За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 479
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Мускулите страшно много заякват при бебешкото плуване.
След половин година мисля беше, когато влязохме с бебето в басейна, преди това беше във вана, потапяше се целия, чак като правихме упражнението в морето една жена каза, че за първи път вижда толкова малко дете под вода. Като започнах работа спрях с плуването, че имахме по належащи посещения на логопед, но съм решила сега отново да го запиша на плуване - това за мен е най-смисления спорт за тяло и тонус.
Като се застуди мисля и малкия да водя, че зимно време нямаме много варианти за разходки, засега се задоволява с басейна на двора.

# 616
Моят син го водех на плуване от 7мес. възраст. Имахме след това леко прекъсване.
Скачаше в басейн без страх. На морето плуваше под вода. В морето по принцип е по-лесно.
Сега вече е голям. Плува. Само за водолаз е, защото може да се потопи и седне на дъното на басейна. Опитвал се е да ми показва, безрезултатно Joy

# 617
Здравейте ! Някоя мама ползва ли тапицерия за бебешко дървено легло . Дъщеря ми спи в такова и доскоро обиколниците вършеха чудесна работа , тъй като е доста палава .  Откакто , обаче започна да се изправя сама на крака почна да се хвърля внезапно назад в дървената плоскост , която  стандартните обиколници не покриват . Пробвахме с по - големи от тези 60 / 120 , които са по поръчка , но не вършат работа , тъй като сега е лято горещо е , а обиколни са са го направили като юрган направо . Задушен , обемен и адски неудобен , та сега ме посъветваха точно затова да се взема тапицерия . Ще се радвам да споделите дали сте доволни . Дъщеря ми отбелязвам , че само спи в тази кошара през деня играе в друга , където не се удря . Но , докато стана от леглото да е взема през нощта вече си е ударила главата назад 😕 Доста е болезнено и опасно и затова ще взема други мерки

# 618
Мами, как се справяте с жегите? Живеем на последен етаж без изолация, без климатик нощем е много сложно почти невъзможно да се спи. Лошото е, че изсушава въздуха. На мен не ми пречи, но на ММ да и  постоянно е със запушен нос и възпалено гърло. Пробвахме да спим на отворени прозорци, но явно не само климатика, а и жегата изсушава въздуха-ефектът е същият, но този път потърпевша съм и аз. Терминът ми е август. Не знам за бебето кое е по-добре: климатик, в друга стая разбира се, не в нашата, или отворени прозорци?
И моля за препоръка за овлажнител на въздух, който не е прекалено шумен, ако сте доволни от такъв?🤗

# 619
Ние сме с климатик в хола, климатикът работи по цял ден и държи апартамента прохладен, но аз и детето сме навън по градинки, паркове и площадки по цял ден. Вечер го спирам, когато сме вкъщи след 19-20 ч. И няма проблем с температурите. При нас е много шумно, прашно, коли, мотори, камиони за смет, шумни тинейджъри, кучета, котки - отварям прозорци само сутрин за половин-един час да се смени въздуха, преди да пусна климатика и да излезем.

Ако е горещо през нощта пускам киматика в хола и спим на отворени врати, така в спалнята не е адска жега, но и не спим директно в стаята с климатика.
Миналта година на морето спахме в стая с климатик, нямахме избор, имахме стая, а не апартамент, и се разболяхме, затова, по-добре да не се спи в стая с климатик.

# 620
Спим си в стаята с климатик. Живи и здрави сме с бебе на 9 месеца Simple Smile
Претоплянето на бебето е доста опасно, та измислете най-удобният за вас вариант с изстудяване на спалнята. Вижте за смяна или прочистване на филтрите за да няма проблеми и мъжа ви

# 621
Разболяването от климатик е обикновено защото не е почистен

# 622
Миналата година цяло лято спахме на климатик, малкия беше на половин година тогава. Просто го гласяхме на по-висока температура, така че в стаята да е около 24 градуса. Един ден мъжа ми домъкна някакъв вирус, който лепна и на детето и веднага набеди климатика. Та от тогава все се бъзикам, че е хванал "вирусен климатит" 🤣
Няма такова нещо като разболяване от стоене на срудено или прием на студени храни и напитки.

# 623
  • Пловдив
И двете деца спят на климатик, то иначе няма спане. Включително и в болницата след раждането бебето беше на климатик.

# 624
  • до най-прекрасния мъж
Отопляваме се и се охлаждаме с климатици. Детето от ден първи вкъщи спи на климатик. В Пловдивските жеги изобщо не си представям да спим по различен начин, то няма да има сън. Т съобразявам така че вътре да е прохладно, без да се усеща студ и течение. В момента е болна и също сме на климатик, но го държа на 25-26°С.

# 625
Всяко нещо може да бъде полезно или вредно, в зависимост от това как се използва.

# 626
На отворено прозорче сме. Така ще е цяло лято.

# 627
Здравейте ! Някоя мама има ли информация относно пюретата на “ Гербер” . В последно време ми излизат доста интернет статии , в които пише , че са открили отровни метали в тази марка , както и в още 3 други за бебешки пюрета , но тези другите три се предлагат само в Щатите . Става въпрос за металите олово, кадий, арсен. В статиите пише , че това са много тежки , отровни метали и дори , че “Гербер” знаят че ги има тези метали там. Пише ,че предизвиквали много тежки заболявания . Направо се ужасих . Веднъж или два пъти съм хранила дъщеря си с тази марка през останалото време сме на “Хип”, обаче направо останах потресена . Преди една седмица купих още две пюренца на “Гербер” като мислих в близките седмици да ги пробваме , обаче това което прочетох ме ужаси. Отделно и една дама в социалните мрежи беше споменала за проблематичността относно марката . 🤯

# 628
Мариана, бебешките храни са едни от най-стриктно контролираните стоки в ЕС. Силно ме съмнява да има какъвто и да е проблем и то при реномирани марки като Гербер. По-скоро си попаднала на фалшиви новини или статии, целящи да дискридитират конкуренцията.
Разбира се най-добрият вариант е ти сама да приготвяш пюретата, не е толкова трудно, особено в началото на захранването.

# 629
Мариана, бебешките храни са едни от най-стриктно контролираните стоки в ЕС. Силно ме съмнява да има какъвто и да е проблем и то при реномирани марки като Гербер. По-скоро си попаднала на фалшиви новини или статии, целящи да дискридитират конкуренцията.
Разбира се най-добрият вариант е ти сама да приготвяш пюретата, не е толкова трудно, особено в началото на захранването.

Не сме в началото , почти на 9 месеца сме . Колкото до домашно приготвените пюрета , разбира се , че когато имам възможност правя , но ползваме и купешки . Особено месните , които са . Иначе , силно се надявам да сте права

Общи условия

Активация на акаунт