Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 33 161
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Аз съм непушач, но четох, че в началото, може да се пали по някоя цигара, за да не се стресира организма, и после да се спрат. Защото стреса бил по-опасен от цигарите. Колко е вярно, не знам. Според мен всяка жена трябва да усети за себе си, какво може и какво не може да се прави. Всичко е до организъм.

# 226
Aз спирам кафето, захарта преди трансфер, за да не се налага да се стресирам по време. Не пуша.
Мъжът ми спря цигарите месеци преди пункция.

# 227
Aз спирам кафето, захарта преди трансфер, за да не се налага да се стресирам по време. Не пуша.
Мъжът ми спря цигарите месеци преди пункция.
А захарта защо?

# 228
Захарта по-скоро преди пункция заради качеството на яйцеклетките. Не знам дали и за трансфер има отношение, но като цяло се опитвам да се храня максимално здравословно и при двете.

# 229
Включвам се с един може би глупав въпрос. Инсулиновата резистентност влияе ли на имплантацията или по-скоро е значима само за качеството на яйцеклетките?

# 230
Значима е за качеството на яйцеклетки, и за развитието  на плода после. Добре е да се овладее, доколкото може с диета. Защото може да имате гестационен диабет. Аз съм с инсулинова резистентност. Преди да забременея, бях почти овладяла ИР, оставаше малко. Бях и на хапчета и на начин на хранене. Главно с пълнозърнести храни. Без сладко.

Мисля, че не пречи на имплантацията.

# 231
Здравейте, днес ми е 10 ден след зет трансфер. Искам да попитам прогестерона нормално ли е да е толкова висок. Слагам си Пролутекс сутрин и вечер

# 232
Захарта по-скоро преди пункция заради качеството на яйцеклетките.
Леле, аз що шоколад изядох преди, по време на и след ин витрото, смисъл цял живот ям сладко и по много Joy Изобщо не знаех, че може да е проблем. Както с чайовете, толкова ги пих всеки ден по няколко, а то не знам там какъв бил проблемът. Явно това дете е трябвало да се роди на всяка цена Grinning
Да успокоя всички, които не могат без шоколад - и така се случва да се получи добре всичко Blush Разбира се, най-добре е без излишни вредни неща.

# 233
Колкото и да подкрепям това, че няма нужда от крайни ограничения, захарта и кофеин трябва да бъдат ограничени, а за тютюн и алкохол въобще не трябва да се помисля.
Инсулиновата резистентност например много бързо прераства в гестационен диабет. Аз също съм с ИР, ограничих сладко и вредни въглехидрати от началото, но в 10г.с не ми се размина диагнозата гестационен диабет и до края бях на строг режим и следене, като ендокринога си ми каза, че в момента, в който почнем да виждаме повече отклонения в стойностите минавам на инсулин (за щастие не стигнах до там).
Бившата жена на мой близък приятел също ядеше по шоколад на ден по време и на двете бременности и си е ок, както и децата, ама не всеки има този късмет.

# 234
Дами,минавам да ви помрънкам малко ....Cry 4ден след ЗЕТ на 5 дневен бластоцист се събудих с доста сериозно кафяво зацапване и май ще отпиша този трансфер...
Вече съм почти обедена, че болките са ПМС и очаквам цикъл ...Confounded

# 235
Продължете си с изписаните медикаменти и изчакайте поне на 8 днес да си пуснете кръвен. Ако е само кафеникаво - не мисля, че има причина за тревога. Аз имах такова и с естествената бременност (нямам идея на кой ден, тъй като не съм следила) и след инвитрото - след положителния тест. Може да си пуснете и прогестерон. Не отписвайте опита

# 236
Продължавам с лекарствата ,но ... първия път всичко мина по вода,а сега с това зацапване съм малко притеснена Cold Sweat

# 237
Това, че имате ИР, не значи че ще развиете гестационен диабет. Познавам жена, треньор, която спортува дори и сега като бременна. Захар не близва, както и каквито и да е въглехидрати. Кг почти не е качила никакви. Е, на изледванията е с глюкоза 5,8, което се води гестационен диабет. Докторите й казали да откаже сладкото, а тя реално не яде никакво сладко. Аз пък съм с ИР и на първата Б ме наплашиха едно хубаво, че ще развия гестационен диабет, е ми нищо не развих, даже отслабнах с няколко кг и от самата Б не ми се ядеше нищо сладко. Даже като се наложи да пускам глюкоза на гладно ми беше 3,7 ( по принцип е 5,1-5,3) и аз казах на ендокриноложката, че съм яла едно кроасанче, че ми ставаше лошо, а в Лаб никой не ми даваше път и тя вика, яж си. И аз така припадах по време на бременност и каза, че щом след кроасана ми е била 3,7 не си представя без него колко е била. Само ще вметна, че за хора, които имат висока или към горна граница глюкоза на гладно, хипоглекимия може да настъпи и под 4, за хора, които имат 4, може и под 2 да настъпи, зависи кой какви нива е имал. Чела съм проучвание, че за гестационен диабет има чисто генетични причини. Разбира се, това НЕ означава че трябва да се тъпчем със сладко и БХ. Но не всеки с ИР ще развие диабет и не всяка жена, която е слаба и стройна ще я подмине диабета. Същото и с преклампсията. Моя прителка 47 кг разви сериозна прекламсия, а друга 80 кг си изкара прекрасна бременност.

# 238
Salsera абсолютно съм съгласна, аз съм с ИР и съм висока 170 см, тежа 50 кг. Повечето хора не вярват, че имам ИР, защото не съм с наднормено тегло, дори напротив, но изследванията говорят друго. Няма гаранция за нищо, всеки организъм е различен.

# 239
Точно, не е казано, че на 100 процента ще се развие ГД, аз също макар да съм с ИР, имах добра кръвна захар, но инсулина скачаше до небето. Според ендокринолога, очаквано и нормално, според АГ - строга диета, повишено внимание. Повечето изследват само кръвна захар, а трябва да се види и инсулина. Аз сама си бях пуснала изследванията, ей така от интерес. И АГ беше изумена. Веднага ме сложи на диета. И много правилно. Веднага почувствах подобрение. Спрях да качвам кг, което не е най-важното, но предотвратихме ГД и голям плод.
За мен ИР, означава начин на живот. Начин на хранене и най-вече една червена лампичка, която алармира: Вземи се в ръце или цял живот ще слагаш инсулин.
Моят съвет е, да не се прави само трикратен тест на кръвната захар, но и да се включи инсулина. За да знаете как реално стоят нещата. ИР не е само да изключиш сладкото, но да намалиш до минимум бързите въглехидрати и да търсиш храни с бавни въглехидрати. Да, се намали количеството храна, която нормално се изяжда. Тогава може и да бъде овладяна.

Общи условия

Активация на акаунт