Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 31 622
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета. Следя ви от доста време...
Поради няколкогодишен мой опит в инвитро, и над 10г опит в наблюдение на случаи на близки и приятелки, да разкажа няколко случая.
При мой неуспешен трансфер, имах всички "симптоми"-болки, подуване, 3-4дена напрегнати гърди.... Сега пак след трансфер- "симптомите" отшумяха, даже вече не ми се спи толкова, останаха само съвсеееем леко болезнени гърди. И може би от различната комбинация хапчета този път, получавам в последните дни учестяване на пулса отвреме-навреме. Реших преди около час поради нетърпение да направя един пиклив тест(днес ми е 8ден след трансфер на 5дневен, като не броя деня на трансфера)- гледах как се оцветява мястото, и излиза ярка 1черта. Погледах го няколко минути, ядосах се и го изхвърлих. След малко, както четях, реших пак да ида и да го видя. И през това време се е "появила" втора много бледа черта. Над час не мога да повярвам, но втората черта не е изчезнала, гледах няколко пъти...може пък чудото да се е случило? Кръвния е за 26.05., силно се надявам на хубав резултат, дано този път всичко приключи успешно.
Други случаи- бременност без никакви симптоми(установена седмица след закъснение, в състояние на силен стрес, недоспиване, преумора от работа и т.н.), или на една близка- установена напреднала спонтанна бременност(над 40г., във второ тримесечие, като жената е имала проблеми, и доктори са й казали, че трябва лечение, за да има бременност)...
Също така имам близки, които отдават силно влияние на успешното си забременяване на акупунктура преди и след трансфер...

# 526
Здравейте! На кой ден след трансфера ви се появиха някакви симптоми и какви и накрая успешен ли беше той?

При мен единственият симптом беше, че ме боляха гърдите, нищо друго. В крайна сметка обаче ембриончето спря развитие, въпреки че всичко изглеждаше ок.

# 527
NikkiGeorgieva какво става с теб? Как си?

# 528
От личен опит:
Първи две бременности, при които си следеех овулацията с тестове. Въпреки всичко изчетено в интернет, Аз буквално имах симптоми от ден две на зачеването. 24 часа по-късно аз започнах да усещам много силни миризми, започнах да връщам храна в ресторантите тъй като имах чувството, че е развалена и започна да ми се повдига от месо. Знам че по книгите пише че симптоми се появяват едва чак след имплантацията и когато започне покачването на чхг-то, но при мен си е беше абсолютно 100% така. Не съм пила никакви лекарства по това време.

Следващите две бременности,  започнаха със симптоми чак няколко дни след закъснението. Симптомите бяха изключително болезнени гърди, болката стигаше чак под мишниците. Нямаха гадене и обонянието ми си беше нормално. А за съжаление и двете бременности се оказаха извънматочни. ЧХГ-ТО беше стигнало почти 800 при едната, чухме дори сърчицето 💔😞

На 8 май ми беше първият трансфер. Имах усилено обоняние, болезнени гърди, усилен апетит, чувствах се подута.
Имплантацията така и не се случи. ЧХГ-ТО беше 0.10. Явно всичко е било от прогестерона.

# 529
Разписвам се и аз отново, третият трансфер на два 5-дневни от трети инвитро опит се оказа успешен (поне засега). Едно се е хванало. По мое желание прехвърлиха два, от скоро съм на 42, и е позволено по наредба. Още повече при два поредни неуспешни 1Е трансфера, вкл. на тествани ембриони. като бях наясно, че едното е с ниска морфология, чакахме и ПИД резултати, но се забавиха и направихме трансфера на сляпо. В последствие резултата доказа че едното Е не е балансирано, другото за щастие бе еуплоидно и се е хванало.
отделните ЧХГ, само за инфо ги пиша тук:
8-ми ден = 83
10-ти ден = 278
12-ти ден = 723
14-ти ден  =1775
На 16-ти ден преглед с УЗ за установяване на бременност. Падах се 5+0г.с., засякоха 7мм сак и едвам доловимо жълтъчно мехурче. По добре беше да изчакам още два три дни с прегледа, но лекаря ще направи по-дълга пауза за празниците та дръпнахме прегледа по-рано.
Относно симптоми на имплантацията, единствено на 7-8 ден след трансфер усетих мнооого леко като пристягане около зърната на гърдите. След 8-ми ден и това ми мина, бях го отписала опита, но пуснах кръвен и О, изненада! И към днешна дата все още никакви симптоми, нито придърпвания, нито чувствителни гърди или каквото и да е. 5+2г.с. съм. Имам една успешна бременност, нямах спомен дали имах симптоми тогава, но добре, че съм си писала бележки. Ясни усещания за тежест в матката едва на 9та седмица, гърдите започнали да преболяват и чувствителни чак 14та седмица. Отдавам го на сравнително нисък прогестерон. Спомням си, че в края на 4ти месец открито започнах да се чудя бременна ли съм, защо не ми личи изобщо, защо не ме болят гърдите. Чак в 5ти месец ми пролича и то бързо си пролича.
Казвам го, защото наистина всеки различно манифестира симптоми на бременността, а някои и им липсват. Което някои ще кажат, че е хубаво, но постоянно се чудиш ти бременна ли си или не си…. въпреки, че си го видяла на ехограф многократно до момента, си е червй в мозъка. та кой каквото си няма, това иска Grinning
възрастта ми е гранична за инвитро дори, знам, че се мръщят, и мен са ме пращали на донорски само с влизане в кабинета. Мен ме бяха отписали още на 40 при първия ни сблъсък с инвитрото, а на 39-40 забременях спонтанно 3 пъти за една година, с АМХ движещо се от 0.24-0.4, първите две изгубих, едната износих, сега е на 1г2м. Веднага искахме второ, затова директно инвитро. от всяка стимулация стигахме до 1Е на 5ти ден, другите два-три спираха развитие. Имахме късмет, Поне засега. Да видим! Дано!

Искрено желая успех на всички!

# 530
Честито, Алира! Желая ти една прекрасна бременност🍀

Аз съм 1 ден след ЗЕТ на 5-дневно ембрионче и тестът ми е за 02.06. До тогава сигурно ще откача и ще си направя тест по-рано. 😄

Първи трансфер ми е и освен леките крампи от вчера, които ги отдавам, заради самия трансфер, други симптоми нямам. Цяла нощ не успях да спя - будих се през час, та се надявам поне малко да се успокоя емоционално и тази нощ да се наспя🤞🏻

# 531
Здравейте момичета!
Вече съм оперирана и всичко е минало според очакванията, без усложнения, премахнат е рога на матката с извънматочната бременност. Доверих се на варненски лекар, който оперира само в гр. Бургас. Признавам си имах доста големи съмнения и колебания дали съм направила правилния избор, но щом всичко е минало благополучно значи е било правилно. Сега естествено имам болки, но все пак е рязана и шита матка. Операцията беше лапароскопия. Най-малко 6м трябва да чакам за следващ трансфер, но да си призная честно това през, което преминах днес, малко ме спира. Страх ме е да не изтегля за 4ти пореден път късата клечка и може би ще се откажа.
На всички пожелавам успех!
И да добавя, вашите бебета са ви избрали вече за техни майки, просто чакат момента да се появят на този свят. Имайте вяра!

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 17:32 от NikkiGeorgieva

# 532
Nikki Радвам се, че всичко е минало добре и без усложнения. Сподели, кой е лекаря, който те оперира? Ако не ти е удобно, може и на лично - имам чувството, че е същия лекар, който оперира мен с извънматочната, но тогава работеше във Варна - УМБАЛ СВ. Анна. Имам един съвет, ако решиш да продължиш с нови опити, направи си имунологични изследвания и консулт с лекар. Има някаква причина, която да кара ембрионите да се имплантират в или в близост до тръбите. Често това е имунологичен дисбаланс. Бързо възстановяване!

# 533
Nikki, радвам се, е са запазили матката и е минало с лапароскопия. Каквото и да решиш ти пожелавам спокойствие и всичко най-добро да ти се случва оттук нататък ❤️

# 534
Nikki Радвам се, че всичко е минало добре и без усложнения. Сподели, кой е лекаря, който те оперира? Ако не ти е удобно, може и на лично - имам чувството, че е същия лекар, който оперира мен с извънматочната, но тогава работеше във Варна - УМБАЛ СВ. Анна. Имам един съвет, ако решиш да продължиш с нови опити, направи си имунологични изследвания и консулт с лекар. Има някаква причина, която да кара ембрионите да се имплантират в или в близост до тръбите. Често това е имунологичен дисбаланс. Бързо възстановяване!

Д-р Германов, преди работеше в АГ, сега преглежда в Аджибадем Сити Клиник. Не знам да е работил в Окръжна, но е възможно. Много е жалко, че във Варна, такъв голям областен град,  няма лекар, който да извършва такива сложни интервенции лапароскопски. То лекари има, ама защо няма болница и апаратура за тези хора…

# 535
Здравейте момичета много ме болят яйчниците.Днес ми беше трансфера и кръста много ме боли, направо съм като болна .. При вас как мина първият ден ?

# 536
Моят беше вчера и освен леки крампи, предимно вдясно, друго не съм усетила.

Тази сутрин, ET+1, се събудих с ужасно главоболие и световъртеж, но до обяд ми размина. Следобяда пак леки крампи и болки в кръста, но идват и си отиват.

Успех, Vanq и на всички останали, които чакат.

# 537
Моят беше вчера и освен леки крампи, предимно вдясно, друго не съм усетила.

Тази сутрин, ET+1, се събудих с ужасно главоболие и световъртеж, но до обяд ми размина. Следобяда пак леки крампи и болки в кръста, но идват и си отиват.

Успех, Vanq и на всички останали, които чакат.
Благодаря много успех на всички 🫶🏻
Днес на трансфера се случи нещо което много ме притеснява .. След като лекарката направи трансфера , акушерката ме остави да полежа , опъна ми краката напред и ми каза ще полежиш малко и после ще те сваля, та лежа си аз и изведнъж тази част на която са ми краката пропадна и краката ми рязко паднаха надало и от тогава усещам болка от дясно..

# 538
Нормално ли е безсънието след трансфер? Вече трета нощ имам проблен със съня. Будя се 3 пъти през нощта, по едно и също време и трудно заспивам след това. Отделно, че усещам и сърцебиене.
Отдавам го може би на стреса, защото си давам сметка, че хапчетата не са се променили особено с тези преди трансфера. Добави ми единстветво 3х2 дуфастон и нош-па.

# 539
Нормално ли е безсънието след трансфер? Вече трета нощ имам проблен със съня. Будя се 3 пъти през нощта, по едно и също време и трудно заспивам след това. Отделно, че усещам и сърцебиене.
Отдавам го може би на стреса, защото си давам сметка, че хапчетата не са се променили особено с тези преди трансфера. Добави ми единстветво 3х2 дуфастон и нош-па.
Нормално е.. Всичкия този стрес си оказва влияние, колкото и да не се навиваме, колкото и "да не го мислим". Дните след трансфера ми бяха най-ужасните дни, дори спрямо тези по време на стимулация, при която получих алергична реакция и бях много зле..
Освен Дуфастон 3х2 приемате ли някакъв друг прогестерон?

Общи условия

Активация на акаунт