Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 31 626
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
При нас на 3 пъти макс, зона селекция и комбинация от двете не доведоха до добри ембриони. Тесата доведе.

# 511
При нас последния път използваха ембриоскопия - специализирана апаратура тип инкубатор за следене и отглеждане на ембрионите. Първата стимулация от 15 яйцеклетки само 4 стигнаха до 5ти ден и нито един не беше бластоцист. Пир втората с ембриоскопията - само 6 яйцеклетки, но 4 стигнаха бластоцисти. Иначе при нас ИКСИ беше с по-добри резултати

# 512
Здравейте! Ще пиша да си кажа ситуацията и евентуално да ми вдъхнете малко надежда, днес ми е 9ти ден след ЗЕТ на 5-дневен ембрион. Като съм от тези “лудите” и се тествам от 4ти ден, когато за първи път видях много бледа черта на easy@home, но имах само 4 останали теста и с тях проследих до 7ми ден като изглеждаше, че чертичката се насища, междувременно усещах и напрежение в гърдите и от време на време в долната част на корема. Вчера чувствителността в гърдите беше много слаба , а вечерта съвсем омекнаха, при което естествено започнах да си мисля, че е биохимична и всичко е приключва и забавя развитие. Днес също нямам чувствителност в гърдите. Правих тест на Престо днес и вчера уж като по-чувствителни и има леко насищане, но предвид липсата на каквито и да е симптоми, още не мога да се успокоя и да мисля позитивно. Днес на 9ти ден пуснах кръвен, но резултатът ще излезе утре.

Първите две снимки са на теста от вчера (първия е веднага на 5-тата минута, но след няколко минути видях, че се насища още и пак го снимах)
Третата снимка е на теста от днес.
Нямам опит с Престо, според Вас тази черта показателна ли е за 9ти?

# 513
На мен ми изглежда да се насищат и изглеждат доста добре Simple Smile Тихичко честито и стискам палци за кръвния.

# 514
Това че гърдите са напрегнати или не, не е категоричен показател за бременност. През цялата ми първа бременност гърдите ми бяха на периоди - ту ме боляха, ту изобщо не ме боляха. Uniqueness, не се вкарвай в този филм. Имаш положителни тестове, това е супер. Изчакай още няколко дни и пусни кръвен да видиш как вървят реално нещата. Успех!

# 515
Благодаря ви момичета за бързите отговори! Heart Надявам се да сте прави и всичко да е наред. Успех и на всички други чакащи и възможно най-положителната развръзка за Ники!

# 516
Здравейте, днес ми е 13 ден след трансфер но имам много силна остра кратка болка около десния яйчник при всяко свиване т.е не мога дори да стоя седнала. Като съм права или легнала няма болка, но нито мога да седна, нито да се наведа. Дали на някого се е случвало

# 517
Здравейте, днес ми е 13 ден след трансфер но имам много силна остра кратка болка около десния яйчник при всяко свиване т.е не мога дори да стоя седнала. Като съм права или легнала няма болка, но нито мога да седна, нито да се наведа. Дали на някого се е случвало
Свържи се с доктора или с някой от ivy центъра. Предполагам пиеш НО-ШПА и БУСКОЛИЗИН по схема?

На мен днес ми дойде. Официално приключих неуспешно първия си опит. 😞

# 518
Здравейте на всички момичета! Flowers Tulip
Пиша този пост със закъснение, макар че ви следях през последната година и повече. Все отлагах да пиша, защото исках да стигна до така чакания момент (вече в 4ти месец) за да се успокоя малко.

Споделям моя опит и се надявам информацията да е полезна. Не твърдя, че тези неща биха помогнали на всеки, всяка ситуация и тяло е различно, но все пак може да са от полза за някой.

След 1г опити посетихме репродуктивен специалист. Д-р веднага изрази съмнение за полипи, направи хистероскопия и премахна множество полипи. Също така правихме и цветна снимка, на която се установи 1 запушена тръба. След това продължихме с 4 инсеминации за да кандидатстваме по ЦАР.

Първото инвитро беше по къс протокол, при което се извадиха 7 яйцеклетки и само 1 се оплоди (ICSI). На 5ти ден ембриона се беше забавил и го изчакаха до 6ти, направиха ПИД и го замразиха. Наложи се замразяване, защо в деня преди пункцията се разболях и вдигнах температура и трябваше да се възстановя. Последва ЗЕТ и на кръвния тест за кратко имах много слаб позитивен резултат, но веднага спадна.

Подадохме нови документи и докато чакаме заповедта направихме няколко неща. Микробиологична и Имунологична с ИМПО+ биопсия (всичко беше наред). И двамата пихме 3 месеца витамини Orthomol мъжки и женски. Аз пих също така и Ubiquinol Active CoQ10 и Метилкобаламин В12 (заради ниски нива на B12) и фолиева киселина разбира се. Пуснахме кариотип и на двамата, който също беше ок. Насочиха ме и към имунолог. Там почти всичко беше ок с изключение на NK cells CD16+CD56+. Там бяха 13%, вместо 12% и имах препоръка за вливка, но в крайна сметка не я направихме, защото беше само 1% разлика.

Последва второто инвитро по дълъг протокол с блокираща инжекция и стимулация, която беше малко по-дълга от предходната. Извадиха 9 яйцеклетки, от които се оплодиха 3. Този път беше приложена и Зона селекция за сперматозоидите. Беше ми изписан и Програф. Трансфера беше свеж на 3ти ден. Единият ембрион се беше забавил (само 6клетки), вторият беше със средно качество (8 клетки), а за третия казаха, че е много добър (12 клетки). Върнаха ми и 3те на 3ти ден. Знам, че това звучи доста противоречиво, притеснително и рисково, но не беше по наша идея. Д-р ни увери, че няма шанс и за трите и не биха го направили, ако имаха някакви съмнения. Също така, че лошите ембриони "подкрепят" по-добрите. Съгласихме се. Няколко дни преди теста имах силни менструални болки, дори нош-па не помагаше и бях 100% убедена, че всеки момент ще ми дойде цикъла и много се бях натъжила. Но на 11 ден след трансфер на 3ти ден имах положителен тест (HCG 139). Само за референция домашния тест при мен дори след няколко дни нямаше много наситена черта, стана наситена чак към 5-6 седмица. Очакваме едно бебе.

Честно казано не знам кое от всички неща при второто инвитро оказа най-голямо влияние, но важното е, че имаше резултат. Надявам се да е било полезно като информация и се извинявам за дългия пост.

Спокойствие, успех и много положителни резултати на всички ви пожелавам! Heartpulse Flowers Four Leaf Clover

# 519
Честито!Много де радвам за Вас,лека и спокойна бременост ви желая!В коя клиника и при кой доктор бяха опитите ви?

# 520
Здравейте момичета утре ми е трансфера,
Звъняха ми днес от лабораторията казаха че са замразени във 3 сламки 2 по 2 ембриона и в едната сламка има три , в началото акушерката  каза че е позволено по един да се връща първите пъти, а сега казаха че ще връщат 2 утре .. Не знам дали е добре ?

# 521
Всичките ми трансфери са били д по два ембриона.Знам,че го правят за да увеличат шанса за имплантация.Не мисля,че има от какво да се притеснявате(освен от двуплодна бременост)

# 522
Честито!Много де радвам за Вас,лека и спокойна бременост ви желая!В коя клиника и при кой доктор бяха опитите ви?

Благодаря! В Надежда при д-р Персенска бях. Като цяло съм доволна от болницата и от нея. Срещнах добро отношение, винаги е обяснявала, когато имам допълнителни въпроси. Може би всеки очаква нещо различно от своя лекар и не е за всеки, но аз лично й имах пълно доверие. Нещата вървяха с добро темпо, точно както бих искала и постигнахме резултати след около година и четири месеца.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 19:24 от piccione

# 523
Здравейте! На кой ден след трансфера ви се появиха някакви симптоми и какви и накрая успешен ли беше той?

# 524
Здравейте! На кой ден след трансфера ви се появиха някакви симптоми и какви и накрая успешен ли беше той?

Аз имах още първите дни след трансфер подуване на корема, гърдите и болки като при ПМС, сега съм в 7 г.с и продължава подуването в корема и гърдите.. за мен лично това бяха ясни симптоми за имплантация, тъй като и на предходния ми трансфер имаше имплантация, но се оказа биохимична, аз тогава предполагах, че нещо не е наред, тъй като рязко ми спадна подуването и вече не усещах нищо.. но съм чела, че доста жени нямат никакви симптоми и пак са с успешен финал.. успех ❤️

Общи условия

Активация на акаунт