За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 995
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте
 Имам един въпрос. Тъй като бебчето ми е още с жълтеница (на 50 дни), педиатърката ме посъветва да изцеждам кърма и да я загрявам (така се прекъсвал някакъв процес и намалял билирубинът). Някоя мама пробвала ли е този метод, дали действа?

# 286
Здравейте, имате ли идея откъде мога да купя термокалъф за шишето с вода на детето? Шишето е купено от Декатлон, но там калъфите не ми харесват.

# 287
В Тему има най-различни калъфи.

Здравейте, имате ли идея откъде мога да купя термокалъф за шишето с вода на детето? Шишето е купено от Декатлон, но там калъфите не ми харесват.

# 288

Харесвам много продуктите на Miniland. Имат чудесни термоси, термо кутии и чантички. Цветовете са им много приятни и качеството е отлично.

# 289
  • Банско
Здравейте, някой да знае кога се махат ръкавичките от ръцете на новороденото? Вече е на месец и ну рязах ноктите два пъти, но все си впива ръцете в лицето и все още му слагам ръкавички, да не се надере все пак.

# 290
Не му слагайте ръкавички изобщо, хубаво е да се опознава. Вземете електрическа пила за ноктите, аз ползвам тази на momcozy

# 291
Аз също слагах в началото, понеже все си впиваше пръстите в лицето. След първия месец започнах да ги махам като оставах само вечерта, защото дори да нямаше нокти пак успяваше само с пръсти да си направи нещо. 2 седмици по-късно и вечерта ги махнах напълно, като че ли израстна този навик да се “щипе”.

# 292
  • Пловдив
Никога не съм слагала.

# 293
И аз бях купила ръкавички, но така и не му ги сложих. Една опитна мама в болницата ме посъветва точно това, че с ръчичките опознава и да не му слагам изобщо, намерих логика и не сложих

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 16:10 от InYan238

# 294
  • София
Според вас тези "шлемове" безопасни ли са?
В чудо се виждам с моето дете, първото не е правило такива номера, но този образ се изправя и в някакъв момент се пуска и пада като дъска ,вечно главата първа посреща пода.

# 295
Според вас тези "шлемове" безопасни ли са?
В чудо се виждам с моето дете, първото не е правило такива номера, но този образ се изправя и в някакъв момент се пуска и пада като дъска ,вечно главата първа посреща пода.

Ние ползвахме тази каска няколко месеца, според мен е напълно безопасна. Обаче понякога му се запарваше главата, а понякога мрънкаше като му я слагахме и се опитваше да си я махне. Спокойно, ще се научи да пада, с или без каска.

https://visvitalis.bg/product/ok-baby-kaska-za-prohojdane-no-shock-bejova

# 296
  • до най-прекрасния мъж
То за безопасното е безопасно, но така ще се научи, че нещо го пази и няма да усвои как само да се пази. Обезопаси и остави детето да пада, така ще се научи да си свива главата напред, като пада и няма да се удря.

# 297
То за безопасното е безопасно, но така ще се научи, че нещо го пази и няма да усвои как само да се пази. Обезопаси и остави детето да пада, така ще се научи да си свива главата напред, като пада и няма да се удря.
Не съм съгласна - каската омекотява удара, но моето бебе пак усещаше болка и се разплакваше, когато падаше на пода (без килим). Да, когато паднеше с каската на бебешкото килимче от пяна (1,5 см дебело) наистина не усещаше, но ако бебето стои само на килимчето (що за бебе?!) аз не бих слагала каска.

# 298
Четох някъде за тези шлемове, колко беше достоверен източника не мога да твърдя, но на тяхната и без това несъразмерно голяма глава спрямо тялото, да сложим допълнителен обем чрез подобен род шлем/каска, допринасяло за по-лошата координация. Колко е вярно не знам, аз бях готова да купя, но после се замислих, че моето дете не търпи никакъв род шапка и надали ще изтърпи нещо такова и се отказах.

# 299
Здравейте, мами! Беба е на 5 месеца почти и има няколко черни точки на едната бузка. Махат ли се някак си, мажат ли се с нещо, или не се пипат?

Общи условия

Активация на акаунт