Хайде на театър - 15

• 34 973
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Нора на Кулябин и на мен много ми хареса 🙂

# 571
# 572
  • София
Чувствам се малко глупава покрай промоцията на НТ, защото съм купила скъпи билети за три постановки 😃
да, но поне са И на хубави места ☺️
На предна промоция бях и аз на каса Север и се чувствах като във бг филм от 70те. Явно там има дебели връзки.

# 573
  • София
Тази вечер бях на "Какво си спомняш, когато забравяш" във Възраждане.
Сцената беше много странно разположена, качвам снимка, за да добиете поне малко представа.

На мен за пръв път ми се случва да не успявам да виждам целият декор. Често имаше и някой с гръб към публиката.
Първите 5 минути четиримата само се разхождаха по сцената, гледаха се, ненужно беше.
 Боян Младенов също почти през цялото време се разхождаше напред-назад. По едно време влязоха за малко Ръсин и Свежен, тези в другия край на залата, не знам дали и разбраха. 😀 Докато те играха, жените продължаваха да говорят. Малко ми се разконцентрира вниманието кого да гледам и кого да слушам.
Иначе става въпрос за 3 приятелки, които се събират, за да се видят и изведнъж започват да изскачат тайни, да се обсъждат сериозни теми.
 Общо взето никой не разбра, че представлението е свършило. 😀 То бива, бива отворен финал, ама в повече ми дойде това. Ако някой го е гледал, ще се радвам да пише- за да обсъдим. 😀
 Като цяло ми хареса, иначе, донесе ми наслада, ще му дам 4/5.
 Пред театъра имаше сцена, на която излизаха различни автори. Засякох за малко автора на "Мамник" - Васил Попов, ако не се лъжа. Каза, че се коментирало и като пиеса да бъде пресъздаден романа.

# 574
Малко театрални отзиви и от мен от тази седмица.

"Дебело прасе" в Младежкия театър: Прочитайки анотацията, очаквах да ми хареса доста, но... Някак много слаба режисура (Стайко Мурджев). Актьорите явно бяха заставени през цялото време да крещят, не знам защо, при положение че постановката е в камерната зала, а тя не е голяма. Изключително преиграване през цялото време, чак едно такова налепо, предвид че актьорите съм ги гледала и на други места (може би пак режисьорско решение?). Като история - става дума за стегнат и привлекателен мъж, който се влюбва в дебела жена, но изпитва страх да я представи пред приятелите си и да се разхожда свободно с нея навън. И тук въпросът е какъв избор ще направи - ще се подчини ли на социалните норми или ще избере любовта. Ненужните сексуални сцени и шегички (абсолютно винаги присъстващи в "творчеството" на Мурджев), крещенето и преиграването съвсем ми сринаха оценката за спектакъла, а в действителност е имал потенциал да бъде нещо много добро.

"Едни момичета" в Народния театър: Моя приятелка ходи да я гледа и горещо ми я препоръча, твърдейки че през цялото време много се е смяла. Излъгъла ли ме е или на мен не ми беше смешно? 😄 Да, имаше някои забавни моменти, но чак смешно.. След втората история вече много доскуча, уж в програмата пише 1 час и 40 мин, но си беше 2 часа. Протяжни сцени, които в един момент ми се струваха безкрайни. Чудесна игра на всички актьори, особено на Иван Юруков, когото безкрайно харесвам, но за мен реализацията на спектакъла беше слаба. Отделно, че нон стоп звъняха телефони, аларми, известия от вайбър, хората около мен масово си стояха на телефоните чатейки, кашлици, духане на носове, говоре с другарчето. Честно, едва изтърпях до края.

Относно Аскеерите: гледах церемонията и като цяло останах доволна от наградите - изкефих се на Никола Тороманов (за сценографията на Венецианският търговец и още 2 спектакъла), Калин Николов (за музиката към Венецианския и Трамвай Желание), Леонид Йовчев (за Обществен враг) и Диана Добрева (за Без кръв). Blush Яд ме е само, че Веселина Конакчийска не взе за ролята си на Бланш в Трамвай Желание, беше върховна там! Уважавам Албена, ама все пак взе Икара, можеше Аскеера да го дадат на Конакчийска. Grinning

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 02:57 от buldoka1

# 575
  • София
И на мен много ми хареса церемонията, нищо общо с нелепата такава за Икарите.
Леонид и Албена и с Икар и с Аскеер за ролите си. Леонид, обаче за втори път не дойде да си вземе наградата.

# 576
И аз гледах Аскеер-ите и очаквано за мен, спечелиха Никола Тороманов, Албена Павлова, Петя Силянова и Ангелина Славова. "Шишарки" гледал ли е някой? Толкова номинирано, а досега не съм срещала отзив.
За фокусите на Ненчо не ми се отваря дума. Добре, че ни спестиха поне Лара, която му асистира в шоуто му.
В сравнение с Икарите, беше много по-добре, определено.
Странно, че не само Леонид, а и никой от МГТ не беше там да получи наградата.

# 577
  • София
За "Шишарки" няма мнения, защото почти не се е играло, тъй като едната актриса до скоро беше в майчинство.

# 578
Аз пък гледах Аскеерите на живо - вчера пуснаха билети  и мъжа ми купил. Какво да кажа... Идеята с бенда беше чудна, и до средата вървеше много свежо. След което започнаха да “предобрят„, така, че и на мен и на хората около мен им стана ужасно досадно. Много ми хареса речта - история на Марин Янев, и се зарадвах за Никола Тороманов - просто той може като сценограф всичко. От там нататък ще говоря само за спектаклите, които съм гледала и имам база за сравнение. За мен въпреки, че новото Трамвай Желание си има доста кусури - Веселина Конакчийска е супер интересна в ролята на Бланш. Очите и много говорят и ми въздейства. Въпреки по - скромните възможности и своите несъвършенности като постановка - Тортила Флет е за мен по - очарователно от Без Кръв. При мъжете абсолютен фаворит ми е Явор Костов Йондин, защото е напълно несравним и космичен в сравнение с чудесните Ръсин и Арсов... Но просто те са хора, а той...  От спектаклите, които не съм гледала искам да гледам - Бифем на русенския театър, което тази вечер не взе, обаче много интересно ми изглеждаше видеото. Другото като че ли се движеше в познатото русло на “любимци“ , някои от които честно са ми омръзнали до болка. Иначе ми направи впечатление, че доста от зрителите бяха облечени елегантно, готино и се развълнувах като видях от близо мои любими актриси и актьори. Стефка Янорова - като символ на женственост и мекота. Василена Винченцо - сладка, в напреднала бременност и толкова одухотворена. Ивайло Христов артистичен и обичан явно много от студентите си, защото беше обграден от цяла група красиви млади хора, Касиел Ноа Ашер - абсолютна елегантност,  Албена Павлова и Емил Марков толкова непринудени, искренно усмихнати, Светлана Янчева - велика е тази жена с цялата си липса на каквато и да било суета. Михаела Филева - искряща хубост! Скромни, нормални, възпитани и бих казала притеснени от погледите Simple Smile Единствено май се разочаровах от Мариян Бачев след като свърши церемонията и минавахме покрай всички чакащи навън. Направи ми впечатление с някаква приповдигната надменност в поведението му. Малко като персонаж от Госпожа Министершата.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 16:44 от Tilda.M.

# 579
  • Галифрей
Малко театрални отзиви и от мен от тази седмица.

"Едни момичета" в Народния театър: Моя приятелка ходи да я гледа и горещо ми я препоръча, твърдейки че през цялото време много се е смяла. Излъгъла ли ме е или на мен не ми беше смешно? 😄 Да, имаше някои забавни моменти, но чак смешно.. След втората история вече много доскуча, уж в програмата пише 1 час и 40 мин, но си беше 2 часа. Протяжни сцени, които в един момент ми се струваха безкрайни. Чудесна игра на всички актьори, особено на Иван Юруков, когото безкрайно харесвам, но за мен реализацията на спектакъла беше слаба. Отделно, че нон стоп звъняха телефони, аларми, известия от вайбър, хората около мен масово си стояха на телефоните чатейки, кашлици, духане на носове, говоре с другарчето. Честно, едва изтърпях до края.

Аз я гледах онзи ден и много ми хареса. Е как така не ти е било смешно?  На мен ми беше смешно през цялото време. Като се появи Бойка Великова също беше много забавно. Публиката с която бях никой не кашляше и не си цъкаше телефона и всички гледаха в захлас. Реализация си беше страхотна. Аз не усетих времето и не исках да свършва. Единствено нещо което ми беше неудобно е беше столът който се клатеше и внимавах да не мърдам много,че щях да се изтърся. Ще го гледам отново един ден. ❤

# 580
  • София
Е, сега, различни сме.  И на " И все пак животът е прекрасен" имаше хора, които се заливаха от смях на какво ли не, а на мен хич не ми беше смешно. 😀
 Повечето номинирани представления вчера не съм ги гледала, от призовите май само Майка Кураж и Обществен враг. Като за мен Албена наистина се старае много, но представлението не е моето,  момичето в поддържащата роля също беше доста добро, нищо, че не взе награда. За Леонид съм доволна.
 Бих гледала "Без кръв", "Шишарки" и представленията, за които беше номиниран Арсов също.

# 581
Много приятни за гледане и слушане бяха наградите вчера. Имаше великолепни речи със силни послания, както и жестове. Мариан Бачев е толкова на място в ролята си на министър. Беше чудесно да аплодира на крака колегите си.
Страшно неуместно ми се видя фокус-мокус ваденето на изненадки от жартиер и сутиен на г-жа Добрева. Да, хубава жена е, но да връчва по подобен начин части от приза… пошло и глупаво.

# 582
  • София
А, и ми направи впечатление, че спонсорът Нестле го обявиха преди кмета.😂😂😂 Не съм му фен, ама не знам, все пак.
 Истината е, че аз отскоро почнах да се вълнувам от театралните награди- това някакво неписано правило ли е- никога да не се номинират артисти от ТБА и винаги ли раздават наградите облечени в костюми?

# 583
ТБА като организатори се отказват доброволно от възможност за номинации, за да няма конфликт на интереси един вид.
От откъсите ми беше полезно да видя Биологичен отпадък, за да преценя, че не е моето. Иначе го бях набелязала.
Радвам се, че наградата за музика отиде при този човек. Приковаваща и въздействаща е в Трамвай „Желание“.
Без кръв изглежда много внушително преживяване.

# 584
Кой е сайтът на Народния театър във Фейсбук?

Ето ФБ-страницата им. Simple Smile Явно ПР-ката ни чете, защото днес е снимала още няколко актьори на опашката - направи ми впечатление, че Бойка Велкова е с 2 различни тоалета на 2-е снимки... ама карай Grin
Скрит текст:
На мен тази страница не ми се отваря.
Сигурно защото още чакам от госпожица Попчева да ми върне парите от отменени представления през месец октомври миналата година и й бях писала във фейсбук.

Имам същия опит с тях и с конкретната ПР служителка. А защо при толкова сигнали не са взети никакви мерки?

Страницата не се отваря, разбирай блокирана е (много интересен подход за финализиране на финансови отношения със зрителите).

Общи условия

Активация на акаунт