Отговори
# 45
  • Варна
Имаше подаден сигнал за куче, което стои на терасата в мой апартамент, който е даден под наем. Кучето не лае, само защото е на терасата. Намериха ме мен като собственик, срещаха се с наемателя, правиха проверка на място. Сигнала беше от съсед, от съседен блок, имаше приложени снимки. После направиха проверка и на друга съседка в блока. Подавайте сигнали , ако ви пречат кучетата.
Аз имам НОК, ваксиниран, чипиран, вече и кастриран. Разхождам го ВИНАГИ на повод . Но не харесвам разни дребни кучета свободно пуснати  да ни се връх в краката . Хубаво е, че се разхождаме по разни диви места и рядко  срещаме някой.

# 46
  • Варна
Един ден ако имам двор бих си взел НОК ама пак би ме притеснявало да не лае да притеснява съседите. За мен са най-хубавите кучета.

Вчера се занимавах в един апартамент с разни ремонти на балкона във Виница, е през 3-4 часа които прекарах навън не спряха да лаят и вият кучетата по дворовете наоколо. И петел имаше Simple Smile, ама той ми беше забавен по-скоро.

# 47
Аз, ако трябва да съм честна, нямам никакви надежди за управата на Варна. Да, харесвам Коцев, смятам, че се опитва, но като знам какви торби пари се изсипват за общински съветници, какви смешни варненски фирми взимат общинските поръчки...не знам. Не виждам как може да има промяна.

# 48
fani34, похвално е, че пускате сигнали. На мен най- важно ми е във Варна да се реши проблема с бездомните кучета и с домашните разхождани без каишка. Ако човек си разхожда кучето с каишка и се грижи добре за него нямам проблем.
Да сменя малко насоката: вторият ми проблем във Варна е липсата на достатъчно места за паркиране. Не мога да разбера защо общината не направи няколко многоетажни паркинга на ключови места в града, които да са платени, например 1лв. за час и да се реши този проблем веднъж за винаги. Като таксата от 1 лв. за час да е за неживущите в региона, а за живеещите в региона да се заплаща месечна такса от 50лв. например.Ще печелят пари от това. Според мен, кмет който направи подобни многоетажни места за паркиране ще спечели хората, ще придобие популярност.

# 49
Това лято май трябва да заработи зелената зона?

# 50
за паркинги забравете, оня ден разбрах, че в сградата на Калитин има вход с общински жилища, ибезщетение за терена, който беше уж запазен за многоетажен паркинг за Левски.
Над ДЯ Роза учудващо все още има общински паркинг, интерес да се строи многоетажен няма. На Подвис паркинга ит общински, стана частен на м-н Била.
Построиха сграда буквално в двора на Първа ЕГ, на мястото на стари бунгала на предприятие в Девня.

# 51
  • Варна
Аз не виждам как ще се случи преди цикличната промяна, която идва. Трябва да дойдат хора, които освен за далаверата им пука и за другите. Хора с усет, с мяра, с някаква класа. Хора, които не биха паркирали S класата си до кофа за боклук за малко докато си купуват пържоли от месарския. Не виждам тия от последните 35 години жадни за власт, пари и имоти как ще се впрегнат в нещо такова. Казваха, че комунистите били от селата и прости ( баба ми така разправяше и ги мразеше защото прадядо ми е лежал по лагерите ) ама те като гледам са строили нещо,  а тия един национално или регионално значим проект нямат - айде има един бул.Левски.

# 52
Коя циклична промяна? Кое те ката да си мислиш, че у нас  се е зародила промяна?
Кой е новият месия?

# 53
Еха, супер тема за дружно мрънкане 😅 Аз съм с куче, плащам му данъка, ваксиниран, редовно обезпаразитяван и винаги му събираме акото. На заведения с него не ходим. И аз много се дразня на собственици, които не събират акото. И като направиш забележка, половината са си забравили торбичките точно този път, а другата половина ми отговарят с нещо от рода на събери си го ти като ти пречи.. Grinning

Но това, честно казано го преживявам, защото е органичен отпадък. Обаче паркиращите в зелени площи и по тротоари ме побъркват. Много е досадно, че на телефона общинска полиция не вдигат. Когато подам сигнал онлайн, след това трябва да попълвам документи на място в районното като свидетел, за да могат да ги глобят. Мега досадно. Ако има гражданска полиция би било супер. Да се измисли някакъв механизъм, с който да можеш да се бориш за несправедливостите в града 😅 

И всички са толкова нахални, когато направиш забележка. Защо не се засрамват? А, и другото супер досадно ми е всички пушещи на детски площадки, във входове, в подлези, на плажа. Вървиш си и смърди ли, смърди 😅 Но това е може би, защото съм бивш пушач и като такъв, ме дразнят тези, заради които трябва да се излагам на вторичен дим. 😂

П.С. брей, че олекващо да си напишеш болката 😅

# 54
  • Варна
Скаридчице така като ме познаваш да не мислиш, че ей сега ще ти отговоря. Ей го на месията, ходете му целувайте ръка. Айде достатъчно си умна, знаеш разни неща дето не всеки има достъп до тях, мисли и се оглеждай. Мисли за цикли, мисли и за геополитика. Няма случайни неща. И по-добре да сме на края на един цикъл отколкото другия вариант, щото при другия вариант .... там може да си останете рязко само женска компания. В България промените винаги са идвали от вън, така ще стане и този път.

И между другото някои неща които сме "нормализирали" да знаете, че така е било и по турско, много неща са били "нормализирани" от които в момента биха ни настръхнали косите, хорицата са си ходили по облата земя и са гледали белите облаци, та така и сега. Ама нормализирано, не значи нормално.

# 55
Аз още управление, което да мисли за хората не съм видяла, а съм достатъчно голяма и по сица съм живяла. Тогава всички бяхме равни, но някои бяха по-равни Simple Smile
Ако се надяваш, че русофилите ще ни управляват и оправят погледни делата на Коста Стоянов в Бяла. По негово време с участието на Кристиян Саралиев се заличи всякаква възможност за екотуризъм, Бяла заложи на бясно и безконтролно строителството. След като ги награбиха за нарушенията им сега свикват срещи за подкрепа как трябва да се застроят плажове като Паша дере .. Та ко е различното със сегашните за мене и тебе като граждани?

# 56
  • Варна
Не съм запознат със случая на Стоянов, ама като знам каква пумия безпочвена се излива, включително и, че са русофили и при положение, че не е така и при положение, че за някои конкретни неща съм имал директно наблюдение, пък и не само при тях, а при други набедени от журналята, съм скептичен. Сама виждаш как дори тук ставам "мрънкало" ама после хъката-мъката се разбира, че са ме нарекли така защото макар и прав и добронамерен все пак натискам по мазола всеки собственик на куче.

Ти може би предпочиташ "момчето" да дойде да спаси нацията, както той сам заяви, че има такова намерение.

Малко или много поне като ги гледам виждам повече интелект, по-малко вулгарност в тях. Може и да греша. Поне при тях в нито едно изказване не съм чул да правят хората на глупаци, както всички други смукачи с прозрачни интереси да продадат родината си за личен интерес. Те тия сегашните и народа си биха продали за пари както едно време по кръстоносните походи - поход на бедните, поход на монахините, поход на децата и , айде в галерите и на африканското крайбрежие на пазара за роби.

# 57
На мен Възраждане са ми едни от най-големите проблеми във Варна. Нищо не искам да оправят. Няма да забравя как една лелка ми крещеше в мола да съм се подписвала за референдума. Или как си вървя с нарязана ръка към спешното, за да излезе дядка поддръжник да ми се обяснява за същото. Или пък друг да ми се репчи, че не съм му взела тъпия възрожденски вестник пред колегите ми чужденци. Бляк. Направо ме побиват тръпки като ги видя. Вечно крещящи, вечно агресивни.

Варна отдавна е руска, не знам какво чакаш. Вземи си някой имот в Кранево, за да си по-близо до властта.

Иначе, коментар от вчера от един Възрожденец. Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 07:06 от savii_

# 58
  • Варна
Не го оправдавам това поведение. Даже изобщо. Нито залитания в руска или американска подкрепа. Гледам официалната им линия, която не е такава. Не ги оправдавам за цитираните действия, но тези хора с които си имала взаимодействие даже вероятно не са членове на партията, а какво остава да следват партийната линия. И това се използва умело от тези срещу тях. Да не са намазани и гелосани и понякога наистина са по-агресивни в разказа си, но пък по-добре ли е някой да ти се мазни отсреща и в същото време да краде с шепи и да не върши нищо?

А, защо Кранево, мен там и не ми и харесва Simple Smile?

# 59
Никакъв интелект не виждам във Възраждане. Виждам и чувам само крясъци, всяване на страх сред хората и  фанатично повтаряне на мантри. За вождът им имам много лични впечатления и само ще кажа, че изобщо не е толкова мислещ за народа, колкото се опитва да се изкара.

Общи условия

Активация на акаунт