Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 234
  • 794
  •   1
Отговори
# 135
Аз пак се включвам с въпрос, забелязах, че в с. Осеново има доста имоти из интернет, виждам, че е сравнително близо до Варна. Таа.. дали има цигани в селото, има ли ежедневна автобусна линия?
Освен това местност Боровец север или юг е по-добре да се търси жилище.

# 136
Yoana, имотите в Осемово, които са на ниски цени, не са в селото, а във вилната зона на селото. Основен проблем е липсата на вода, не само на ВиК, а и подземните са кът

# 137
  • Варна
Това не е вярно, пред очите ми в Сухата чешма са вадили вода на 8 метра, а целият ред къщи имаха кой на 20, кой на 50м. Отделно имаше изворче 2-3 улици по-нагоре и това е в най-тъпата равна част, съвсем далече от селото, веднага след завоя на кичевския път, която е и навремето е било ниви - става въпрос за в ляво от пътя, а малко по-нататък в дясно пък сме имали парцел, който беше точно до гората/дерето, там в долната част като дете бучех с пръчки и излизаше вода, отделно беше пълно с едни растения роголистник ли как се казваше, а да не говорим, че в дерето имаше рекичка, а накрая на рекичката имаше водопадче, имаше глина и рачета в рекичката и ходих редовно.

Тия врели-некипели за водата ги говорят мизерниците дето очакват да имат кладнец за 1000лв и лятото да не пресъхва водата, ми като искаш ще пуснеш сонда на 50-100м и ще платиш.

Но да, аз там не бих купил по много причини, по-добре в селото, но там е надценено.

# 138
Не препоръчвам да се купува парцел без вода.
Кладенеца е хубаво нещо, ако е като алтернатива, но не и основен източник на вода.

Между Осеново и Боровец, аз бих избрала селото, защото не се кефя на моста.

# 139
Penkoman, що ли и викат Сухата чешма? И знаеш ли как се копае сондаж на 50м там. Всичко е камък. Много твърд камък и троши стрелите, не искат да се хващат сондьорите. Отделно миналата година пресъхнаха навсякъде кладенците.
Преди години е имало много вода, сега вече не
Те и в Доброглед не могат да изкопаят тоалетна от плитки води, ама на всеки 10-15г копаят нов кладенец, защото бягат жилите

# 140
  • Варна
А, Черно море да не би да е черно? Що се хващаш за глупости. И да, знам каква е почвата там много добре. Казвам само, че съм имал там парцел и съм наясно и не, не този с водата на 20 см, а друг в гадната част за която говорех. На мен там не ми харесва по-друга причина - най-бедната част е и някои хора никога няма да махнат тенекетата и гумите, най-кофти алтернативата и най-евтината за около Варна, и да направиш къща за повече пари след това за там бюджета на хората е с един таван и това е.

Ако си в няколко чата във вайбър на сгради в различните квартали бързо виждаш разликата в демографията и капацитета и...така и там.

# 141
Не съм мислила, че може да има проблем с водоснабдяването. Никъде и в обявите не беше споменато. А в Боровец проблем с водоснабдяването генерално няма, нали?  Съпруга ми започна да говори за закупуването на парцел и да се заемем с сглобяема къща, но си мисля, че бюджета ни в никакъв случай няма да ни достигне, а и съм малко скептично настроена към тях.

# 142
В частта където е нашата къща на Боровец има вода, няма канализационна мрежа ( на септична яма сме )
Не съм запозната дали в някой части вече има изграден и канал. Предполагам със всички строежи в северната част там има.
Казвали са ми да се търсетят парцели с ток и вик защото присъединяването е голямо перо. 

# 143
  • при Arctic Monkeys
Днес имало протест срещу избиването на деца по пътищата . Във Варна имало хора, около стотина, жени с децата си. Преди време писах тук, че няма гражданско общество и варненци са заспали, примирени и незаинтересовани от съдбата си и ще ги презастрояват и ще газят в боклуците си завинаги. Ама то нищо не ставало с протести и тъй щяло да бъде… всички си заслужаваме дереджето.

# 144
В частта където е нашата къща на Боровец има вода, няма канализационна мрежа ( на септична яма сме )
Не съм запозната дали в някой части вече има изграден и канал. Предполагам със всички строежи в северната част там има.
Казвали са ми да се търсетят парцели с ток и вик защото присъединяването е голямо перо. 

А през лятото имате ли режим на водата?

# 145
Здравейте, някой има ли мнение за небостъргача от ВСК на окръжна болница и по-точно 10 етажната сграда до него,която е част от проекта?Знам,че проекта за небостъргача е рисков,но тази по-малката сграда?

# 146
Ники, не съм казал, че човешкия труд ще изчезне напълно. Щом си учил автоматизация, добре знаеш, че с течение на времето нуждата от брой хора в един завод намалява. С ИИ ще намалее още повече. Който протестира и не приема прогреса ще бъде изоставен назад. Адаптация трябва, за да оцелееш.

# 147
Не съм мислила, че може да има проблем с водоснабдяването. Никъде и в обявите не беше споменато. А в Боровец проблем с водоснабдяването генерално няма, нали?  Съпруга ми започна да говори за закупуването на парцел и да се заемем с сглобяема къща, но си мисля, че бюджета ни в никакъв случай няма да ни достигне, а и съм малко скептично настроена към тях.
Може ли на лични да ми пишете какви са приблизителните цени на парцел, ако имате информация? На път съм да продам парцел на ниска цена в Боровец, просто защото ми идва излишен, но не е на привлекателно място и е занемарен.Чувала съм, че са трудно продаваеми, затова не съм се заела.

# 148
Все още не съм започвала да проучвам цените на парцелите, тъй като мисля, че бюджета, с който разполагаме няма да ни стигне за закупуване на парцел и сглобяема къща. Тепърва предстои да се заема с това начинание, но имам своите колебания.

# 149
  • Варна
@Светкавица - привлекателно за едни не е за други - аз например търся краен парцел до гора, на тихо място. За Боровец не бях гледал, но гледам Зеленика и Ракитника...пиши ми на ЛС какво му търсиш на този ужасен парцел.

@кармакома - 100 човека протестират, а 1000 са на пристанището да припалват пури и да кръстосват крака. Ми не, няма гражданско общество. То е убито отдавна с - "политиката е мръсна работа", "всички са маскари", "от нас нищо не зависи", "изборите са предрешени", "не политизирайте". Медиите са овладяни, управляващи, полиция, прокуратура и съд са омешани като свински черва с престъпните структури, както очакваш.

А, основно клепаме тоя и оня, но не излизаме с позиция кой да подкрепим и какво да се прави.

Отделно си направих експеримент и пуснах тема за градска среда - ми явно почти никой не се вълнува от тези въпроси. Аз изводите си ги направих за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт