Хайде на театър - 15

• 35 004
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Чувствам се малко глупава покрай промоцията на НТ, защото съм купила скъпи билети за три постановки 😃

# 541
Не си само ти, но предпочитам да съм от тези, които купуват билети за постановки, защото им се гледат, а не защото са х10 лв.

# 542
Може би театъра , който обичаш, има нужда от средства. Т.е. не се чувствай глупаво, а добре Simple Smile
На всеки се е случвало да изпусне по един или друг начин оферта . На мен редовно ми се случва да забравя монета в количката за пазар. После си казвам , че човека след мен може би има нужда ... Simple Smile Малко глупаво сравнение , но ако помогне - добре

# 543
Al Georgieva, не се чувствай глупаво. Както и предишните години, Народният си прави ПР от тия средновековни опашки, на които подлага зрителите си. Естествено, че във ФБ и инстаграм всичко изглежда весело и безгрижно. И естествено госпожата от ПР отдела им, след като обясни как са си разменила уважение с чакащите и ги е снимала за социалните мрежи, повече не се появи. И не, актьорите от НТ не поздравяват зрителите си, както са си написали ПР текста, единствен Юлиян Вергов направи жест към хората на опашката и то в два поредни дни. Къде е маркетинг отдела на театъра, да благодари и да се извини на всички чакащи с часове? Simple Smile
Много от нас няма да си купят билети на промоция, защото е обидно към нас самите и към актьорите.
И последно: да не засягаме темата и как е комуникирана самата кампания - цените са в евро, но ще ги платите в лева SmirkStuck Out Tongue

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 09:32 от PoshSpice

# 544
  • София
Да, и аз купих за Хеда Габлер по 50 лв., предвид факта, че за премиерни заглавия досега не правеха отстъпки. Този път я включиха в промоцията, дразни това непредвидимо поведение. Но така или иначе нямаше да отида да вися на опашка, на работа съм по цял ден и няма кога да го направя.
Понеже коментирах във ФБ, трябва да отбележа, че ПР се свърза с мен на ЛС със следното: Работим по въпроса за онлайн възможности, почти сме готови технически, така че очаквайте новини в скоро време!
Не знам защо не го написа в коментарите във ФБ, надявам се наистина да е вярно.

# 545
Кой е сайтът на Народния театър във Фейсбук?

# 546

Ето ФБ-страницата им. Simple Smile Явно ПР-ката ни чете, защото днес е снимала още няколко актьори на опашката - направи ми впечатление, че Бойка Велкова е с 2 различни тоалета на 2-е снимки... ама карай Grin
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 11:29 от PoshSpice

# 547
  • София
Очакваме тогава да вземе мерки за улесняване на зрителите да си купят билети и онлайн. Между другото, много несправедливо ми се вижда там и липсата на отстъпки онлайн за пенсионери или хора с увреждане, които се дават на каса. За хората с увреждане е доста по-трудно да отидат на място да си купят билет.

Не обичам да хейтя най-любимите ми театри, но и Пловдивският театър със същата концепция за отстъпки само на каса. Cry
https://www.facebook.com/100064582903930/posts/1099927538836666/ … =rS40aB7S9Ucbxw6v

Сега видях, че и Варненско лято правят отстъпки:
https://bnr.bg/varna/post/102161151/50-otstapka-za-spektalite-ot … ko-lato-za-24-mai

Засега само Театър София се представи с онлайн отстъпки, или има и други? Хайде да направим списък на добрите практики, допълвайте в следващ пост, ако се появят и други:

Онлайн отстъпки:
Театър София

# 548
Чудесна е появата на всеки един от тези актьори сред чакащите. Без значение дали е самостоятелна инициатива или по съвет на пиар-а им. Хубаво е, когато артистите уважават зрителите си, както и зрителите – артистите.
Тези, които се редят на опашка заслужават такъв жест. Предполагам, че сред тях има и такива, за които тези цени са единствената възможност да видят някои представления. И ако (както в моя случай), касиерката подвиква и нервничи, без да си дава сметка, че в един такъв пиков момент, тя е важен медиатор и лице на театъра дори, то появата на популярни лица наистина би компенсирала усилието, желанието и стоицизма на чакащите на опашка.

И ако досега съм се възмущавала на някои зрители, то като видях и някои служители… Явно очакванията ми билетният център да не прилича на сергия на битпазар и в голяма зала да не влизаш по анцуг и да не суфлираш по време на представление, са прекалено нереалистични.
Добре че е талантът на актьорите. И не само.

* ТБА също имат добри програмисти явно и сайтът им работи с вълшебство и при промоции.
Театър София обаче са образцови в обслужването.
От Сатиричния също се похвалиха скоро, че отстъпки могат да се ползват и онлайн.
Народния имат супер френдли сайт и покупката онлайн е удоволствие. Просто не искат да правят намаления освен на каса.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 13:02 от Аня

# 549
  • София
Народния театър е институция и не бива така да се излагат с тези опашки и липса на онлайн възможност за покупка на билети. Мен цената в евро не ме дразни честно да си призная. Все пак сме част от ЕС въпреки, че не сме с единна валута. Това да бяха проблемите в театрите.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 21:37 от Nikolovva

# 550

Ето ФБ-страницата им. Simple Smile Явно ПР-ката ни чете, защото днес е снимала още няколко актьори на опашката - направи ми впечатление, че Бойка Велкова е с 2 различни тоалета на 2-е снимки... ама карай Grin
Скрит текст:
На мен тази страница не ми се отваря.
Сигурно защото още чакам от госпожица Попчева да ми върне парите от отменени представления през месец октомври миналата година и й бях писала във фейсбук.

# 551
Преди час си взех билети  от касата на Народния театър...Имаше десетина души преди мен и толкова след мен като тръгвах...Чаках 30 минути...докато нагодя дати и за кога има билети ми дойде реда...Мислех, че като е обедна почивка ще е лудница...Раздаваха вода ....

# 552
Това е абсурдно. В такива дигитални времена сме, но там вместо да си обновят системата, която да смята автоматично намалена цена, раздават вода…

# 553
Ами не е толкова абсурдно, то ако направят онлайн продажби на промоция, ще е като записване за детска градина, а пък всъщност точно по-възрастните хора с пенсии няма да могат да си купят, защото не пазаруват електронно. Няма правилно решение. На мен ми харесва това на Сатирата: всяка седмица имат промоция само на каса за определени представления, като ги сменят периодично. То какъв е смисъла да отидеш веднъж и да си купиш 100 билета за различни постановки. Радвам се, че чете ПР на Народния!

# 554
Да направят специална отстъпка за пенсионери, ако това е целевата група.
Абсурдно е, че се гордеят със струпване на хора по опашки.

Общи условия

Активация на акаунт