Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 31 679
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
И ние сме така, само че вместо отрицателен тест - аборт. Набелязали сме много изследвания, които да направим и после продължаваме с ново инвитро, няма как. Пожелавам ви успех следващия път.

# 451
Ще стане ,само имайте вяра и търпение .Аз имам ембриони но не става лигавицата.Но въпреки това не се отказвам .Ще стане ,кураж момичета,знам много е трудно и е дълъг пътя ,но ще стане.

# 452
И при мен не бяха добри новините. Имах положителен тест и на втория преглед, на който трябваше да чуем пулс, се оказа, че няма пулс и не отговаря на седмицата, в която съм. Ще ми изпишат хапчета и общо взето и аз не знам какво следва.

По-добре да беше отрицателен резултатът. Sad

# 453
Не са ме гледали с обикновен ехограф. Уж в най-добрия център по асистирана репродукция във Варна, би трябвало да им е хубава апаратурата. Днес при кой да ходя? То е почивен ден, единствено в спешен кабинет биха ми обърнали внимание, но не ми се поема такъв риск, нито знам кой ще ме гледа, нито какво ще види, недай си Боже да реши да ме приема и да ме оперира по спешност. Не не, това веднъж ми се случи със втората извънматочна и премахването на втората тръба, не искам пак да го изживявам. Утре след прегледа, ако отново нищо не видят и установят, знам къде и кой да търся за второ мнение.

# 454
Извинете, в коя седмица ви беше аборта, имахте ли някакви признаци и дали ви обясниха на какво се дължи? Благодаря 🍀

И ние сме така, само че вместо отрицателен тест - аборт. Набелязали сме много изследвания, които да направим и после продължаваме с ново инвитро, няма как. Пожелавам ви успех следващия път.

# 455
9г.с. +2. Имах признаци - кървене със съсиреци 3-4 дни преди това. Като веднага започнах терапия - витамини, no spa и допълнително прогестерон. Стигнах и до болница. Не е ясна причината. Лекарите, при които бях досега твърдят, че в ранните седмици обикновено е генетична грешка, но този път направих генетичен тест и не се откри нищо там. За прогестерон също ме питаха дали съм приемала, като възможна причина(да е бил нисък). Продължавам с ходенето по гинеколози, имунолози. Хематолозите ги отметнах предишния път и имах терапия.

# 456
Не са ме гледали с обикновен ехограф. Уж в най-добрия център по асистирана репродукция във Варна, би трябвало да им е хубава апаратурата. Днес при кой да ходя? То е почивен ден, единствено в спешен кабинет биха ми обърнали внимание, но не ми се поема такъв риск, нито знам кой ще ме гледа, нито какво ще види, недай си Боже да реши да ме приема и да ме оперира по спешност. Не не, това веднъж ми се случи със втората извънматочна и премахването на втората тръба, не искам пак да го изживявам. Утре след прегледа, ако отново нищо не видят и установят, знам къде и кой да търся за второ мнение.

Задължително отидете на 2-ро мнение в друга болница и да ви погледнат и с коремен ехограф. В редки случаи с него се вижда, ако не се види с вагиналния. Иначе с това ЧХГ има някъде бременност, въпроса е къде.

# 457
здравейте, на 8ми ден ЧХГ беше 88. Днес на 10 ден ( деня на официалния тест) е 240. Според мен е ок. Незнам дали да продължавам да го следя за удвояване защото много ме е страх дали се е имплантирало, където трябва. Според лекаря ми по-скоро да не го следя повече. Ние вкарахме 2 ембирона, но май по-скоро едничкото се е хванало? Иначе прогестерона мисля, че е ок >42.5 нг/мл.
Час за преглед имам чак на 6ти, което ми се струва малко далече?

# 458
  • Sofia
здравейте, на 8ми ден ЧХГ беше 88. Днес на 10 ден ( деня на официалния тест) е 240. Според мен е ок. Незнам дали да продължавам да го следя за удвояване защото много ме е страх дали се е имплантирало, където трябва. Според лекаря ми по-скоро да не го следя повече. Ние вкарахме 2 ембирона, но май по-скоро едничкото се е хванало? Иначе прогестерона мисля, че е ок >42.5 нг/мл.
Час за преглед имам чак на 6ти, което ми се струва малко далече?
Според мен нещата се развиват добре. Недей да правиш повече кръвни изследвания изчакай си прегледа и ти желая успех всичко да е наред.

# 459
Днес бях на преглед. Гледаха ме трима лекари, един професор и двама доцента. Заключението е двуплодна корнуална бременност. Закрепил се е ембриона в рога на матката, там където се свързвал с фалопиевата тръба. Премахнати са ми и двете тръби, но явно при махане на втората не било почистено много добре, не била добре отстранена. Проблема е, че искат да ми направят лапароскопия и да изчистят всичко, но имало вероятност, тъй като мястото било изключително кръвоснабдено, да се получат усложнения като масивен кръвоизлив и ако не може да бъде овладян, ще трябва да отворят корема и да извадят цялата матка. Просто съм наистина във филм на ужасите. Как да се доверя да легна за лапароскопия и да стана на другия ден без матка…
Сега отивам на още едно мнение…

# 460
Ох, Ники, това е ужасно, много съжалявам 😞😞 Наистина поискай второ мнение и се моля  всичко да мине възможно най-леко и да не се стига до такива крайности като премахване на матка. 🙏🏻

Не могат ли да опитат да го изчистят медикаментозно или не е опция в този случай?

# 461
NikkiGeorgieva, ужасяващо. Стискам палци на другото мнение да измислят нещо по-добро или да се развият нещата по най-благоприятния начин.

# 462
Ох, мило момиче, звучи наистина плашещо. Но съм сигурна, че ако намериш наистина добър, опитен и човечен лекар, няма да се наложи отстраняване. Стискам палци!

# 463
Съжалявам, Ники! Бих те посъветвала да потърсиш мнение от Александър Любенов в Плевен  (Сърце и Мозък) .
Днес бях на преглед. Гледаха ме трима лекари, един професор и двама доцента. Заключението е двуплодна корнуална бременност. Закрепил се е ембриона в рога на матката, там където се свързвал с фалопиевата тръба. Премахнати са ми и двете тръби, но явно при махане на втората не било почистено много добре, не била добре отстранена. Проблема е, че искат да ми направят лапароскопия и да изчистят всичко, но имало вероятност, тъй като мястото било изключително кръвоснабдено, да се получат усложнения като масивен кръвоизлив и ако не може да бъде овладян, ще трябва да отворят корема и да извадят цялата матка. Просто съм наистина във филм на ужасите. Как да се доверя да легна за лапароскопия и да стана на другия ден без матка…
Сега отивам на още едно мнение…

# 464
Можело медикаментозно, ако било в по-ранен етап… Вече било късно. Но утре пак ще питам.
Ходих при още един лекар, който определено ме посъветва въобще да не се съгласявам да ме оперират във Варна. Той е бивш техен колега и ги познава много добре, както и способностите им. Според него нямало кой да ми направи лапароскопия и със сигурност щели да ме отрежат през корема. Вярвам му. Върнах се при лекуващия ме гинеколог и му съобщих, че се притеснявам за утрешната операция да не стане коремна и о каква изненада, ама тя ще е коремна на 100% защото нямали някакъв специален инструмент за лапараскопията.
За сега плана е да ме оперират в Бургас, но за съжаление чак в петък. Дано дотогава няма проблеми, защото ако се спука ще стане доста спешен случай и ща неща ще ме оперират коремно тук…
Утре и в сряда съм отново на преглед за да следи доктора какво се случва и в четвъртък пътувам за Бургас да ме приемат и подготвят за операция в петък сутринта.
Естествено с моя ненадминат късмет при трансфер на един ембрион защо да не се раздели на две и да стане двуплодна бременност…
За Плевен ме посъветваха да търся доктор Александров, но утре мога да се опитам да потърся и този, който ми предлагате.

Общи условия

Активация на акаунт