Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 33 030
  • 740
  •   2
Отговори
# 135
Благодаря ,вярвам че следващия път ще ми е на късмет Simple Smile Просто сега искам да приключат нещата възможно най-леко и да си почина малко психически и физически ,защото този път ,напрежението беше много
Съжалявам, Пати, искрено се надявах, да се развие в положителна посока. Дано е биохимична.
Мисля си, че ако лекарите даваха малко повече информация защо да направим дадено нещо, нямаше и да се чудим дали е правилно или не.

# 136
pppss, прочети пак какво съм написала- "няма чисто производство". И 'био' продукти да си купуваш, пак не са био. Знам с какво съм се хранила като дете, знам с какво се храня сега. Ама някак в апартамент в град не успявам да си произвеждам всичко. А и да си готвиш всичко, все тая като продуктите, с които го готвиш пак не знаеш точно какво съдържат. Повярвай ми, чела съм премного по всички теми, свързани с репродуктивното здраве Wink

patty, аз също ти стискам палци да е биохимична, a не имб.

# 137
Това, че не ядеш полуфабрикати, не означава, че другата храна е много качествена - прочети малко повече.
Относно ПИД - имам такъв случай на изследван ембрион, който въпреки високото качество според ПИД се развива доста зле по време на бременност.
Относно матката - да, кух орган, но не с голяма кухина, както някои си представят - "Матката има собствена кухина - cavitas uteri, представляваща тясно цепковидно пространство, формирано поради допирането на предната и задната маточна стена една до друга."

Може, разбира се, но и за това казвам, че ПИД не гарантира на 100%. Има един милион неща, които могат да се объркат в гените и още толкова причини да не се развива правилно една бременност. ПИД не показва качество - показва дали е балансиран/небалансиран, а колко добре ще се развие е Божа работа.

Patty,  съжалявам Disappointed Стискам палци да не се налагат интервенции и ти пожелавам следващият път всичко да е наред. Flowers Four Leaf Clover

# 138
Толкова глупости не бях чела скоро в някоя тема. 2402 и Лина, благодаря ви че давате реални разяснения, че имам чувството, че и докторите, и пациентите падат от някоя друга планета. Разбирам всеки тръгнал скоро по пътя на инвитрото че не знае много неща или не чете, или не иска да чете. От моя опит ще ви кажа : ЧЕТЕТЕ! Четете тук има стотици теми, които ще са ви полезни. Всеки си мисли аз ще ходя на инвитро, ще се боцна и вкъщи ще чакам да стане чудото след трансфера. Е да, ама не е така. Докторите пък не им се обяснява много, много. Те си вършат работата и ако не стане, а ми оправяй се.
ПИД е задължителен при мъжки фактор, особено ако е съчетан със средна или висока ДНК фрагментация. Тук възрастта няма значение, случва се и при млади хора. Вероятността да се получи грешка при взимане на проба за ПИД ( обикновено може да се случи, ако ембриолога не е добър)е много, ама много ниска, в сравнение с това да сложите ембрион без ПИД ( особено ако имате мъжки фактор или лоши Я, или пък генетичен проблем) и да стане после аборт. Аз имах ембрион с отлично качество 4АА, който не му направиха ПИД и о, чудо, не, той не отпадна още на трансфер или в 6-7 г. с. Аз имах живо дете, което растеше перфектно в размери и по седмици, перфектни фетална и изследвания и в 18 г.с. го загубих. Заради мутация, която един ПИД можеше да ми спести. Така че, ако не сте имали загуба на дете , без значение в коя г.с. моля да не коментирате как дали и кога ембриона " сам" ще си отпадне или ПИД е безсмислен, защото видиш ли по -лесно е да стискаш палци и да хвърлят боб до 10-11 г.с когато можеш да направиш пренатален и да видиш дали е здраво. А ако не е? По-лесно ли се губи дете в 10-12 или 18 г.с. ,отколкото просто да не ти направят ЗЕТ или да няма имплантация или да е биохимична? Въпросите са риторични. Не ми отговаряйте, само който е имал загуба ще ме разбере. А на останалите късмет със стискането на палци и чакането до 12 г.с за БХС или пренатален тест. Не агитирам никой да прави ПИД, освен ако няма преразполагащи фактори, но моля не се изказвайте неподготвени, защото за някои хора това е единствения вариант да стигнат до здрав ембрион.
С две думи, като не знаете какво и как се случва в инвитрото, просто не давайте грешна информация, защото някой начинаещ може и да ви се върже.
Пати, стискам палци да падне скоро и ЧХГ, и прогестерон до 0

# 139
Момичета ,казаха да спирам цялата тарапия . Но забравих да питам ,какво да очаквам . Въобще да очаквам ли нещо да се случи следващите дни . И биохимична и извънматочна ,може би и при двата случая ще има кървене ,нали ? Ако се случи сега събота и неделя ,трябва ли да отида на лекар. Също така  чета ,че преднизолон кортико и бромокриптин не се спират изведнъж ,защото може да доведе до надбъбречна  недостатъчност . А на мен ми казаха да спирам всичко от днес. Също и естрофема

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 17:47 от pattyK

# 140
За жалост съм съгласна със Селсера. Не случайно темата се поизпразни. Тук наистина се засегнаха теми от учебника от 7 клас, даже не става въпрос за медицина, а общи познания и логика. Освен това непрестанно се нахвърлят някакви напълно неверни твърдения и темата вече не е за взаимопомощ. Жалко! Спомням си колко ми беше полезна, когато аз вървях по пътя на инвитрото.

# 141
Patty, много съжалявам за стеклите се събития. Главата горе и само напред. Ще го бъде! Следващия път ще успееш. Надежда винаги има!
Днес ми е 14ден от трансфер на 2 5 дневни ембриони. ЧХГ 1342.
Втори трансфер на 2 3ВВ ембриона, без ПИД. Първият ми трансфер беше с 5АА с ПИД и без имплантация.
В седмицата след трансфера този път реших да Си почивам и да не ходя на тренировки. Активно ходя на йога от много време и ми е част от живота. 5-6 практики на седмица.
След трансфера спрях, но си намерих йога пози за имплантация. Много лесни, правят се за 5-6 Мин. Горещо препоръчвам на момичетата, на които им предстои трансфер да пробват. Това е нещо, което няма да навреди според мен. И също така ми попадна статия, че смехът може да подпомогне имплантацията. Та особено първите 3 дни гледах стенд ъп комедии.
Пожелавам успех на всички. Дано скоро всичко гушкаме сладките си бебета! Бъдете здрави и благословени! ❤

# 142
Проблема е, че различните лекари говорят различни неща, и се получава едно противоречие. За това има и разлика в убежденията.
Не всички сме медицински лица, и вярваме на лекаря, нали за това е учил. Ако тръгнем да проверяваме всяко нещо, което ни казват, да вземем да завършим и медицина.
Всеки приема различен обем от информация. Малко се накарахте на момичетата, че не четат, те могат да четат, но да не разберат абсолютно всичко. Не са и длъжни. За това питат.
Аз лично вярвам, че ако нещо не е на 100 процента, има шанс.
Може и да съм наивна, може и да съм невежа, според някои, може да съм глупава, но вярвам в чудото.
Със сигурност има доста неизследвани области, лекарите не са 100 процента сигурно в терапията, как ще повлияе, надяват се на положителен резултат. Но те са хората, които да обяснят какво да очакваме, не сме длъжни да знаем какви въпроси ще изникнат в главата ни по време на чакането или на стимулацията. Всяко тяло реагира различно, аз лично не можех да стана от леглото по време на стимулацията, когато бях в Плевен, и честно казано мислех, че е нормално и не търсих информация дали е, просто си казвах, така е, ще издържа. Оказа се, че не е нормално да не можеш да станеш от леглото. Когато отидох в Турция, до самия трансфер си бях подвижна, и се чудех как е възможно. Дори пункцията ми беше лека - лежах, само ден, два и после бях като нова. И самите лекари не могат да обяснят защо един пациент понася терапията, друг - не. Защо при един има качествени ембриончета, при друг не.
Заети са лекарите, нямат време да обясняват, да си наемат консултанти, които да помагат на двойката да премине и разбере през какво преминава. С ченгел им вадим думите, ако изобщо в момента се сетиш да питаш, или се правят физиономии. После не смееш да питаш, да не би да го притесниш.
Наистина съжалявам за всяка една загуба, моя и на другите жени, но да се чувстваме виновни, че се задават въпроси и се отговаря неправилно, защото лекар ни е дал това обяснение е мега казано, неправилно.
Честно да кажа, аз се зачудих дали не съм объркала нещо, като давам съвет, дали е грешен. Защото най-малко това целя. Ами, почувствах вина, че съм объркала. И съжалявам.

Пати, казаха ли да проследиш пак ЧХГ дали пада, след спирането на лекарствата?

Съншайн, сподели моля те, тези упражнения с линк. Струва си да опитам при следващия ми трансфер. Ако не помогне, със сигурност няма да попречи.

# 143
Тези упражнения правих всеки ден за 7 дни след трансфера като изключа деня на трансфера. Има много коментари под клипа. Много жени са пожънали успех, не знам може и да е съвпадение, но няма да попречи.

https://youtu.be/P5TQHOei5w0?si=IeHIWdk2w5qLSjsU

Аз изключително много благодаря на всички момичета, които коментират, отговарят на въпроси. Наистина лекарите са много заети и нямат време да прекарат с всяка от нас 20-30 Мин да обяснят подробно. Благодарение на форумите съм научила много неща. Благодаря ви искрено!

# 144
Благодаря, Съншайн, за споделянето. Запазих си клипа, със сигурност ще пробвам.

# 145
Мики, не беше към теб поста или поне не е за нещо конкретно. Питайте бе, момичета. Търсете си правата. Ама това са нашите тела, нашите Я, нашите ембриони, нашите бременности, нашите деца, които всички се надяваме да са живи и здрави. Защото ако доктора не ни обясни, ако той сгреши, ако те наглижира, ако заради неговата грешка се стигне до аборт....това е на НАШ гръб. Повярвайте ми, освен едно съжалявам ,че така стана друго няма да чуете от него. А понякога, дори и това няма да чуете. . Освен ако нямате някой супер загрижен доктор. Започнах инвитро през 2021 г, първи трансфер загуба в 18 г,с., втория трансфер- в 6 г.с, трета бременност - 5 г.с., четвърта - 5 г.с. Имам 4 биохимични. Две държави. Последния трансфер в Турция ни беше на здрав ембрион с ПИД. За толкова години само чувах обвинения от доктори - а ми с този мъжки фактор какво очаквате, те ембрионите са ви зле. Да, ама слагаме ембрион с ПИД и пак не се хваща, какво ви е обяснението? Мълчат. И след 4 години, благодарение на момичетата тук в Бг мама, аз разбирам че е възможно да имам проблем с имунологията, високи НК клетки, антитела и никой, ама никой доктор за 4 години дори не ми спомена да пусна това изследване. Никой! Свързах се с имунолог, пуснах изследванията и изненада. Няколко проблема с имунологията. Чета колко момичета има с многобройни трансфери и без имплантация или с по няколко биохимични или аборти. Е, колко бебета да загубя, за да чакам господин доктор да ми каже да пусна нещо? Той си взима паричките, нали? Ама аз страдам, аз ходя на психолог, аз си лекувам раните. Той парите си  ги е взел. И тук говорим за 3 инвитро опита, 3 стимулация, 3 трансфера, 3 репр. доктора, 2 " светила" в АГ медицината. А ми, като искате пари, пък дайте и вие отсреща нещо. За съжаление, установих че на никой не му пука за нас. И ако ние не вземем в ръце да изплуваме от потъващия кораб, капитана няма да ни помогне. Може би, може би има и добри доктори, дето казват и знаят всичко, но засега не съм попаднала на такъв.
Затова, питайте, тук има много момичета с опит, много. И всичко сме научили за съжаление по трудния начин.
Иска ми се някой да ми ги беше казал тези неща преди 4 години.

# 146
Точно така е, особено в началото, когато двойката тръгне по този път, разчита изцяло на лекарския екип, после идват въпросите, след първия или поредния неуспех. Тук и аз научих доста неща, за какво да следя, какво да питам, какво да правя.
Тук, на няколко пъти имаше сериозно разминаване, в лекарските приказки. И съответно различни убеждения. Защото ние говорим това, което са ни казали, когато питаме. В крайна сметка, надеждата е в лекарите, че следващия опит ще успее.
И аз малко се чувствах, като касичка, всичко да плащаме. Имах и приятелки, които ми казваха, да се откажа, защото лекарите искат само парите ни. И колкото и да не исках да си призная, и аз мислех от време на време така. После си казвах, че няма начин тези хора, които се борят за идването на един човешки живот да са толкова безчувствени и продължавах.
Уважавам опита на всяка жена тук, просто сме на различни нива на опит, едни се задълбочаваме, други по-малко.

# 147
Имам въпрос към по-запознатите. При цикъл 26 дни нормално ли е трансфера да е на 23 - и ден. Имаше имплантация, която приключи със силни пмс болки и кървене впоследствие.

# 148
Ако е бил на стимулиран цикъл с естрофем, обичайната дължина на МЦ няма значение. За определяне на деня на трансфера е важна е дебелината и структурата на лигавицата.

# 149
salsera Предстои ми ЗЕТ живот и здраве другия месец. Аз нямам чак такава история като твоята, за което ти се възхищавам на ввярата и мотивацията да продължиш напред, но имам един мисед в 9 г.с( липса на сърдечен пулс) и една ИМБ - с обяснението яйцеклетката така е решила. Можеш ли да ми кажеш какви имунологични изследвания си правила? Консулта ти е бил с доц. Михайлова - някакъв контакт имаш ли? Как става записването? И последно направи изследванията и така отиде на консулт или имаше два прегледа - преди и след? Аз не съм обсъждала с док. Какво му е мнението и дали приема тези изследвания и назначена терапия, но бих искала да минимизирам възможността отново да имаме неуспех. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт