За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 909
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
  • София
От раждането е с Pampers Premium.Сега ползвам гащичките Памперс Премиум пантс, моето момче е много подвижно и нормален памперс трудно му слагам, кривя го, протича ,страшна работа е, редовно го обувам докато е по корем или пълзи, или се държи изправен за нещо.
Довършвам едни Pampers baby dry pants, които инцидентно взех, но свърша ли ги ,пак си минавам на Premium  , по-меки са и мисля че по-малко запарват.

# 511
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте! Някоя мама ползвала ли е гащичките на Памперс за бебе и доволни ли сте ? Имам и още едно питане ,малко по -различно . Има ли някоя мама от Пловдив ,която е водила бебето си при доктор Янков (гастроентеролог ) и доволни ли сте ? Благодаря предварително !☺
И на двата въпроса да. Гащичките на Памперс сме ползвали след годинката и още ползваме за нощен сън. Доволна съм.
При Янков я водихме на 2-месечна възраст за рефлукс. Помогна ѝ лечението, изписано от него.

# 512
За мен козето мляко е по-доброто. Не знам защо педиатрите не настояват за такова. По-близко е до майчината кърма от кравето. Да, по-напред в захранването ще приема и краве продукти, но в началото е по-хубаво да се започне с козето мляко. По-принцип магарешкото е най-хубаво, но не знам да се предлага в България. Не е трудно да се поръча от чужбина с доставчици, но за мен не е готино да разчитам само на тях и да не мога да скоча до близкия магазин да го закупя.

Вероятно, защото някои педиатри знаят, че козето мляко е възможно да предизвика анемия. Не е препоръчително за малки деца. Има научна информация- потърсете.

# 513
Това за първи път го чувам. Нашият педиатър знае, че сме на козе мляко и не е споделил такива притеснения.
Намерих набързо информация, но тя е за козе прясно мляко. Моето бебе е на адаптирано козе мляко, което (предполагам) е съобразени с нуждите на детето. Най-важното за мен е, че не е тъпкано с палмова мазнина, както повечето. Все пак като имам време ще прочета повече. За прясното съм съгласна, да.

# 514
Здравейте, мами,

Някоя знае ли защо Камилия Денто Бейби се дава макс 8 дни?

# 515
То и прясното краве може до анемия да доведе, затова не се дава като напитка преди годинката

# 516
  • UK
И кравето, както и козето адаптирано мляко, са безопасни и пълноценни по хранителен състав и съдържат необходимите количества фолиева киселина и желязо. Вероятно козето се толерира по-добре от някои бебета. Иначе това за лошата палмова мазнина не е вярно - безопасна е и имитира профила на мазнините в майчината кърма. Като цяло, която и формула да се ползва, няма проблем заради много строгите регулации в тази сфера.

# 517
За палмовата мазнина в АМ не съм проучвала. По презумпция знам, че е вредна и исках да не я давам на моето дете (да, не мога да я огранича завинаги, но поне до където имам контрол).
За козето мляко наистина се надявам да е така, защото тази информация за анемията ме стресна. Аз самата съм с анемия и е възможно и детето да е наследило (нямам таласемия, която се наследява), но все пак… така или иначе вече 11 месеца е на козе АМ и се надявам да не съм й навредила.

# 518
Палмовата мазнина е вредна за възрастните, защото е наситена мазнина - също като мазнината в маслото и месото, както и в млякото. За бебетата обаче наситените мазнини са изключително важни за изграждане на мозъка, затова и в кърмата има наситени мазнини и затова в изкуствените млека се слагат наситени мазнини като например палмовата.

Иначе най-големият проблем с палмовото масло е ефектът върху околната среда и изсичането на дъждовните гори. Аз затова не ям нищо с палмова мазнина - все пак е важно и какъв свят ще оставим на детето си

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 18:27 от Zimk02

# 519
Мазнините от животински произход не са вредни нито за възрастни нито за деца, от тях се образува добър холестерол. Единствените полезни наситени мазнини са.
Докато растителните наситени не могат да ги заменят и се явяват вредни. Ние със сигурност сме отгледани без палмова, независимо кърмени ли сме или не. За децата ни ми е жал..😔

# 520
Това изобщо не е вярно, но да не се отклоняваме от темата. Наситените мазнини вдигат лошия холестерол. Но за бебетата това това няма значение. Сигурна съм, че има и АМ без палмова мазнина.

# 521
Мисля,че NAN са без палмова мазнина.

# 522
Има. Аз взимам на BabyBio. Сега се надявам и да не съм сбъркала при избора да не давам палмова мазнина.

# 523
Има. Аз взимам на BabyBio. Сега се надявам и да не съм сбъркала при избора да не давам палмова мазнина.
Те си имат други мазнини, вместо палмовата, съобразени с нуждите на децата. И в моето няма, в първите АМ имаше.

# 524
Палмовата мазнина си е вредна и не само за възрастните. Изобщо не вярвам да е по-специална като е в бебешка храна..Има разни съединения вредни и трансмазнини..Не сте направили грешка ами много добре даже, в другите млека има други мазнини съобразени.

Общи условия

Активация на акаунт