Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 222
  • 794
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
За тази сума нищо не мога да ви посъветвам.

Хора, случи се! Нещото за което говорим от години. Най-после има предложение за нов квартал, който да се изгради над село Казашко. И предложението не е от кой да е, а от Възраждане. Ай да видим сега модераторката за какво ще се хване да ми изтрие мнението, че споменавам Възраждане. Защото е точно по темата. 35 години никой не предложи нищо такова. Изводите оставям на вас.

# 106
Ще ти напиша и в тази тема - всички СО са предвидени да се превърнат в квартали, но трябва да се благоустроят.
Знаех на няколко местности на север кварталните имена,  виждаха се по чертежи.

# 107
  • Варна
Абе аз знам, че имаш достъп до някои неща, ще си признаеш накрая, че си държавна администрация Simple Smile.

Да, и тук ще ти напиша, всичко това е мислено и планирано по соца, някой реално от 35 години дори говорил ли е по темата?

# 108
Обаче админите са много бързи Simple Smile Не знам какво толкова им пречи споменаването с добро или с лошо на Възраждане и Величие..
Отказвам се

Не съм в никаква администрация, най-обикновен селянин на Варна съм, който се интересуваШЕ от имотни сделки и проучваше различни райони. А и както виждаш не се свеня да плюя всички политици, когато са си го заслужили, защото този град се превръща от ден на ден във все по-лошо място за живеене

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 11:34 от скаридка

# 109
Предстои ни скоро пътуване до Варна за няколко дни, за да направим именно това. Градския транспорт ще единствено допълнителен плюс,  но не държим категорично на него.
Ако трябва да бъда честна изобщо не ми харесаха отговорите ви, но истината боли.
Боровец в някой части си е направо квартал вече. Ние имаме къща ( вила им казвахме навремето ) баща ми живее там, 50% от съседите живеят целогодишно там. Да пътищата са малко офроуд - зависи колко си далеч от главния път по който минава автобуса.
Наскоро познати казаха, че са търсили и брокер им е предложил новостроящи се къщи Боровец север.
Търсете имоти в кв.Галата, м-ст Зеленика, Ракитника, Боровец
в някой части на Аспарухово мисля не живеят цигани - по посока точно на споменатите по горе.
Може да се намери за тези пари, но вече зависи с какво бихте направили компромис.
Не се ограничавайте с търсене с агенции и сайтове, гледайте групите във Фейсбук за имоти , имаше някаква група във Фейсбук "Боровец квартала на богатите" питайте там също

# 110
  • Варна
Скаридка мен май нищо не са ми изтрили. Ще ти кажа какво ги дразнят - по-различни са и за някои са "кресливи истерици" ама какво да правят, как да събудят хората "Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее?" Другите не са истерици, щото е много лесно да лочиш от кацата с меда и да се усмихваш и да си тих да не те надушат много. Иначе народа не обича да бъде обезпокоен.

# 111
Скаридка мен май нищо не са ми изтрили. Ще ти кажа какво ги дразнят - по-различни са и за някои са "кресливи истерици" ама какво да правят, как да събудят хората "Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее?" Другите не са истерици, щото е много лесно да лочиш от кацата с меда и да се усмихваш и да си тих да не те надушат много. Иначе народа не обича да бъде обезпокоен.
Ботев и Пенко, най-великите български възрожденци. Явно идва ново Възраждане.

# 112
  • Варна
Лошо за такива като теб, лошо... как е до кацата с меда, хапваш ли? Хапвай докато може.

# 113
Penkoman,  погледнах къде ще е новият супер квартал, ти там ходил ли си? Знаеш ли как вони вечер чак до ЗПЗ от екарисажа, него казаха ли как ще го местят..
Кресливи или спокойни всички гледат да цуцат парата за проектиране, тя е сладката. После за изграждане няма пари.
И кажи на възрожденците да не се излагат, че местностите никога не били проектирани - 2008-2012 едни хора чертаха ОУП и ПУР за местностите,  подписите им стоят под плановете

# 114
  • Варна
Не съм ходил. Не съм чул нищо за екризажа, вчера прочетох новината и се зарадвах. Нали това искахме и колко пъти сме го обсъждали. Това, че местностите са били планирани е добре, но ние сме дискутирали квартали изградени от 0, за да има планирана инфраструктура, сама знаеш, че тия местности трудно ще станат истински нормални широки квартали, там за една обществена сграда, градинка, паркинг, спирка няма място.

# 115
Лошо за такива като теб, лошо... как е до кацата с меда, хапваш ли? Хапвай докато може.
Тоест лошо за хора, които разчитат на себе си и не се занимават с политика и с глупости? Явно при теб чакаш твоите да дойдат да те оправят. Явно не си чел приказката за неволята.

# 116
Пенко, отвори ОУП и ПУР и ще видиш, че всичко си е проектирано. През местности като Акчелар и Добрева минават улици по 9-10-12м и после няма кой да приложи проектираното.
Местносите с ниско застрояване ще си станат прилични квартали, не случайно има инвеститорски интереси за затворени комплекси от къщи. Там където успяха на 6м улици да напляскат 5ет кооперации, всичко е изгубено

# 117
Институцията е вътрешно координирана. Така са решили. Дали са прави/морални или не е друг въпрос. То няма много варианти - демократите са анти Русия, про Китай, републикаците са обратното.
Едните искат глобализация и аутсорсване на проиводството в Китай, другите искат деглобализация и връщане на производството в САЩ. Сещаш се че ако върнеш производството в родната си държава, ще ти трябват ресурси. От къде да дойдат? Ами съвсем случайно има една две големи държави богати на ресурси, които имат нужда от експортен пазар. Русия и Украйна им викат.
Кирай е много по-опасен от Русия и има много по-големи шансове да събори хегемона.
Кое не е ясно? Хвърчащите, които смятат, че САЩ могат всичко и сами, да спрат с тревата.
Казваш Китай и Русия са два различни полюса за американците.... Тогава къде слагаш БРИКС в цялото това скалъпено натъкмяване. Мислиш ли, че Русия ще играе по свирката на САЩ... Или казваш, организираха една среща на БРИКС, след това ще разпуснат седянката и кой от където е.

Не сме от региона, та за това се обръщам тук. Със съпруга ми взехме решение, че трябва да да се установим на друго място, поради ред причини и един от градовете, които смятаме, че би бил подходящ за нас е именно Варна.
Варна я оставете, в момента положението тук е зле.
Кои други градове мислите, че са подходящи за вас?

# 118
Брикс е икономическо джудже. Изобщо ме може да се мери с други големи икономически съюзи.
Скалъпването е факт. Историята също е факт. Поинтересувай се.
Русия винаги е искала да играе със запада. Путин още повече и му е много болно, че не го приеха в европа и нато.

# 119
Цяла страница спам.
Хаиде да се върнем във Варна и имотите.

Общи условия

Активация на акаунт