За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 928
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
Аз не разбирам защо слагате обувки, преди да е проходило

Доста деца още не са проходили стабилно, но искат да се изправят и правят крачки с помощ навън. В чужбина, където си ти, предполагам е по-чисто, но в София масово по обществени градинки, вкл. детски площадки, е страшна кочина, изобилие от кучешки, котешки и тн изпражнения, фасове, стъкла..Нямам търпение да спре да слага всичко в устата защото наистина е натоварващо да го следиш всяка секунда какво ще намери и лапне. Та поне крачетата да са защитени ..

# 421
  • до най-прекрасния мъж
Аз слагах обувки колкото да има нещо на краката в късна есен и зима, тогава ги избирах по красота. Но като дойде време да ходи навън, вече купихме обувки спрямо препоръките на ортопеда, при когото я водех. Моето дете проходи първо вкъщи, навън стоеше изправена, но не е правила крачки особено и не му издирявах толкова. То като не ходи, колко ли и крачки ще направи. Но децата са различни, някои напират да ходят от много рано и няма как без обувки.

# 422
Ползвали ли сте продукти на w00den sp00n? Чудя се дали да взема от това олио за скалп, да мажа да омекват крустите и да помогна по-бързо да се изчистят. Имате ли опит с този или с други продукти и дали е добър избор за козметика? Някъде мернах коментар, че ароматът бил неприятен..

# 423
Ползвали ли сте продукти на w00den sp00n? Чудя се дали да взема от това олио за скалп, да мажа да омекват крустите и да помогна по-бързо да се изчистят. Имате ли опит с този или с други продукти и дали е добър избор за козметика? Някъде мернах коментар, че ароматът бил неприятен..
Ние за крусти използваме съвсем обикновенно олио за тяло на Бочко. Мажа я, няколко часа седи с него и я къпя, но преди това разресвам добре с четчица с меки косъмчета. За сега сме доволни успява да подобри значително положението.

# 424
Благодаря, но ме интересува тази или друга марка да е 100% натурално или поне близо до 100.

Ние за крусти използваме съвсем обикновенно олио за тяло на Бочко. Мажа я, няколко часа седи с него и я къпя, но преди това разресвам добре с четчица с меки косъмчета. За сега сме доволни успява да подобри значително положението.

# 425
Ние ползваме слънцезащитата им, защото е с доста изчистен състав. Доволни сме, няма странен мирис. Но други продукти не сме ползвали.

# 426
Ползвам масажното масло на wooden spoon, много ми харесва, с прекрасен лек аромат на кокос е. Ако е вярно каквото пише на етикетите, е супер изчистена натурална козметика.

# 427
Колкото и изчистен да е състава му и с аромат на кокос не е ли по-добре за крустите да се ползва чисто кокосово масло?

# 428
За мен те са най-доброто, което съм ползвала.

# 429
Може би другите съставки допринасят за ефективността.

Благодаря ви за споделените мнения, поръчвам Hug

Колкото и изчистен да е състава му и с аромат на кокос не е ли по-добре за крустите да се ползва чисто кокосово масло?

За мен те са най-доброто, което съм ползвала.

# 430
Здравейте, детето ми септември ще става на 5... Обаче последно време сме в един омагьосан кръг и не знам вече към кого да се обърнем. Всичко започва със запушен нос. После и кихане по 2-3 пъти.. После следва прословутата задна хрема и от там суха и после влажна кашлица и общо взето влошаване. Единствено му помага нещо с ксилометазолин за отпушване. Нищо друго - имаме Вискофлу, Еуфорбиум композитум, ползвали сме назориг, йалоклийн, зим, нозитикс и не знам какво още.. Промивки с Клинсин - помага до някъде, но вече като е текнал носът и временно го отпушва. Отиваме при личната - всичко е чисто - нищо няма. И така докато има нещо. Да даваме имуностимулатори, чайчета. Ходихме при УНГ в началото на годината - не била много увеличена третата сливица - айде носен секрет и бактерия и антибиотични капки.. оправи се. После пак наново. Април месец отихме на платен преглед при педиатър - след изписване на инхалации с вентолин и пулмикорт, и ериус се оправи. Изписаха му хомеопатия - Шуслерова сол и риналержи. 10 дена беше ок и пак наново. Пак на платено отидохме и включиха пак инхалации само с пулмокорт, сменихме и ериуса с ксизал, но нямаше подобрение. Включихме пак вентолина и се оправи. Дадохме кръв, всичко беше наред. Обаче предложи да пробваме Ефира. Мен обаче ме е страх от Ефира... Не трябва ли да направим някакви изследвания предварително? Първо бях сигурна, че нещо с третата сливица не е наред, обаче сега се съмнявам, че може да има алергия от нещо и не знам какво да направя вече. Към какъв лекар да се обърна, на лаборатория ли да ходим за алергии, на алерголог ли да отидем, на пулмолог ли, на унг ли..... Имам чувството, че не им дреме на лекарите и изписват само някакви пробни неща и ако стане - стане... Благодаря предварително!!!

# 431
Здравейте ! След 1 седмица правим 8 месеца . В тази връзка реших да дам на беба за първи път да опита пюре на “Holle” ,така мисля ,че беше марката с картоф и спанак . Попринцип досега сме яли само сладък картоф ,обикновен и тиква с всичките там разновидности на месо( заешко и пуешко), другите ще поизчакат още . Морковите на нас не ни понасят много е боли корема от тях ,та сега се юрнах смело да пробвам с други зеленчуци . Не мога до 1 г да давам само картоф и тиква все пак 😀 Някой има ли наблюдение със спанака на вкус изобщо не го хареса ,обаче чета че е възможно и от него да е боли корема 😕В същото време това ,обаче важи и за броколите и карфиола ,защото и те са газообразуващи и подуващи . Дано нямаме проблем

# 432
Здравейте ! След 1 седмица правим 8 месеца . В тази връзка реших да дам на беба за първи път да опита пюре на “Holle” ,така мисля ,че беше марката с картоф и спанак . Попринцип досега сме яли само сладък картоф ,обикновен и тиква с всичките там разновидности на месо( заешко и пуешко), другите ще поизчакат още . Морковите на нас не ни понасят много е боли корема от тях ,та сега се юрнах смело да пробвам с други зеленчуци . Не мога до 1 г да давам само картоф и тиква все пак 😀 Някой има ли наблюдение със спанака на вкус изобщо не го хареса ,обаче чета че е възможно и от него да е боли корема 😕В същото време това ,обаче важи и за броколите и карфиола ,защото и те са газообразуващи и подуващи . Дано нямаме проблем
Газообразуващите може да причинят някакъв дискомфорт, ако детето е чувствително, но това не пречи отвреме на време да пробвате. Аз захраних моята още на 4 месеца. Спанага най-вероятно го дадох към 5 месеца, а зелетата още в 4-ти. Зависи от детето. Но да, хубаво е да въвеждате още храни, трябва да се храни разнообразно, за да си набявя всички витамини, минетали и т.н.

# 433
Много малко храни сте вкарали, ако са само това от изброените (батат, картоф, тиква и бели меса). На 8 месеца може още да дадете пащърнак, зелен грах, тиквичка, трябва и кашите да вкарате, та дори глутен, жълтък също. Плодове с кашите, че иначе са безвкусни. Авокадото е много полезно и с банан е любимо на много бебета.

# 434
Здравейте,  как храните новородените на схема от 2 часа. Имали някой от вас дето го хранят когато то се събуди, а не да го будим насила?

Общи условия

Активация на акаунт