За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 972
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
Какво визирате под твърда храна? Ако е с парчета, по-скоро си е тикнало парчето навътре и затова е имало позив за повръщане и надали е свързано със зъби никненето. Ако е с пюре ми се вижда слабо вероятно, но моето дете не е яло такива неща и не мога да дам обективен отговор.

# 346
Ако е яло парчета храна, силно вероятно да е позив за повръщане от някое парченце. Но при гладко пюре е възможно да е алергия.
Не съм чула за повръщане, поради зъбоникнене.

# 347
Може и от жълтък да повръща. Въвели ли сте го? Най-логично ми се вижда някое парченце да е предизвикало позив за повръщане.

# 348
Парченца веднага щом усети и плюе, а до скоро си ги хапваше. Сега отказва всякаква храна освен мляко. Усети ли нещо по-различно от мляко и плюе/повръща.

# 349
  • София
Някой давал ли е Омеги на бебче?
На 10 месеца е моят юнак

# 350
За Омега3 ли става въпрос? Давам под формата на сироп Möllers от пети месец някъде. След препоръка на дерматолог и консултация с педиатъра.

# 351
Мами, възможно ли е по време на зъбоникнене, когато бебето се храни с твърда храна и както си яде изведнъж да се напъне да повърне и то не еднократно?
При мен по време на зъбоникнене повърна веднъж обилно 30 минути след хранене с пюре. И аз се поуплаших, но тъй като не се повтори се поуспокоих.

# 352
Здравейте
Вече може да е обсъждано
Но купували ли сте дрешки от Shein
За бебета и децата си

# 353
Купувала съм, но имам повече несполучливи поръчки, отколкото успешни. Често кройките са доста странни. Повечето хора се притесняват поради слабия или липсата на контрол върху използваните материали в тези дрехи, предполагам и с право. Но предвид, че съм виждала да изтеглят детски и бебешки дрехи (с официално съобщение) поради някакъв проблем с материалите, не мисля че е голяма разликата да купите от там или от shein/temu.

# 354
Понеже съм харесала няколко летни костюмчета и се чудех точно заради качеството и проблеми с материалите евентуално

# 355
Понеже съм харесала няколко летни костюмчета и се чудех точно заради качеството и проблеми с материалите евентуално

Повечето дрехи там са от изкуствени материи, което за мен е вредно. Аз се старая да взимам дрехи от естествени материи (за лятото - памук, лен, за зимата - и памук, вълна) или поне с високо съдържание на памук. Веднъж взех един ромпър от Shein и изобщо не отговаряше на размера си, беше по-малък и така и не го сложих. Не бих повторила.

# 356
Задължително памук, ако се взима от там. И за мен по-скоро дрехите там са за снимки. Примерно за някоя месечинка или има едни бодита с надпис ONE. Не бих облякла дете с техните дрехи цял ден. С някоя рокличка за снимки - може, но да е от памук. Бях си взела от Шеин един суитшърт полиестер. Направо се чувствах като в чувал. Ужасно запарва и имах чувството, че лошо ще ми стане.

# 357
И аз да питам, като е повдигната темата. А какво мислите за дрехите от Синсей? Препоръчаха ми да взимам от там дрешки за децата заради добрите цени, разгледах ги в приложението, но цените са доста ниски. Дали качеството ще е добро в такъв случай?

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 12:07 от dimi_

# 358
  • София/Севлиево
Дрешките от Синсей повечето винаги ми се свиват в сушилнята, затова вземам 1 размер по-големи.Също и от Пепко, които повече ми харесват.
От Шейн малкият има 5 ромпъра-4 от памук и 1 от полиестер (той е по-скоро като бански)-не се свиха,но гледах ревютата и реалните снимки(размер 98 са и още му стават,а е вече 102 см,дори тази година иска да ги носи,а миналата не бе много съгласен).

# 359
От Синсей не са лоши като качество за цената си. И със сигурност са по-безопасни от шейн/тему. Аз пазарувам от няколко магазина бебешки дрешки, като качество бих ги наредила така: 1. H&M (като има промоции, 3 на цената на 2 и тн, не е зле, памучните неща са меки и приятни и не са умалени)
2. Лидл (повечето ръкави ми се струват тесни малко, но като цяло са добри)
3. Синсей
4. Пепко
По-скоро първите месеци бих купувала повече от Синсей и Пепко, а вече след 8/9 месец като забавят леко растежа си и от другите магазини.

Общи условия

Активация на акаунт