Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 31 659
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
И при мен е изследван в деня на трансфера.

# 481
При Ставрев съм.И мен ме вкараха два часа по-рано,но прогестерона излезна след трансфер.Това ми е 4ти и винаги така процедират.Много ми притеснява това,защо го правят по този начин и като чета тука другите момичета какво пишат,оставам с впечатлението,че е по-редно да бъде отменен при тези стойности…

# 482
Интересно е как ще отменят трансфера, 20-30минути преди часа, като ембриона/ембрионите вече са размразени, нали не е ок да се размразяват и замразяват повторно, винаги съм си задавала този въпрос.

# 483
Здравейте!Днес ми направиха ЗЕТ,четвърти подред.В Селена съм и там доктора изследва прогестерон в деня на траснфера и резултата излиза след направен трансфер.Имам ли шанс според вас с прогестерон 6.45ng?
Сега съм на пролутекс 2х1,дуфастон на 8 часа и утрогестан вагинално 2х2
Здравейте! При кой доктор сте? При Ставрев ли? Аз съм при д-р Матев, но бях СЕТ и не ми направиха тест за прогестерона преди трансфера, което много ме изненада.
За съжаление трансфера ми е неуспешен, но тепърва предстои да говорим с доктора какво ще правим.

Преди СЕТ задължително се изследва прогестерон преди започване на прогестероновия препарат и трябва да бъде под 1,5 ng/ml , а в деня на трансфера е хубаво да е над 10, даже още по-добре над 15ng/ml.

# 484
Здравейте!Днес ми направиха ЗЕТ,четвърти подред.В Селена съм и там доктора изследва прогестерон в деня на траснфера и резултата излиза след направен трансфер.Имам ли шанс според вас с прогестерон 6.45ng?
Здравейте! При кой доктор сте? При Ставрев ли? Аз съм при д-р Матев, но бях СЕТ и не ми направиха тест за прогестерона преди трансфера, което много ме изненада.
За съжаление трансфера ми е неуспешен, но тепърва предстои да говорим с доктора какво ще правим.

Преди СЕТ задължително се изследва прогестерон преди започване на прогестероновия препарат и трябва да бъде под 1,5 ng/ml , а в деня на трансфера е хубаво да е над 10, даже още по-добре над 15ng/ml.
Последно ми е изследван на 2.5 и беше много, много нисък - 0.08 ng/mL. Пункцията ми беше на 5.5 и от тогава започнах Циклогест на 12 часа, Естрофем на 6 часа и Дуфастон на 3х1. Не знам до 8.5, когато ми беше трансфера дали съм успяла да го вдигна до 10-15 ng/ml, но със сигурност ще го изговоря с доктора и на своя глава ще го изследвам деня преди следващия трансфер и ще откажа такъв, ако е нисък.

# 485
По описаните дати изглежда сте правили трансфер на трети ден. Мислех, че в България вече са се отказали от тези и правят само на пети ден. Ако е трети ден, струва ми се логично да не е чак 10-15нг прогестерона. Но не съм специалист, това е само предположение. При моето инвитро и трансфери (в България) тестваме хормоните на пункция а само прогестерона в деня на трансфера и то 10-15мин преди това. След няколко часа ми звънват за да кажат дали ще трябва да взимам и инжекционен Pg, или оставам само на Циклогест.
[quote author=Si_mo_na link=topic=1759811.msg49747455#msg49747455 date=1747772735]

Последно ми е изследван на 2.5 и беше много, много нисък - 0.08 ng/mL. Пункцията ми беше на 5.5 и от тогава започнах Циклогест на 12 часа, Естрофем на 6 часа и Дуфастон на 3х1. Не знам до 8.5, когато ми беше трансфера дали съм успяла да го вдигна до 10-15 ng/ml, но със сигурност ще го изговоря с доктора и на своя глава ще го изследвам деня преди следващия трансфер и ще откажа такъв, ако е нисък.
[/quote]

# 486
Бях със свеж на пети ден. В самия ден на трасфера не сме изследвали прогестерон. Имам момиченце от тази бременност.

# 487
Alira, изобщо не са коментирали връщане на ден 5. Директно ме викаха на ден 3 за трансфер, другите ги оставихме до ден 5, но не се бяха развили и не остана нищо за замразяване. То няма и много де. С моето АМХ, успяхме да извлечем три годни яйцеклетки и имахме само три ембриона.

# 488
Здравейте, каква е вашата стойността на АМХ?
Благодаря!
Alira, изобщо не са коментирали връщане на ден 5. Директно ме викаха на ден 3 за трансфер, другите ги оставихме до ден 5, но не се бяха развили и не остана нищо за замразяване. То няма и много де. С моето АМХ, успяхме да извлечем три годни яйцеклетки и имахме само три ембриона.

# 489
Изследвах го последно през Януари тази година, точно преди да се впусна във новия поток инвитро опити, беше 0.34.

Здравейте, каква е вашата стойността на АМХ?
Благодаря!

# 490
Моят прогестерон беше 40ng/mL, преди трансфера ми взеха кръв, но резултат излезе след това разбира се. Не намерих изследване, което показва кои са добри стойности, репродуктивните казаха, че трябва да е над 10.

Първите 6 дни след трансфера бях много подута, но след това почнаха да ми спадат гърдите и да се чувствам по-добре, въпреки че имах малко болежки тук и там. Знам, че казват да не четем за симптоми за бременност, но почнах да се шашкам тези дни, че нямам никакви симптоми, даже и не съм толкова подута вече. Тестът ми е в след 2 дни...

# 491
Elast, моето АМХ януари беше 0.58.
Оттогава приемам много добавки и витамини и вчера го изследвах в Рамус - след стимулацията е паднало на 0.57, което ми звучи доста добре. Честно казано мислех, че ще е около 0.20-0.30.
dragon.fly, стискам ти палци всичко да е наред 🙏 Аз не издържах до 20.5 и още на 18.5 пуснах кръвен тест и беше 0.10, та поне си спестих още два дни хапчета. Чакам цикъл и ще ходя на преглед да видим какво ще се случва нататък.

Иначе ние днес подадохме на ново документите за фонда. Говорих с една жена от ембриологията. Честно казано нищо ново не ми каза - уж спермата е много (138 млн) и всичко било наред, ама ембрионите спрели развитие на ден 5, та вероятно проблема бил в сперматозоидите.. Използвали са класическо инвитро, не ИКСИ. Това има ли според вас връзка с преживяемостта на ембрионите, като 3 от 3 са се оплодили ? Да изисквам ли ИКСИ следващия път? Иначе с ММ продължаваме с добавките. Откъм начин на живот няма какво да променим, тъй като водим сравнително здравословен начин на живот. Дано имаме повече късмет следващия път.

# 492
Според мен няма връзка, какъв е вида на оплождането за самото развитие на ембриончетата. Има значение единствено за оплождането. Много ме беше яд, че при нас правиха половината инвитро, половината Икси. Първата половина никога не се оплождаше. Никога не го коментираха с нас, понеже бяхме по фонда сигурно. Само накрая ми съобщаваха.
В Турция се оплождаха всички, друг е въпросът, че не всички се развиваха до 5-ти ден. Моето бебче стана от ембрионче на 3-ти ден. И остана едно, което се разви до 5-ти ден. Замразих го. Някой ден, ще си го взема и дано се получи и с него.

# 493
miki8713 Да те успокоя, за да не си го навиваш на пръста - дали ще ги оплодят с ICSI или с класическо инвитро, не влияе върху крайния резултат на общ брой оплодени ембриони. Какво имам предвид - при нас извадиха 4 Я, 3 оплодиха с ICSI, една с класическо ин витро. Резултата - от трите, две се оплодиха( т.е едното дето го набодоха изобщо не се разви, та ако има проблем с Я, нищо, че е зряла, дори и с ICSI не се опложда), от двете едно остана до ден 5 и е замразено; Я от класическото ин витро също се разви до 5 ден и е замразена - двете замразени са с 4BB и 5BB качество. Не се ядосвай, че половината ги оставят с ин витро, не е гаранция, че с ICSI ще се оплодят!
Успех на всички, които чакате резултати. 🍀
Аз пиша и този месец дъждовен т.к О толкова избърза(6 дена), че лигавицата ми за първи път е тънка - едва 6 мм. В петък ще слагам стопираща инжекция и следващия цикъл ще е изцяло на хормони, за да избегнем същата история.

# 494
ДНК фрагментация правена ли е? Той може да има много сперматозоиди, но ако ДНК фрагментацията е зле, бройката не е от особено значение.

Методът на оплождане не мисля, че има общо в случая - те ги избират на база външни белези и не знаят колко са качествени за по-нататъшно развитие. Ако има проблем с ДНК фрагментацията, тогава вече трябва да си изисквате допълнително да обработят материала с МАКС или Зимот.

Общи условия

Активация на акаунт