Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 31 687
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Наредбата регламентира трансфери на ембриони на стадий след компактизация. Той е преди бластоцист, обикновено се достига на ден 4. Т.е. няма законово ограничение при трансфер на 3-дневни.

# 436
А как се “третират” полипи установени при хистероскопия? Благодаря!

За хистероскопията. На мен ми я направи д-р Персенска в Надежда. Имах два малки полипа, които не се виждаха на ехографски преглед. Имам направена още една след раждането и сега пак имам полип. Т.е хем може да има нещо малко, което да не се вижда, хем няколко месеца след хистероскопия пак да има  нещо за отстраняване.

За ТЕСА. Моят мъж е с азооспермия. На  него обаче му направиха ТЕSE, защото тогава тестсисът се отваря и лекарят преценява откъде да вземе материал, докато ако е само със спринцовка не се знае къде попада. Това при неговият случай, защото сперматозоидите не са много. Ние, след консултация с други лекари, имаме пълно доверие на д-р Макки. За съжаление той сега не е в Надежда. На първия преглед ни каза какво трябва да направим с едно изречение, без да обяснява. След като му се доверихме и направи много успешно TESE, с времето срещайки се с него по коридорите, ни разказа всичко защо и как се прави.

Успех на всички

# 437
  • София
По време на самата хистероскопия се премахват.

# 438
По време на самата хистероскопия се премахват.

Благодаря!

# 439
Гледам, че пак има вълнения около броя ембриони. По този повод оставям едно проучване тук за всеки, на който би му било интересно. Има нужда да се проведат контролирани проучвания с по-голям брой участници, но за момента няколко проучвания установяват, че при трансфер на 2 бластоциста с добро качество, от които се стига до едноплодна клинична бременност (т.е. потвърдена с УЗ), спонтанната загуба на бременност е по-често срещана. Смята се, че причината за това е възпалителен процес, който се получава в ендометриума при спирането на развитието на втория ембрион.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC12040684/

За пореден и вероятно последен път призовавам всеки да обмисли добре решението за връщане на повече от един ембрион, особено при 1/2 опит.

И ще помоля като тази тема свърши, някой друг да създаде следващата. За последните повече от 2 години съм направила 11 от темите "дългото чакане след трансфер" и темата ми е много на сърце, но тъй като едва ли скоро ще стига до момента отново да се запиша в редиците на чакащите (ако изобщо се случи), за мен е време да предам щафетата. Най-лесно е да се цитира заглавния пост, да се копира съдържанието без таговете за цитат и да се сложи директно в заглавния пост на новата тема, като трябва само да се смени линка към старата тема.

Успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 440
2402, не съм от редовните потребители, за да се инициирам да създам новата тема, но искам да ти изкажа специални благодарности! Информацията, която си споделяла в толкова постове, неведнъж ми е разширявала хоризонта, карала ме е да се замисля с кое и как да действам.

МНОГО БЛАГОДАРЯ!!!!

Гледам, че пак има вълнения около броя ембриони. По този повод оставям едно проучване тук за всеки, на който би му било интересно. Има нужда да се проведат контролирани проучвания с по-голям брой участници, но за момента няколко проучвания установяват, че при трансфер на 2 бластоциста с добро качество, от които се стига до едноплодна клинична бременност (т.е. потвърдена с УЗ), спонтанната загуба на бременност е по-често срещана. Смята се, че причината за това е възпалителен процес, който се получава в ендометриума при спирането на развитието на втория ембрион.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC12040684/

За пореден и вероятно последен път призовавам всеки да обмисли добре решението за връщане на повече от един ембрион, особено при 1/2 опит.

И ще помоля като тази тема свърши, някой друг да създаде следващата. За последните повече от 2 години съм направила 11 от темите "дългото чакане след трансфер" и темата ми е много на сърце, но тъй като едва ли скоро ще стига до момента отново да се запиша в редиците на чакащите (ако изобщо се случи), за мен е време да предам щафетата. Най-лесно е да се цитира заглавния пост, да се копира съдържанието без таговете за цитат и да се сложи директно в заглавния пост на новата тема, като трябва само да се смени линка към старата тема.

Успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 441
Наредбата регламентира трансфери на ембриони на стадий след компактизация. Той е преди бластоцист, обикновено се достига на ден 4. Т.е. няма законово ограничение при трансфер на 3-дневни.
Ясно. Моя трансфер беше на тридневно ембрионче.

# 442
Здравейте!
Изключително съм притеснена и искам да споделя какво ми се случва.
На 26.4 направихме трансфер на замразен 5дневен ембрион. На 10.5 направих тест и резултата беше 2ра бледа черта. На 11.5 повторих, отново 2ра бледа черта. На 12.5 пуснах ЧХГ и резултата беше 1466. Бях на преглед в четвъртък и не се видя плоден сак. В петък отново ЧХГ - 9207. Днес събота отново бях на преглед и отново не се видя плоден сак. Отново ме пратиха на ЧХГ и резултата е 17800. Съмненията са за извънматочна бременност, проблема е, че аз вече нямам тръби поради две такива бременности и сега съм изключително притеснена къде може да се е закрепил ембриона. Умирам от страх. В понеделник отново съм на преглед, за да търсят обстойно къде е…

# 443
NikkiGeorgieva, това звучи като филм на ужасите.. Аз съм с две извънматочни и две премахнати тръби и мислех, че това, което описвате е невъзможно , но явно не е..

С вагинален ехограф ли ви гледаха?
Според мен това е изключително високо ЧХГ и няма как да е извънматочна.
Стискам палци всичко да е наред и да се види при следващия преглед 🙏❤️

# 444
Копирам това, което бях чела, когато имаше такава вероятност при мен. До тогава все си мислех, че ИМБ може да се случи само в тръбите, но уви…
Вашето ЧХГ е наистина високо… разбирам притеснението ви, наистина много неприятно, че на този етап въобще не могат да визуализират къде се намира. Имате ли доверие на лекаря, може би да вземете и още едно мнение?

. Извънматочна бременност най-често се случва в маточните тръби – по пътя от яйчника до матката, но понякога яйцеклетката се имплантира в други части на тялото – яйчника, коремната кухина или много ниско в шийката на матката (частта от матката, която се свързва с влагалището).

# 445
Да с вагинален ехограф ме гледа, уж навсякъде обстойно, дори слиза и надолу към влагалището, но нищо никъде.
Тези неща и аз ги четох и затова умирам от страх. Ако недай си Боже е някъде в коремната кухина трябва да ме оперират. Ако е извън матката се моля да е поне на шийката или влагалището, че да мина с един кюретаж…
Ако мина през още една операция и то коремна, отворена, с шевове и болки и сума ти време на възстановяване сигурно ще се откажа да имам още едно дете.
Уж му имам доверие. Утре, ако не успее да види нищо със сигурност ще отида при още някой.
Нещо, което е много странно е, че нямам никакво напрежение в гърдите. Досега колкото пъти съм била бременна винаги съм имала още в началото със закъснението напрежение в гърдите.
При предния ми успешен трансфер не са ме подлагали на терапия с естр0фем, почвам да си мисля, а и четох, че е възможно след такава терапия да се случи извънматочна…
Оххххх, не знам какво да си мисля вече…

# 446
Да с вагинален ехограф ме гледа, уж навсякъде обстойно, дори слиза и надолу към влагалището, но нищо никъде.
Тези неща и аз ги четох и затова умирам от страх. Ако недай си Боже е някъде в коремната кухина трябва да ме оперират. Ако е извън матката се моля да е поне на шийката или влагалището, че да мина с един кюретаж…
Ако мина през още една операция и то коремна, отворена, с шевове и болки и сума ти време на възстановяване сигурно ще се откажа да имам още едно дете.
Уж му имам доверие. Утре, ако не успее да види нищо със сигурност ще отида при още някой.
Нещо, което е много странно е, че нямам никакво напрежение в гърдите. Досега колкото пъти съм била бременна винаги съм имала още в началото със закъснението напрежение в гърдите.
При предния ми успешен трансфер не са ме подлагали на терапия с естр0фем, почвам да си мисля, а и четох, че е възможно след такава терапия да се случи извънматочна…
Оххххх, не знам какво да си мисля вече…
Още днес бих отишла при друг специалист. При такова високо ЧХГ задължително ще се вижда.
Пожелавам ти от сърце всичко да е наред и нещата да се развият в твоя полза. 🙏❤️

# 447
NikkiGeorgieva, в коя болница не могат да видят ембриона? С каква апаратура са? Отиди в болница Надежда. Няма шанс да не го видят там.

# 448
А с обикновен ехограф огледаха ли коремната област?

# 449
Да споделя и аз моето разочарование.. Вчера на ден 9 след трансфера на 3дневен ембрион пуснах кръвен тест. Днес излезе резултата и е отрицателен.  (0.10)

Сега накъде? Нямаме замразени ембриони. Започваме филма отначало с кандидатстване по фонда и т.н.
Съкрушена съм 💔

Общи условия

Активация на акаунт