За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 23 829
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте ! Откакто станахме по - големи на 5 месеца и половина , макар че ядем пюрета и по малко каша следобед , вечер ставаме да ядем по няколко пъти например в 21:30, после в 00:30 се събужда и тази вечер и в 2:30 пак станахме да ядем . Отделно от това не знам на вашите бебоци ваксината за пневмококи как се отрази , аз явно направих грешка , че на дадох панадол профилактично , макар че температура нямахме , но дъщеря ми нещо 2-3 и беше дискомфортно и ставаше през половин час да плаче нощем . Сега да чукна на дърво поне това спря . Отделно откакто сме се родили и коремче ни боли , зверски колики до 5 месец, аз продължавам да давам капки за разграждане на лактаза и половината зеленчуци , не смея да й ги дам ( карфиол,броколи ,морков),че от морков я боля корема , а вчера подозирам , че ако някъде е останала и тиквена семка от зелените тиквички и от нея нещо я боля и после тръшкаше и плачеше ,това през деня слава богу. Че редовно сме имали вечери от 22 до 7 да не спим от рев по 7,8 часа …..Исках да ви попитам това само на моята беба ли се случва при положение ,че вече сме на 6 м да сме така ?😕😕

# 61
Моето бебе от 2-3 месечно няма колики и си спи нощем. Има събуждания, но не яде. По-скоро е от новите умения. Проблеми с ваксините също не сме имали. Единствено на една вдигна лека температура, но само това.
Това, което пишеш за мен е дискомфорт в храненето. Явно я боли коремчето и се разстройва. Какво мляко даваш? Ако я кърмиш пък зависи ти с какво се храниш. Кърмените бебета по-бързо усвояват кърмата и е възможно вечер да се будят, за да ядат. Но ако е на АМ - според мен там е проблема. На колко месеца започна захранването?

# 62
Моето бебе от 2-3 месечно няма колики и си спи нощем. Има събуждания, но не яде. По-скоро е от новите умения. Проблеми с ваксините също не сме имали. Единствено на една вдигна лека температура, но само това.
Това, което пишеш за мен е дискомфорт в храненето. Явно я боли коремчето и се разстройва. Какво мляко даваш? Ако я кърмиш пък зависи ти с какво се храниш. Кърмените бебета по-бързо усвояват кърмата и е възможно вечер да се будят, за да ядат. Но ако е на АМ - според мен там е проблема. На колко месеца започна захранването?

На ХИП комбиотик. Това и даваха и в болница , в която родих . Не кърмя на АМ сме след първия месец

# 63
И на нея това й даваха в болницата, но го смених. На козе мляко е. Купувам на БейбиБио. В него няма палмова мазнина, а в повечето има, както и в това на Хип. Козето мляко е по-близо до майчината кърма. Най-близко е магарешкото, но в България го няма, а и е скъпо. Според мен дискомфорта е от млякото. Просто не виждам друга причина. Не даваш газообразуващи и запичащи храни. Някакви проблеми с ваксината биха били за няколко дни. Няма (според мен) от какво друго да е. Но нека и друг да сподели опит.

# 64
Мами знаете ли дали е подходящо да давам вече на беба млечна каша . Досега съм й давала само безмлечна и безглутенова оризова , но тъй като вече сме на 6 в навършени пише на кутията , че е подходяща за възрастта й взела съм бананова такава .

# 65
Здравейте, пуснах въпроса си и като отделна тема, но реших да пиша и тук. От няколко дни умирам от притеснение и не мога да си намеря място. Имам дъщеричка на 4 месеца почти (на 04.04 прави 4 месеца). Не обича да стои по корем, но си държи сама главата, когато е по-корем, въпреки че и клюмва по някое време. Но сега забелязах, че когато я сложа да стъпи на стъпалата си, тя стои на шпиц и изобщо не стъпва на цяло стъпало. Това повод за притеснение ли е? Отделно все още не се обръща по корем, но го отдавам на факта, че не обича да стои по този начин. Играчки хваща с двете ръце, въпреки че не винаги е много точна в хващането, много е усмихната, следи играчки с поглед и с глава. Смее се с глас, търси ни като излезем от стаята, гука ни, като и говорим, като цяло социално е супер. Въпросът ми е дали двигателно всичко и е наред.

# 66
На 4 месеца е много рано да почне да стъпва правилно. Изобщо не е проблем това. За обръщането има време до 7 месеца. Нищо притеснително не виждам в описаното

# 67
Споделете с педиатър за професионално мнение, но на мен не ми се струва нищо от това притеснително. Синът ми се научи да стои първо седнал (с лека подпора, но без да пада напред) и чак тогава усвои обръщането в двете посоки. Преди това имаше опити, но неуспешни. Беше на 6 навършени месеца. За стъпването пък дори няма какво да се коментира, за тях е абсолютно непознато и това е инстинкт да се изпъне. Това не очаквайте да се промени в близко бъдеще. Главичката е нормално в някакъв момент да клюмва, важно е да тренирате по няколко пъти на ден всички упражнения, тъй като те бързо губят интерес. Аз лично винаги го правех след като детето е сменено и нахранено, за да е възможно най-спокойно и с продължителност от по 5-10мин макс. Така на ден се събираха по 30-40мин, в които се опитваме да затвърдим наученото и да направим нещо ново.

# 68
Абсурдно е даже да я пробвате да стъпва на 4 месеца. Много е рано. Моето бебе хубаво се обръщаше на двете страни около 6-я месец. Не търсете несъществуващи проблеми, защото само си вредите.

# 69
И аз не виждам нищо притеснително от това, което сте описали. Бебка също не обичаше кой знае колко да седи по корем. Слагах я често по малко и свикна. Прекарвайте време на килимчето, колкото може повече и като му дойде времето нещата ще се случат, а на следващия преглед споделете с педиатър, за да отпаднат тревогите.

# 70
Здравейте,

Дали антирефлуксните млека образуват газове? По-специално Аптамил АР.

# 71
Здравейте,
Как се избират първите обувки на бебето, за прохождане? В интернет има много хубави боси обувки ( каквито ни посъветваха да купим), но се съмнявам да му станат. Имаме подарени няколко чифта буйки, но не мога да му натъпча крачетата в тях, защото са много дебели отгоре (крачетата), над стъпалото. Това нормално ли е?

На 8м е.

# 72
Ортопеда ни каза, че обувката като я стиснеш в ръка трябва да е като гъба. Аз бих купила първите на място. Изобщо нямам идея кой номер е и ще искам да премеря, а и все пак консултанта в магазина ще има някакъв опит.
P.S. на 8 месеца не е ли рано за обувки? То зависи от детето, де.

# 73
Ортопеда ни каза, че обувката като я стиснеш в ръка трябва да е като гъба. Аз бих купила първите на място. Изобщо нямам идея кой номер е и ще искам да премеря, а и все пак консултанта в магазина ще има някакъв опит.
P.S. на 8 месеца не е ли рано за обувки? То зависи от детето, де.

Да, и аз бих искала на място, но не знам къде. Моля за препоръки за добре заредени магазини с адекватни консултанти. Колев и Колев гледам, че имат добър избор, но всъщност голяма част от моделите им са само онлайн

# 74
Ами аз точно за Колев и Колев си мислех да посетим като дойде момента за избиране на обувки.

Общи условия

Активация на акаунт