лидл Младост, където направиха пункт за изкупуване на амбалаж. Някой път там смрадтта е непоносима заради мръсните бутилки, които връщат, и които извозват в количките за пазаруване. Да не говорим колко клошари се навъртат заради пункта и допринасят за аромата. През студените дни бяха приютили една баба клошарка от която ужасно миришеше на фекалии и урина, която си стоеше до шкафчетата и си ходеше периодично да си рови в коша за боклук до входа на магазина.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 09:50 от Penkoman

# 40
  • Варна
Ох, Пенко големи мрънкания .
Мен ме дразни мръсотията , особено около кофите за боклук , ужасното състояние на тротоарите. Дразнят ме разбира се кучешките л@йна по  улиците. Ако в едно заведение допускат кучета и те дразни , просто не го посещаваш . Аз като слушам ти си магнит за кучета. Все се навират в теб.

# 41
  • Варна
Можеш ли да ми дефинираш какво значи "мрънкане"? Темата е точно за това направена, преместих тези дискусии тук от темата за имотите. Няма такова нещо като мрънкане. Има критика. Има стандарти. Има правила. Това с "мрънкането" вече го изяснихме, че който не му харесва да не чете и, че който много обвинява другите в мрънкане обикновено нещо има друго на заден план, което го кара да го прави - съмнява ме в твоя случай да е така, но все пак тая тема е точно за това Simple Smile. За проблемите трябва да се говори. Има неща, които са стигматизирани и хората не смеят да говоря за тях за да не ги обвинят, че са лоши, мрънкачи и.т.н. От което полза има само "диктатурата на простаците" в която живеем. Нека хората да пишат, да четат и да си правят изводи от тези тема има ли хора, които мислят като тях или проблема е в техния телевизор.

Или май на хората си им харесва да живеят така и който не му отърва Терминал 2? И затова сме от 8 милиона останали 5. Накрая като си тръгнат всички мрънкачи какво според теб ще се случи? Защото напоследък основно хората, които търсят не стандарт, а качество на живот бягат.

# 42
  • Варна
Колко пъти си подавал сигнали за неща, които не ти харесват и смяташ, че не са правилни? Аз десетки сигнали имам към кметство Приморски. След мои сигнали има съборена опасна подпорна стена, предписание за махане на друга, оправиха един теч, непрекъснато пиша за проблем при липса на улично осветление.
Така, че пиши, пускай жалби, оплаквай се. След като в заведение имало куче, пиши в РИОС и не го посещавай повече .

# 43
И аз имам пусната жалба. Мисля, че така е редно.

# 44
  • Варна
В обяснителен режим какво аз правя няма да влизам защото не е това целта на темата. Целта е да се разбере какви са проблемите на хората в детайли, да се разбере какво е общественото мнение по тези проблеми и има ли други като теб/мен/нас и да се проведе дискусия. Оттам нататък естествено има и механизми, въпреки че в държавата от горе до долу, а не само града както каза savii_ е "е изграден на схеми, кражби и кривотия" . Докато не се смени целият цикъл - управляващи, антуражи, администрация, местни велможи - никоя служба няма да е ефективна при разглеждане на жалби.

Общи условия

Активация на акаунт