Хайде на театър - 15

• 34 883
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Аня, календара ни явно е еднакъв Simple Smile и аз я гледах. Просто е .. великан това момиче!

# 646
Медея в НТ ми предстои, За Р&Г са мъртви съм съгласна с господина, на мен ми хареса, а Prima Facie в края ми дойде много, сякаш премина граница, за майсторство - да, много е добра.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 23:49 от Al Georgieva

# 647
Беше ми много интересно да прочета анализа, който публикува Tilda.M.. Aбсолютно съм съгласна с това:
"Прехвалените, акламирани, номинирани и награждавани "Елементарни частици" на Крис Шарков в Народния и "Майка кураж" на Стоян Радев в Сатирата са провал; първия до средата е претенциозна досадна скука, а във втория Албена Павлова (не по нейна вина) е една и съща от началото до края, въпреки че героинята губи три деца! "
С едно малко уточнение (може да е интересно за някой): в едно интервю Албена Павлова каза, че режисьорът ги оставил сами да си развиват ролите и само ги насочвал. Голяма актьорска свобода, демек. Това е причината да е еднаква явно, не толкова режисьорското решение.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 02:22 от KylieM

# 648
  • София
Снощи гледах "Трамвай желание" и понеже още мисля постановката искам да попитам нещо тези, които са я гледали.
Скрит текст:
Стела разбра ли, че Стенли е изнасилил Бланш? Според мен разбра, но дали това е причината да я прати в психиатрията, тъй като не ѝ вярва. Този момент ми остана неясен.
Иначе постановката малко ме напрегна, тежка ми дойде. Владо Карамазов е жесток, играе брутално.

# 649
Снощи гледах "Трамвай желание" и понеже още мисля постановката искам да попитам нещо тези, които са я гледали.
Скрит текст:
Стела разбра ли, че Стенли е изнасилил Бланш? Според мен разбра, но дали това е причината да я прати в психиатрията, тъй като не ѝ вярва. Този момент ми остана неясен.
Иначе постановката малко ме напрегна, тежка ми дойде. Владо Карамазов е жесток, играе брутално.

Да, Стела разбира, но не вярва на тези думи на Бланш и затова я изпраща в психиатрична клиника.

# 650
Аз вчера от любопитство зачетох сюжета на Майка Кураж: ами не успях докрая, толкова е тегаво. А за нея не знам как е успяла да го изиграе - явно затова си получи и двете награди! Любопитно ми е как на открито и на открита сцена се случват театралните постановки на Летния фест. Иначе опера на открито “Клетниците” с Влади Михайлов, Орлин Павлов, Вениамин … и др. съм си набелязала.

# 651
Относно Трамвай „Желание“:
Скрит текст:
Аз не бих била категорична, че Стела разбира. Напротив, дори мисля, че това е оставено неизяснено.

*
second, ти остана ли за дискусията след постановката? Предполагам, че е било смислено и интересно.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 15:59 от Аня

# 652
  • Beyond the stars
Аз вчера от любопитство зачетох сюжета на Майка Кураж: ами не успях докрая, толкова е тегаво. А за нея не знам как е успяла да го изиграе - явно затова си получи и двете награди! Любопитно ми е как на открито и на открита сцена се случват театралните постановки на Летния фест. Иначе опера на открито “Клетниците” с Влади Михайлов, Орлин Павлов, Вениамин … и др. съм си набелязала.

Прилично е на открито. Не играят постановки с някаква кой знае каква сценография. Със звука и видимостта не  сме имали проблеми. Когато имаше открита сцена във Военната академия, имахме проблем с комарите и пластмасовите столове Bowtie Иначе атмосферата на Самър фест-а е яка.

Клетниците е много добра идея, благодаря Heart

# 653
  • Галифрей
Клетниците ще го играят от 24 юли до 4 август. Всяка вечер от 20:00 часа на площада пред Ал. Невски.
Колебая се да ходя ли? Това все пак ще е три часа и нещо

# 654
Продължи до 10 часа, бяха Елена плюс още две дами от някаква НПО за жени, преживели насилие. Едната беше психолог от програмата, другата също участва като доброволец, но самата тя е преживяла насилие. Няколко човека от публиката се включиха с въпроси и коментари, беше информативно.

# 655
  • София
Скрит текст:

Да, Стела разбира, но не вярва на тези думи на Бланш и затова я изпраща в психиатрична клиника.
Моето усещане е, че предпочита да не разбира, но дълбоко в себе си знае, че е вярно. Но ако признае, че е вярно, ще трябва да вземе други решения, а не иска да ги взима.

# 656
Скрит текст:

Моето усещане е, че предпочита да не разбира, но дълбоко в себе си знае, че е вярно. Но ако признае, че е вярно, ще трябва да вземе други решения, а не иска да ги взима.

Абсолютно вярно за затварянето на очите, всъщност тя просто не иска да приеме, че това се е случило и предпочита да продължи да живее по същия този начин. Оставането на Бланш в къщата само би й напомняло за постъпката на Стенли.

# 657
# 658
Включвам се с отзив за “Стъпка по стъпка” в ТБА. Бях решила да заведа две приятелки заради хубавите коменатри, които четох тук, че е много забавна комедия. Интересен е сюжетът- три приятелки тръгват на поход в планината, заради тяхна друга приятелка, която е починала. И до тук. Изпълнението от режисьорска гледна точка не ми хареса- твърде разтегнато, ненужно разпънато в 2 часа постановка. Актьорска игра- добре, че беше Анастасия Ингилизова- много се смях с нея и всъщност това ми спаси театъра на мен. Сценографията също хич я нямаше. А самият театър толкова издиша, иначе е супер, че в 19 часа затварят вратите и който влязал- влязал. Като обща оценка бих го препоръчала, ако ви се гледа нещо не особено запомнящо се, но пък забавно( основно заради Анастасия Ингилизова).

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 08:46 от philipa_

# 659

Общи условия

Активация на акаунт