Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 341
  • 794
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Минавам с бързо предложение за Пенко.
Скрит текст:

Да си провери как вървят цените и ако го устройват, да действа.

# 511
  • Варна
Е, пак като не гориш стари парцали и гуми докато вариш лютеница е добре.

# 512
A ние като правим барбекю или каним съседите, или им запушваме устата с някое късче месце за вечеря Simple Smile Не сме имали проблеми до сега, а и не създаваме проблеми за такива неща.
Готовата скара, която купувате, да не би да не мирише на хората около магазина...
Апропо тъй прехвалената верига ресторанти Хепи души половин квартал с миризми, ама много се кефите като им идете в заведенията

# 513
  • Варна
Готов скара не купувам, защото нито знам какво е месото, нито знам каква е хигиената, пък имам основание да смятам, че и двете няма да са на кой знае какво ниво. Предпочитам да си купя хубаво месо и да си го изпека по мой вкус - не ме мързи. Е, преди време и аз купувах..., но предполагам с годините човек помъдрява и знае къде да си даде малко зор и къде не и за какво.

В Хепи не ходя защото е мутрагенско, пушат и защото знам какво представляват като цяло и не си падам по полуфабрикати. Това заведение да омирисва половин квартал го има само от Унгария на изток - демек в Ориента където живеем.

Скари не ползвам - пека на фурна. Не бих опушвал хората.

Не бих се изкушил и някой да ме кани за да не му създавам проблеми, тъпо е - иначе няма да ме покани ама сега ще ме покани - значи няма какво да си кажем и съм като цяло нежелан. Хеле пък да ми цъфне на вратата с месо, не ме интересува, не съм му го искал и не съм изкушен. Това са залъгалки за някакви доста плоски хора.

Като цяло си мисля, че идеята с барбекюто е приложима в къщи, където има по-голямо отстояние. Според ситуацията. Не го отричам напълно. Веднъж ми стана смешно в Сезони в тия дворчетата някакви си правиха барбекю,  целия комплекс смърдеше на долнопробна кръчма... индианска работа.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 10:57 от Penkoman

# 514
А не, Пенко,  ние си правим съседски барбекюта - 4-5 семейства, на сходни години, сходни проблеми и занимания.. та така. Ако сбирката е с други хора, преките съседи не готвят, няма да обеднея с две порции, нали?
Всичко е въпрос на разбирателство.
В момента декофрират основи на къща през 2 улици, чувам ги идеално, ако бях в града от фоновия шум нямаше да ги чувам.

# 515
в тия дворчетата някакви си правиха барбекю,  целия комплекс смърдеше на долнопробна кръчма....
Живяла съм едно лято в затворен комплекс и повече не желая да си го причиня.
И това е едната причина.
Другата е оставянето на децата на свободия без всякакъв родителски контрол.
От управата на комплекса не знам дали вече са се справили, но тогава се бориха с бележки залепени на всякъде , за всичко.
И преди да сте ме нападнали - в града живея срещу детска градина, и сега докато пиша чувам играта и смеха на децата и даже ми е приятен шума, но в комплекса всеки донесъл някаква пищяща играчка, мини коли, целят се едно друго с някакви неща, хвърлят боклук в басейна. И това от 7:30 до полунощ

Иначе ако всички съседи са със сходни интереси - по-добро от това няма.
И ние така сме намерили самоподобни около къщата ни Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 18:02 от Casual

# 516
Голяма част от затворените комплекси имат шумов проблем заради кофти и необмислена архитектура.

Площадките за игра са по средата на високи сгради, като между тях и сградите няма дървета или друга шумоизолация. А настилката е твърди плочки или бетон.

Така настава една брутална какафония от директен шум, отразен шум и ехо. Като всичко се усилва като в катедрала.

# 517
  • Варна
Една година живях в комплекс Орхид Хилс на Ана Феликсова. Може би беше първият комплекс от затворен тип в града. Кръг от блокове и по средата… частна детска градина! Определено се създава ехо и усилва децибелите от крясъците.

# 518
Може би ще ви изненадам, но и аз не съм ОК с барбекю до терасата ми. Едно е да готвиш в кухнята с аспиратор и отдушник, друго е до терасите на хората особенно лятото. За къща ОК но в блок не е ОК.

# 519
  • Варна
Брех, как така тоя път не съм мрънкач, антисоциален, самотник без жена и деца, откачен и.т.н? Да не ви е напекло слънцето?

# 520
В блока не съм ок нито с барбекю, нито със скара, нито с миризливи манджи, нито с пушачи в банята, защото иначе не можели да а..кат, в интерес на истината през 2 етажа жената пуши на балкона си и я усещам ако ми е отворен прозореца.

# 521
Никога не бих купил от Узунов, дори само затова, че супер нагло измами купувачите на първата фаза на комплекса, продавайки им (по-скъпо) апартаменти с гледка... Която после сам скри.

Издребняваш ти и останалите с тази гледка. Ако не беше това за какво щеше да се оплакваш, че тревата не е достатъчно зелена ли? Първо аз се съмнявам, че някой е платил повече с идеята че гледката му е гарантирана, толкова глупав човек не вярвам да извади 1000 евро, а всъщност като са ги купували на зелено може и 7-800 евро да са били. Избрали са ги защото са били с добро изложение, по-длаеч от булеварда и като бонус някаква гледка е имало там. В момента всички тези хора са на троина печалба от имотите си, все още за техните апартаменти ще се плати малко повече отколкото за тези с другите изложения. Но ако ми намериш някой достатъчно глупав да иска да се откаже от имота си заради новите сгради, кажи ми веднага ще му платя колкото е дал той за партамента.

# 522
Лично съм ходил да гледам имоти там, гледката беше първото нещо, с което промотираха апартаментите и разликата между цените на тези без гледка и тези С беше значима...

Няколко десетки хиляди евра и без гледка, издребнявал съм бил...

Колкото за "печалбата" сметката ти е грешна. Всеки имот за този период е на "печалба", но тези останали без гледка веднага губят 10-15% от цената си...

100 грама в Кауфланд ако те излъжат ще вдигнеш панаир, а ако ти закрият най-важната характеристика на имота, с която са го рекламирали и продали, няма проблеми.

# 523
Лично съм ходил да гледам имоти там, гледката беше първото нещо, с което промотираха апартаментите и разликата между цените на тези без гледка и тези С беше значима...

Няколко десетки хиляди евра и без гледка, издребнявал съм бил...

Колкото за "печалбата" сметката ти е грешна. Всеки имот за този период е на "печалба", но тези останали без гледка веднага губят 10-15% от цената си...

100 грама в Кауфланд ако те излъжат ще вдигнеш панаир, а ако ти закрият най-важната характеристика на имота, с която са го рекламирали и продали, няма проблеми.

Колко струваха тези с гледка тогава(кога е било) на квадрат или обща цена но кажи и квадратурата?

# 524
Точна ценова листа няма как да ти дам. Тези на по-ниските етажи и без гледка бяха по 700-750. Висок етаж със супер гледка (вече закрита) беше по 900. Това обаче какво общо има...

Имаш завършен имот, продаден ти за такъв с гледка, който струва примерно 300 хиляди евро. Гледката я закрива същия този, който ти я продал и рекламирал, и то съвсем умишлено. Имота ти вече струва 255 хиляди евро... Кво те топли колко е струвал преди 5 години...

Общи условия

Активация на акаунт