За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 941
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Абсолютно съгласна с Ваня! Освен това толкова течни пюрета най-вероятно ще яде само в началото на захранването, най-късно към 8ми месец вече трябва да има и парченца в пюретата за да се учи да дъвче. Много деца към 8-9 месец дори отказват да ядат пюрета, искат храна на парчета.

# 376
  • Пловдив
С децата от новородени пътуваме, почивки съм правила единствено пре много рев, било е единични случаи.

# 377
Минимум на два часа трябва да се спира, защото не е добре дълго да е в столчето

# 378
Минимум на два часа трябва да се спира, защото не е добре дълго да е в столчето

И аз това щях да напиша.

С моите пътувам от новородени, правихме по 10-15 минутни почивки на всеки 2 часа, понякога повече. Гледахме така да го нагласим, че почивката да съвпада с храненията.

# 379
Ще попитам в тази тема, защото вече има минали майки през този период. Значи бебето ми е на 1 месец 14 дни. Дневният сън е без проблем, но вечерното последното заспиване е кошмар.
През деня си прави 3-4бр качествени дремки по 2ч и половина, понякога 3 и половина. Така общия сън за деня е около 7 часа.
И това е някъде до около 18ч. И като се започне от там нататък едно будуване, към 21 дава изгледи че и се спи и започваме опити за приспиване......но не. Уж затваря очи и след 5 минути ги отваря, започва реване и така изкарва до 22:30-23:30, когато заспива вече от изтощение и изкарва до 5:30 сутринта.
Явно нещо не правим както трябва.

# 380
Ще попитам в тази тема, защото вече има минали майки през този период. Значи бебето ми е на 1 месец 14 дни. Дневният сън е без проблем, но вечерното последното заспиване е кошмар.
През деня си прави 3-4бр качествени дремки по 2ч и половина, понякога 3 и половина. Така общия сън за деня е около 7 часа.
И това е някъде до около 18ч. И като се започне от там нататък едно будуване, към 21 дава изгледи че и се спи и започваме опити за приспиване......но не. Уж затваря очи и след 5 минути ги отваря, започва реване и така изкарва до 22:30-23:30, когато заспива вече от изтощение и изкарва до 5:30 сутринта.
Явно нещо не правим както трябва.
Дневния сън може да е в повече. 4 дремки по 2 часа и половина са 10 часа дневен сън. Бебето вече не е новородено най-вероятно трябва да го намалите.

# 381
По принцип съветът е дневният сън да не е повече от 2 часа наведнъж. След два часа е хубаво да се събуди бебето и да се нахрани - на гърда е най-лесно. После ако заспи, няма проблем.

Но на 6-7 седмици бебетата още нямат циркаден ритъм и е нормално да бъркат деня и нощта. Някъде към 12 седмици вече се променя това. За да е по-лесно, е добре сутрин и през деня бебето да вижда много естествена светлина - отворени пердета или навън, а вечер и през нощта да е възможно най-тъмно. Нощните лампи много помагат, също и след 7-8 е хубаво светлините да са възможно най-приглушени. Червените лампи са най-добре, но и обикновени нощни лампи, нагласени на ниска светлина могат да свършат работа. Така се стимулират естествените хормони, които определят съня и будуването след 12-та седмица

# 382
Здравейте, мами 🙂 бебчето ни е на 4 месеца и все още плаче истерично почти всеки ден в продължение на 20-30 минути, без видима причина (преди месец, плачеше по около час - час и половина). Като цяло е доста нервен винаги и трудно заспива, а видимо му се спи. Пръцка доста, въпреки че му даваме БиоАмика, пробиотик и Лефакс. След консултация с детски гастроентеролог, беше установен лек рефлукс и приема Аптамил АР. Има атопичен дерматит, който се засили от скоро. Имаме съмнения, че има непоносимост (а може би и алергия) към кравешкия протеин. Бихте ли ни препоръчали как може да го тестваме и дали знаете лекар, който да може да ни помогне. Гастрото ни каза, че всичко е временно и ще отшуми, но бихме искали все пак да му помогнем, ако е възможно. Благодаря на всички предварително!

# 383
Тестовете на тази възраст не са показателни според 99% от лекарите. На мен гастрото ми обясни, че действат по метода на изключването. Дават да пробвате мляко, което е без тези протеини, и ако до няколко дни има подобрение пишат протокол. Но сте ходили на гастро и няма съмнения за това, може все още да са си колики.

# 384
Сменете с козе мляко. То е по-близко до майчината кърма. Магарешкото е най-хубаво, но ако намерите някъде от чужбина да си го поръчвате.

# 385
Препоръчайте ми марка сандали за деца със затворени пръсти, от които сте доволни и са на по-нормална цена. Държа обувката да е мека и гъвкава и да си отговаря на номера в сантиметри.
Поръчах на Primgi, уж 23 беше нашия номер, а то доста уголемено и стоят твърди.

# 386
Аз харесвам на Д Д Степ.

# 387
Здравейте ! От няколко дни бебка е с разтройство на 7 месеца е . Два дни подред се изхожда по 10 пъти на ден и нощ , в резултат на което и там долу е адски червена . Пробвахме да мажем със судокрем и бепантен резултат 0. Сега мажем сутрин и вечер с “Тридерм” крем по предписание на лекар ,обаче още няма никакъв ефект . Предполагам е ,заради разтройството . Почнахме да даваме прахчета “Хидрасек” ,но тъй като само те не помагат сменихме нейното си АМ с “Хумана” срещу диария . Искам да попитам някоя мама сблъсквала ли се е с подобен проблем . В началото мислех ,че може да е от храна ,защото беше яла тиква ,но в последствие след като продължи установих ,че е или от зъби ,тъй като й растат или вирус (според педи не е ,защото няма температура 😫). Тъй като попринцип от ден 1 пие мляко “Хим комбиотик “ и изкара изключително тежки колики до 6 месец ,въпреки че давахме капки ,но мляко не сме сменяли ,знаете ли дали обикновеното Ам е добре да се замени с Хумана изцяло или не . Прочетох ,че има много малка доза лактаза в хуманата,което я прави много добре поносима за корема на бебетата и се грижи за стомашно -чревния тракт .

# 388
Привет, не съм се сблъсквала с толкова тежка диария, но ползвам с малката тридерм заради дерматит. Включвам се само да кажа да оставяте дупето възможно най-дълго без памперс след мазане, за да се избегне влошаване от кортикостероида. Съжалявам за съвета не точно по темата, но си е реална опасност. Иначе при нас Bioderma Cicabio спрей има много бърз ефект при подсичане. Дано скоро мине!

# 389
Дами, здравейте, това на какво ви прилича ?

Преди няколко дена забелязах нещо като черна точка под шията на детето. Не е нещо изцапано, не е бенка, не е и коричка от раничка. Според вас какво може да е ?

Общи условия

Активация на акаунт