За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 23 836
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, на 1,5 г. сме, детето не иска да спи на обяд и беснее в леглото. Никнат й зъби и махнахме бибата наскоро, защото тя не я искаше, но не ми се струва нормално да не спи обеден сън. Някоя сблъсквала ли се е с това?

# 46
Може би и аз съм наплашена от нашия горчив опит. Но пак казвам, ако човек има съмнения, поради една или друга причина, е по-добре да провери, отколкото да се надява нещата сами да се оправят, както аз направих. Детето не искаше да яде от самото начало на захранването. Съня нощно време е повече от кошмарен, буди се през час. Аз за всичко си казвах "заради зъбите е , мъчат го, ще мине", но се мина половин година и нещата стават само все по-зле. Извън това за изключително кърмените бебета в Щатите препоръчват профилактика с железен препарат след навършване на 4 месеца, защото запасите им намаляват и докато дойде време за захранване и самото дете да започне да приема необходимите количества храна за да си набавя достатъчно желязо- "коня отиде у ряката" дет се вика. Та на мен нямаше кой да ми ги сподели тези неща, нито педиатър, нито никой. Надявам се на никого да не му се случва да изпада в ситуация като нашата. От половин година не съм спала повече от 40мин непробудно. По цял ден гоня детето с лъжицата и ако изяде 2-3 лъжици някаква гозба, за мен е празник.

# 47
Здравейте ! Когато правите домашни пюрета със зелена тиквичка за бебе , почиствате ли семките преди това и проблем ли е , ако някакво малко количество детето е поело с пюрето ? Могат ли да предизвикат стомашни болки ?

# 48
Здравейте имаме планирана спа почивка, съвпадаща с пролетната ваканция на учениците, та въпроса ми е при така нашумялата менингококова инфекция и отделно вирусите които още не са изчезнали, дали да не я отложим имайки предвид че беба е на 5 месеца, или да я оставим при баба и дядо, честно казано доста се притеснявам-

# 49
Здравейте ! Когато правите домашни пюрета със зелена тиквичка за бебе , почиствате ли семките преди това и проблем ли е , ако някакво малко количество детето е поело с пюрето ? Могат ли да предизвикат стомашни болки ?

Аз използвах тиквички много, когато захранвах децата, но не съм почиствала семките никога, само ги белех. Децата не са имали никакви неразположения, но и те като цяло нямаха стомашни проблеми.
Така че ако смятате, че на бебчето може да не му се понравят тук-там по някоя семка в пюрето, почиствайте ги. Иначе не мисля, че би имало някакъв проблем, макар че то всичко си е до организъм.

# 50
Здравейте имаме планирана спа почивка, съвпадаща с пролетната ваканция на учениците, та въпроса ми е при така нашумялата менингококова инфекция и отделно вирусите които още не са изчезнали, дали да не я отложим имайки предвид че беба е на 5 месеца, или да я оставим при баба и дядо, честно казано доста се притеснявам-

СПА курортите сигурно са фраш от хора и деца заради пролетната ваканция. Времето е дъждовно, та сигурно и на разходка в близката гора/парк не могат да идат и всички ще киснат в басейните. Предвид върлуващата менингококова инфекция, не бих отишла никъде. Знам, че може и на друго място да се хване, но при голяма концентрация на хора, шанса е по-голям.

# 51
  • до най-прекрасния мъж
Аз не бих рискувала също. Точно оздравяхме цялото семейство от вирус, който за ден-два прави бронхит. Не бих рискувала, не е само менингококовата инфекция, върлуват и други неприятни вируси. С бебе на 5 м пък съвсем. Предвид метеорологичните условия и ваканцията. Навсякъде се водят болни деца.

# 52

СПА курортите сигурно са фраш от хора и деца заради пролетната ваканция. Времето е дъждовно, та сигурно и на разходка в близката гора/парк не могат да идат и всички ще киснат в басейните. Предвид върлуващата менингококова инфекция, не бих отишла никъде. Знам, че може и на друго място да се хване, но при голяма концентрация на хора, шанса е по-голям.

Това е супер стресиращо.
Мъжът ми работи, точно в СПА хотел, трябва ли да се притеснявам че няма да ни донесе нещо в къщи? Ние също сме със малко бебе.

# 53
Не искам да те стресирам. Запознай се повече с инфекцията и превенцията й.

# 54
Не искам да те стресирам. Запознай се повече с инфекцията и превенцията й.

Каква е превенцията освен ваксина, която не се внася в България?

Джиджи, не се вкарвай пак във филми. На всички ни мъжете работят някъде сред хора, ползват градски транспорт, посещават фитнеси, басейни, срещат се с приятели..Няма как да се изолираме, а и изолацията не е добра идея, видяхме след Ковид (когато бяха поизчезнали грип и други вируси) как вирусите станаха по-кофти

# 55
Знам, че има ваксина, но не знаех, че не се внася в България. Може да използва маска по време на работа, да се мие по-често и т.н. Разбира се, че няма да спрем да живеем, но може да се пазим. В случая жената по-горе питаше дали да отмени почивка, което е разумно и възможно. Да спре мъжа на Джиджи да ходи на работа - много по-трудно.

# 56
Мамита, а днес след баня забелязах че на бебо едното му зърно си е нормално изпъкнало, а другото все още стои вдлъбнато, имало ли е и други подобни деца и оправя ли се от себе си?

# 57
Мами, как се отрази смяната на часа върху съня на Вашите мъници?

# 58
  • Пловдив
Моят лично започна да ляга по-късно, не съм сигурна дали има връзка със смяната на часа, защото няма режим. Само вечер си заспиваше в интервала 21-22ч.
На батко му смяната не е повлияла, само вчера сутринта е заспал в колата по път за градината, пак не съм сигурна дали има връзка, защото градината му е на 15км от нас, времето е кофти.

На СПА почивка би ме спряло времето за повече от два дена, защото не обичам да стоя затворена на едно място, а времето не позволява кой знае какви разходки.

# 59
При нас също оказа влияние на съня. В деня след смяната пропусна обедната дрямка, сега сутрин спи до по-късно, на обяд и вечер също заспива  по-късно. Иначе имаме режим, но реално се измести с 1 час. Опитвам се да я будя, но се сърди.
А с това лошо време не може да се излезе навън, за да се умори достатъчно.

Моят лично започна да ляга по-късно, не съм сигурна дали има връзка със смяната на часа, защото няма режим. Само вечер си заспиваше в интервала 21-22ч.
На батко му смяната не е повлияла, само вчера сутринта е заспал в колата по път за градината, пак не съм сигурна дали има връзка, защото градината му е на 15км от нас, времето е кофти.

На СПА почивка би ме спряло времето за повече от два дена, защото не обичам да стоя затворена на едно място, а времето не позволява кой знае какви разходки.

Общи условия

Активация на акаунт