Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 32 408
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, днес на 9ти ден след 5 СЕТ и положителен кръвен тест … когато отидох по малка нужда.. върху хартията имаше слузесто розово зацапване .. Изтръпнах .. веднага хукнах да пускам пак ЧХГ.. На някоя случвало ли се е ? Ще се побъркам.. Sad

# 286
Отиди на лекар да те прегледа и да види от къде е кървенето.

# 287
FB670124847BGM, странно е след толкова корекции въобще да се вижда на УЗ, да не говорим за това да събира течност. Ако не става с хистероскопия, вариант е лапароскопска корекция. Повтарям се, но наистина - да не ти се налага да стигаш до там, но го имай предвид. По принцип Калчев уж е много добър в такъв вид корекция, ама съм се убедила, че не е само до лекар, а и до организъм. Реално след хистероскопията трябва да стане равно/полегато и въобще не трябва да се вижда като точка. И пак казвам- от моя опит и от всичко, което съм изчела по темата, щом се вижда като петно значи има течност в него. Тя изглежда тъмна на УЗ. А има ли я, има и възпалителни процеси  (което може да се отрази и на имунологията).

Успех на всички чакащи!
2402 Може ли да споделиш къде ти направиха операцията? Благодаря ти

# 288
Според мен е нормално, заради имплантацията. Щом не е червена кръв, всичко би трябвало да е наред.

# 289
FB670124847BGM и двете хистероскопски корекции са ми правени в Надежда. Първата от д-р Тихомирова, която беше частично успешна (намаля като размер, но симптоматиката продължи), а втората ми я прави д-р Стаменов. Като с него уговорката ни е, че ако пак се появи продължително зацапване пристъпваме към лапароскопска корекция. Реши да ми спести рязането, защото имам достатъчно дебел миометриум над дефекта, но си ме предупреди, че няма гаранция, че ще повторната хистероскопия ще е достатъчна.

# 290
Момичета, как се справяте и как издържате болезнените инжекции пролутекс? Днес ги почнах, два пъти на ден, но много ме боли по време на поставяне и след това 😥 за сега са ми за 10 дни.
Много бавно се вкарава лекарството тогава не боли

# 291
Трябва да се вкарват много бавно и няма никаква болка .Също и бавното бодене с иглата е от значение ,и няма болка .Колкото се може бавно .

# 292
Момичета, сдържам се все още за кръвен, защото ме е страх, но пък уринарен направих тази сутрин (6 ден ми е като не броя деня на трансфера) и има втора, но много бледа чертичка.. дали е възможно да се е отразило от овитрела, който ми беше 250 единици и съм го слагала на 12ти 🥹

# 293
Да ,аз имах три теста с ясни черти заради него

Момичета, сдържам се все още за кръвен, защото ме е страх, но пък уринарен направих тази сутрин (6 ден ми е като не броя деня на трансфера) и има втора, но много бледа чертичка.. дали е възможно да се е отразило от овитрела, който ми беше 250 единици и съм го слагала на 12ти 🥹

# 294
Толкова време след Овитрел няма как да е от него. Simple Smile Стискам палци! Flowers Four Leaf Clover

# 295
Първите няколко поставяния на пролутекс и на мен ми бяха много болезни. След това прочетох някъде, че ако се стопли ампулата, не е толкова болезнено. Та сега вече повече от месец ги поставям и сигурно ще е така до края на първото тримесечие. Нямам синки и не е болезнено. Слагам ампулата под мишницата за около 30-40 сек и след това бавно вкарвам иглата и бавно го поставям. И не съм имала никакъв проблем. Дано това помогне. И след поставянето хубаво разтърквам мястото.
Момичета, а аз имам въпрос относно как се смятат гестационни седмици. Вчера бях на лекар, чухме пулс и докторката ми каза, че съм 7+5, което е 8ма седмица и скоро навлизам в 9 сед. Малко се обърках, защото смятам, че 7+5 е 7ма седмица. Вашите лекари как смятат седмиците?

# 296
При мен смятаха 7+5, да е 7-ма седмица. Някъде смятат, че е 8-ма. Аз се водих по моята АГ. За да няма объркване.

Полезна информация за пролутекса, много благодаря!

Ако овитрела е слаган на 12-ти, значи втората чертичка е положителен резултат, myshine. Желая ти успех!

# 297
Момичета отново имам нужда от вашата помощ. Проблемът е с прогестерона на 12 ден от ЗЕТ 36.9, на 15 ти 14.68
Какво се случва и трябва ли да предприена нещо. На 3х200мг. Утрогестан и 1 пролутекс на ден съм. Нямам връзка с д-ра.

# 298
Здравейте, отново имам нужда от помощ..Днес ми е 10ден след трансфера на 5 дневен … Нещата въобще не са добре нали? Sad това са резултати от 8,9 и 10 ден ..

# 299
Засега се удвоява в рамките на нормалното (48 до 72ч), но може да продължиш да го следиш, за да видиш дали си запазва темпа на нарастване. Няма смисъл да се пуска тест през 24ч.

Martinche, а някаква връзка с клиниката си имаш ли? Теста преди поставяне на прогестерон ли е? По принцип вагиналния не се отчита напълно в кръвта, но все пак този прогестерон не е оптимален за нивата на ЧХГ. Може да се наложи да започнеш да слагаш пролутекс 2 пъти дневно, но само лекар може да кажа дали наистина е необходимо.
И отделно от това - следи глюкозата. При бременност сутрешната на гладно трябва да е под 5,1.

Общи условия

Активация на акаунт