За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 994
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Да,попринцип и аз съм на мнение, че трябва да се научи да пада и да се пази, обаче нещо в повече ми идва вече това вечно удряне на тази главица.
Обезопасили сме, реално си пада от своята височина на ламинат (имаме и килимче, но той откакто пълзи активно не се задържа на него), нооо все пак с глава го посреща.

yakost , не ги пипайте, ще минат.

# 301
  • до най-прекрасния мъж
Не са толкова кекави, доста са им здрави главите всъщност. С времето се научават да сядат, вместо да падат като талпи. Поне моето дете се научи първо да пада/сяда и после да ходи. И тя си е удряла главата понякога, не съм се притеснявала. Доста бързо се научи да се свива напред и да пази главата. Килим сложихме, когато беше на около 10 м, тогава и застудя. Нищо помощно не съм ползвала никога и за нищо, след 8-9 месец обезопасихме добре навсякъде и я оставих да се учи.

# 302
И аз мисля, че тази каска само ще натежи на главата и ще попречи на баланса и координацията. И моето бебе се удря. В началото и от много лек удар ревеше, сега свикна. В началото се стряскат, може би, но после свикват. Според мен повече реват от уплах, от колкото, че ги боли.

# 303
  • Пловдив
И според мен плачат от уплах.

# 304
Спомням си веднъж моя дивак като "падна", като въпросното падане беше първо седна на дупе и после се катурна назад и си "удари" главата на площадката където са онези меки плоскости, като имаше дебела зимна шапка и качулка. С две думи надали изобщо е усетил нещо, обаче такъв рев рева... над 30 мин не можех да ги успокоя. Имаше още няколко такива драматични падания, но сега вече само си изтръсква ръцете и заминава, освен ако не е наистина сериозен сблъсък. Понякога се чуди дали да не заплаче, но като му кажа "споко, не си се ударил" и той се хилва и заминава да върши нови бели 😅

# 305
  • София
А, да, плашат си се.
Аз моето и като го хвана реве от страх милото, без изобщо да се е удряло.

# 306
Да, ние имахме две такива "каски" от Алиекспрес. Омекотявали са ударите в доста ситуации. Лошото е, че запарват и главичката се изпотява, ако детето вземе много да се вихри, бяга и лудува из жилището.
Самите каски са изключително леки и нищо не натежават на главичката, защото отвън са памук, а отвътре са пълни с дунапрен.

Според вас тези "шлемове" безопасни ли са?
В чудо се виждам с моето дете, първото не е правило такива номера, но този образ се изправя и в някакъв момент се пуска и пада като дъска ,вечно главата първа посреща пода.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 23:25 от bubastet

# 307
Не бих сложила такова нещо, много деца не понасят шапки, а камо ли подобно изобретение. Синът ми се научи доста бързо, че като се мята като свободна круша назад се удря и бързо престана да го прави (в периода на седнало положение). По-късно не мисля, че и месец мина от активното му ставане на два крака и се бе научил да присяда на дупе.
По същата логика не сложих и наколенки, макар някои мои познати да бяха купили. За мен си бяха излишни, не се е протъркал.
По-скоро това, в което инвестирах е на всеки ъгъл да сложа гумитан предпазител, които и до момента си стои. Притеснявах се да не падне на ръб, от диван/легло. Всичко останало смятам, че е част от растежа и е неизбежно.

# 308
Здравейте, моля за съвет за температура на бебе, от вчера измерваме и е над 37, като на самата му глава е отгоре е доста горещ, бебето е почти на два месеца

# 309
За такова малко бебе не питайте по форуми, а го заведете на лекар

# 310
Здравейте,
С каква марка сухари правите попара на бебенцата си? Почти всички, които разгледах са с палмово масло и захар/сол?

# 311
Аз купувах мини био сухарчета от спелта от DM.
https://dm-drogeriemarkt.bg/dmbio-bio-mini-suhari-za-bebeta-ot-s … pdsteilen.laufend
Използвах за супа, защото моето дете не обича попара.

Здравейте,
С каква марка сухари правите попара на бебенцата си? Почти всички, които разгледах са с палмово масло и захар/сол?

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 22:41 от bubastet

# 312
И аз съм взела на ДМ сухарите, както и на Holle. Още не съм ги пробвала. Сега не ми се проверява състава, но аз също избягвам палмово масло и захар, та трябва да са ок.

По принцип температура 37 може да е нормална за бебе. Измерете най-добре в дупето, за да сте сигурни, че има Т. Иначе на лекар. Тук няма как да прегледаме детето и да кажем какво е му е.

# 313
Здравейте,
Holle нямат нито палмово масло, нито захар, нито сол. И са много приятни на вкус.

Аз знам, че до 38 градуса при бебетата изобщо не се води температура. Но ако бебето е отпаднало, има други симптоми или нещо ви притеснява, консултирайте се с педиатъра

# 314
Направило ми е впечатление,че постоянната температура на моето дете е 36.4-36.6 макс. В пътите, в които е бил с 37 и малко нагоре е бил болен. Знам,че уж не се води температура, но детето е видимо отпаднало, липса на апетит, топъл. Та не бих подминавала температура 37-38, просто защото за много деца това е само първи симптом на предстоящо разболяване.
По същата логика педиатърката ни влачи три пъти през седмица до кабинета и ме убеждаваше как нищо му няма на детето (тогава на 4м) и бях убедена,че ме мисли за куку и хипохондричка, докато една вечер детето вдигна 39.5 и ходихме в спешно, оказа се пневмония. Ако беше взела мерки, нямаше да стигнем до там.
Съветвам ви, ако смятате, че е видимо отпаднал и не е в обичайното си настроение да не се успокоявате с това,че не е висока, защото при малките деца нещата бързо могат да претърпят промяна. Предпочитам да съм се тревожила напразно, отколкото да съм неглижирала състоянието и да повторя злополучния си опит.
Пожелавам ви да не е нищо и просто излишно притеснение! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт