Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 32 343
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте момичета имам въпрос относно какви генетични изследвания се пускат при неуспех . Минахме един рунд на ин витро като имах 23 Я от които 2 ембриона на 6-ти един , направихме два ЗЕТ-а без имплантация . С женски тубарен фактор сме имам и доказана ИР със СПКЯ . Какво на първо време трябва да се направи като генетични изследвания, освен нали да се проследя ИР да не се вдигнал инсулина. Този път не смятам да бързам , защото всичко това ми повлия много натоварващо психически.

Не казваш на колко години сте. След неуспех на ембрион с направен ПИД (заради мъжки фактор и възраст 38г.) в Надежда ми направиха три биопсии (имунологична, микробиология и имплантационен прозорец), а на следващия месец хистероскопия. При хистероскопията се откриха два малки полипа. Успех

# 406
Jenyyy123 По това, което чета от коментара, прави впечатление големият брой Я и малкото ембриони, които са се развили. Мое мнение е, че или имате някакви дефицити, които влошават качество на Я, инсулинова резистентност, която е неконтролирана, вероятно хормони като тестостерон и андрогени над норма, заради СПКЯ или стимулацията не е била правилната. Последното няма как да го знаете, но с останалите е хубаво да започнете от сега. Често при СПКЯ има липси на микроелементи - селен, цинк, магнезий, задължително вит. Д започнете прием, омега3, CoQ10, направете обременяване с глюкоза, като изследвате и кръвна захар и глюкоза на часовете. При мен например, заради повишени андрогени док. ми изписа кортикостероид със стимулацията, сега съм преди трансфер- отново го изписа за да вкара в норма хормоните. Имам две стимулации, първата 6 фоликула, 3Я, 1 оплодена, върната на 4 ден - нулев резултат. Сега втората 6 фоликула, 4Я, 3 оплодени, 2 бластоциста замразени на 5 ден, ще видим резултата. От толкова много извадени яйцеклетки, само един ембрион, много странно за мен.

# 407
Здравейте момичета имам въпрос относно какви генетични изследвания се пускат при неуспех . Минахме един рунд на ин витро като имах 23 Я от които 2 ембриона на 6-ти един , направихме два ЗЕТ-а без имплантация . С женски тубарен фактор сме имам и доказана ИР със СПКЯ . Какво на първо време трябва да се направи като генетични изследвания, освен нали да се проследя ИР да не се вдигнал инсулина. Този път не смятам да бързам , защото всичко това ми повлия много натоварващо психически.

Не казваш на колко години сте. След неуспех на ембрион с направен ПИД (заради мъжки фактор и възраст 38г.) в Надежда ми направиха три биопсии (имунологична, микробиология и имплантационен прозорец), а на следващия месец хистероскопия. При хистероскопията се откриха два малки полипа. Успех

На мен сега в Надежда, искат да ми правят втора биопсия, не знам дали същата като предишната, а по принцип ще ми е трета. Не откриват засега нищо. Поисках хистероскопия, лекаря каза, че нямало нужда щял да види, ако има нещо ... и се чудя как може да се види нещо принципно без направена хистероскопия. ...

# 408
Аз съм на 28 а мъжът ми е на 31

# 409
Kaк така ще ви правят биопсия ама не знаете каква? Информирайте се, разберете каква е идеята на биопсиите и поискайте такава, от каквато имате нужда. Това си е ваш проект, на доктора сте му просто поредната пациентка. Същото и за хистероскопията, като "щял бил да види", нека види с хистероскопия преди трансфер и да направи едно надраскване.

# 410
Kaк така ще ви правят биопсия ама не знаете каква? Информирайте се, разберете каква е идеята на биопсиите и поискайте такава, от каквато имате нужда. Това си е ваш проект, на доктора сте му просто поредната пациентка. Същото и за хистероскопията, като "щял бил да види", нека види с хистероскопия преди трансфер и да направи едно надраскване.

Oт първата в друга клиника си имам резултати, от втората при него е ИМПО+, това е в Надежда, някаква си тяхна. от която не споделят резултатите, честно казано вчера бях толкова разстроена, че изключих да го попитам пак ли същият тип, при наличието, че предишнат е правена ноември, но понеже сега не се закрепи здрав и изследван ембрион поиска пак. Преди две години правих хистеро пак при друг лекар и беше ок, но ми писна да правя едни и същи изследвания щом сменя лекаря при наличието, че са ок. Вече се чудя дали да искам изобщо повторна хистеро....

# 411
Аз определено не бих правила втори път ИМПО+, от която не благоволяват да покажат резултати. Аз например имам разминаващи се ИМПО+ и имунологична. И двете са имунологични. Това ме кара тежко да се съмнявам в ИМПО+.

# 412
Момичета, може ли малко повече инфо за CoQ10? По колко приемате? Купих си на Natural Factors 200 mg и се чудя дали е ок да пия по 1 таблетка на ден.
При мен стимулацията беше тотална трагедия. От 18 яйцеклетки остана 1 ембрион, който загубих в 9та седмица. Казаха, че яйцеклетките не били добри и вече се чудя какво да правя и какво да пия.

# 413
Изключен ли е мъжкия фактор? На кой етап отпадаха ембрионите?

# 414
18 яйцеклетки, 15 са се опитали да оплодят. Оплодени 11, останаха 4 ембриона до 5ти ден. 1 върнаха и 3те спряха развитие на следващия ден. Не е добро и качеството на спермата - висока фрагментация, лоша морфология (с 98% проблем в главата). Ползвахме зимот. Питах каква е причината след като ми казаха, че са спрели 3те ембриона и отговора беше, че по скоро яйцеклетките са били проблем.

# 415
Много е странно, че имате мъжки фактор, но обвиняват яйцеклетките. Според мен адресирайте мъжкият фактор преди всичко. Колко е ДНК фрагментацията?

# 416
Aдресирайте мъжкия фактор. От моя опит за съжаление ДНК фрагментация се бори или с продължителни промени в качеството на живот - диета, без пластмаси, чист въздух, спорт и тн. или с ТЕСА. На кой ден спряха развитие ембрионите - преди или след 3ти?

# 417
37% е днк фрагментацията. Спряха след 3-ти. Мъжът ми е един от най-здравословно живеещите хора, които познавам - не пие, не пуши, фит е, прави упражнения вкъщи, покрай инвитрото, бременностите и абортите ходи и вместо мен на спорта, на който ходих. Нон стоп е на витамини. Обича да яде сладко обаче. Ще прочета и за пластмасата. Какво е ТЕСА?

Редактирам се. Прочетох за ТЕСА, не са ни предлагали.

# 418
Toва е доста висока фрагментация. След 3ти ден спират развитие най-често заради мъжки фактор и по-точно ДНК фрагментация. ТЕСА е извличане на сперматозоиди от тестисите чрез аспирация с игла (грубо казано). Като се взимат оттам се избягват фактори като повишена външна температура докато пътуват по каналчетата, токсични фактори, проблеми с вените (варикоцеле) и често са с по-добра (по-малка) фрагментация. Ние на последното инвитро получихме по-добри резултати откъм бластоцисти благодарение на това. Е, бяхме и в Турция, а преди това в Надежда, но аз лично мисля, че освен добрата ембриология много помогна и ТЕСАта. Мъжът ми даде материал и нормално и казаха, че е по-добър този от ТЕСАта и използваха само него.

Иначе не я предлагат, да. Ползва се за мъже с азоспермия предимно.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 16:37 от Semirra

# 419
Много благодаря за изчерпателния отговор. За коя клиника в Турция става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт