Хайде на театър - 15

• 34 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
фрох, само в последните страници няколко души се оплакваме от едно и също отношение от един и същи служител... Недопустимо за първата ни сцена и за администратор на това ниво. Единственото ми успокоение е, че госпожа Попчева тук не може да ни игнорира, нито блокира. Изкушавам се да пиша на имейлите в сайта на народния. Въпреки, че особен смисъл май няма. Но все пак.

# 586
Тъкмо се наканих да ходя да гледам “ Майка кураж” и в темата дойде поредно мнение за особеност ама не в добрия смисъл за постановката … Заради номинацията на Явор Йондин предният ден гледах “Представление и наказание” …; ще продължа да го следя и в други постановки. Тази ми беше прекалено авангардна и с претенция; любопитно ми е как е изглеждал първият вариант на Иван Станев през 90-те.  Хубаво впечатление ми направи поканата за дискусии на Касиел Ноа Ашер в кафе-клуба половин час след постановката. Относно Аскеер ,  аз съм от почитателите на Боян Арсов и след “Розите” и “ Швейцария” се надявах той да вземе наградата. Признавам си, Ръсин не съм гледала никога…
Още едно мнение за “Едни момичета” -прекрасни актьори и игра …, но някак си много протяжно и дълго: публиката блуждаеше и се въртеше по столовете - особено силните половинки … не знам какво смешно е имало. Аз не помня да съм се смяла. Сега чакам първи мнения за Хеда Габлер…

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 12:19 от saffron

# 587
  • София
Ръсин е много добър актьор за мен, но представлението, за което спечели награда не съм го гледала.
 В Народния дали ще си оправят някога местата в камерна зала...

# 588
Аз също съм от нехаресалите "Майка Кураж". Дълго, разтеглено, много шумно говорене.
Боян Арсов беше моят фаворит.
"Едни момичета" гледахме миналата година и въпреки силния каст и добрата игра на всички, беше отегчително за мен. За забавно пък съвсем не.

За мен номинациите и наградите Аскеер бяха доста предвидими. Очаквах повече от церемонията, честно казано - Нети ми беше неудобно да я гледам, а Ненчо ми беше досаден. "Смешката" с перуката на Мария Калас премина добрия тон. Както и демонстрациите на деколтето и краката й. Странно решение беше и това със стълбите към сцената и на самата сцена, при толкова актьори в достолепна възраст е най-малкото недомислено.

Но, в сравнение с безумието ИКАР, бяха по-добри.

# 589
Не вярвам да има блокирани заради определен казус в Народния. И съм сигурна, че има начин да се даде сигнал при наличие на проблем. За това, което ме възмути мен, както споменах, звънях по тел и писах мейл. Дали ще има промяна не знам.
Повече от 6 месеца да не могат да бъдат възстановени средства при неслучили се представления е също толкова абсурдно колкото и касиерка да подвиква на купуващи билети. И това са неуредици, които изискват базови решения.

В една от най-добрите културни институции в Белгия има всяка година подобни срещи:
Скрит текст:
Чакам с нетърпение 3 юни. Всеки път е изключително интересно, защото зрителите са част от изкуството. Един модел, който може да бъде приложен и в България.

# 590
Аз ако мога да препоръчам пиеси играни от една театрална група водена от Ева Тепавичарова казва се "Театрално студио кактус". Играят в Сити Марк в София последно знам за представлението им "Сън в лятна нощ" на Уилям Шекспир но не помня датата.
Имат инстаграм акаунт: https://www.instagram.com/cactus.theater.studio.bg/
и фейс: https://www.facebook.com/cactus.studio.theater

# 591
Искам да попитам, дали някой е гледал постановката Венецианска загатка (линк по-долу) и ако да, бих се радвал да сподели отзиви, тъй като има малко останали билети за юни и се чудя, дали си заслужава?

https://dtp.bg/show/venecianska-zagadka

# 592
  • София
Излизам от "Театър, любов моя" в 199.
Искрено съжалявам, че си го причиних. Да не говорим, че беше 20 минути по-дълго от обявеното. Да ме извиняват феновете на Касиел, но за мен режисурата беше изключително слаба. Бих казала, че имаше само две, три добри попадения. Толкова викове, толкова крясъци. Дълги и протяжни монолози. Има идея в текста, но много лошо представена за мен. Вярвам, че можеше далеч по-добре да бъде пресъздаден животът на актьора и проблемите, с които се сблъсква. 2/5 е най-високата оценка, която мога да дам. Лично аз не препоръчвам.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 21:54 от sea.sea

# 593
Бях на Съблечи се за вечеря и е много забавна комедия. След Граф Монте Кристо ми се гледаше и друго в Младежкия, и с Юлиян Петров. Беше ми и любопитно да видя Веселина Конакчийска в друга светлина. Симпатяга е, но все нещо не ми достига, за да ахна на нейна роля. Като екип обаче всички са страхотни. Според мен има една особена сплотеност в екипите на Младежкия, която си личи на сцената. Особено усещане, но много позитивно и приятно

# 594
И аз гледах Аскеер-ите и очаквано за мен, спечелиха Никола Тороманов, Албена Павлова, Петя Силянова и Ангелина Славова. "Шишарки" гледал ли е някой? Толкова номинирано, а досега не съм срещала отзив.
За фокусите на Ненчо не ми се отваря дума. Добре, че ни спестиха поне Лара, която му асистира в шоуто му.
В сравнение с Икарите, беше много по-добре, определено.
Странно, че не само Леонид, а и никой от МГТ не беше там да получи наградата.

Гледала съм Шишарки, в театър 199. Семейна драма, леко скучно.

# 595
От Малък градски театър така процедират. Никога не е имало кой да вземе наградите на Светлана Янчева например, която принципно не ходи на подобни събития и не си взима наградите. Съответно никой от театъра не се явява. Мисля, че и Лео така процедират и на него няма кой да му вземе наградата🙃

# 596
фрох, само в последните страници няколко души се оплакваме от едно и също отношение от един и същи служител... Недопустимо за първата ни сцена и за администратор на това ниво. Единственото ми успокоение е, че госпожа Попчева тук не може да ни игнорира, нито блокира. Изкушавам се да пиша на имейлите в сайта на народния. Въпреки, че особен смисъл май няма. Но все пак.

1.Отдавна съм ги отписала тези пари.
2.При все, че съм писала един-единствен коментар във Фейсбук-страницата им, каква би била друга причина да ми бъде блокиран достъпа.
2.Да се оплачеш от К.Попчева на К.Попчева е Параграф 22, или?

# 597
  • София
Бях на Съблечи се за вечеря и е много забавна комедия. След Граф Монте Кристо ми се гледаше и друго в Младежкия, и с Юлиян Петров. Беше ми и любопитно да видя Веселина Конакчийска в друга светлина. Симпатяга е, но все нещо не ми достига, за да ахна на нейна роля. Като екип обаче всички са страхотни. Според мен има една особена сплотеност в екипите на Младежкия, която си личи на сцената. Особено усещане, но много позитивно и приятно
Миналата година бях попаднала на много лош отзив на инфлуенсърка за тази постановка. Май си беше тръгнала преди края и бяха толкова критики, че чак реших да си купя билети да видя и аз. Мои близки ходиха и им е харесала също.

Днес купих за "Премахни от приятели". 😊

# 598
  • София
На мен също ми хареса много "Съблечи се за вечеря". Ния, помниш ли коя е била инфлуенсърката? Grinning

# 599
Искам да попитам, дали някой е гледал постановката Венецианска загатка (линк по-долу) и ако да, бих се радвал да сподели отзиви, тъй като има малко останали билети за юни и се чудя, дали си заслужава?

https://dtp.bg/show/venecianska-zagadka

Аз го гледах като гостуваха Февруари, бях писала и отзив. Отидох най-вече заради двамата актьори. Не беше по мой вкус, любовна история е, но с някак със странен край. Не бях много впечатлена. Иначе откъм игра беше приятно.

Излизам от "Театър, любов моя" в 199.
Искрено съжалявам, че си го причиних.

И аз бях така, а бях слушала такива суперлативи. Joy

Общи условия

Активация на акаунт