Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 372
  • 794
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, знам че не питам в съвсем точната тема, но се надявам все пак да помогнете. Не съм от Варна, бях писала преди 3 мес в темата. Закупихме жилище във Виница и сега се интересувам има ли там склад на нормални цени за строителни материали - гипсокартон, профили за гипсокартон, шийтрок, сатен кнауф и подобни.
И също да ми препочъчате хамали с техен транспорт, ако имате телефон на такива, чийто услуги сте ползвали.
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 301
Скрит текст:
Някой знае ли как вървят апартаментите в този нов комплекс Libra? Гледам им разположенията, спалните в тристайните апартаменти са добре като размери, но не знам как са отделени терасите на съседните апартаменти. От визуализациите не се вижда добре, но ако са с някаква стъклена преграда, то ще е много неудобно.
Между 1700 - 1800 евро на квадрат са,  за в момента си е приемливо. Те вече имали първа копка, което аз не знаех.
 Двустайните са с дневни по 20кв.м. и спални към 13.кв.
Доколкото разбрах до вход Ж щели да са, но може и да са повече, забравих.

Дали имате информация тази цена на квадрат за чистата жилищна площ или за общата е?

Без да проверявам бих се обзаложил че е за обща площ, тоест около 2500 е/кв за чиста площ. Като добавиш едно паркомясто и пари за завършване може да се окаже че цената е над 4500 е/кв по западните стандарти. И това е за краен квартал във Варна.

# 302
За паркомясто нямам идея, не питах. Колко да е, м/у 15-20хил евро според мен на този етап.
 Общите части излизат към 10- 11кв. горе долу и това не ми се струва много, защото съм виждала и такива от по 30, че и отгоре.
За един двустаен с чиста жилищна площ от 62кв.м. към 118хил евро искат. Зависи и от етаж и изложение, естествено.

# 303
Без да обиждам никого, но според мене има нещо много сбъркано в психиката на хората, щом възприемат за нещо нормално цени 1700/1800 евро/кв на апартаменти в промишлената зона в края на града. И то, говорим за град Варна.

# 304
  • Варна
Те възприемат за нормално да наредят 10 картонени кутии до входа и да отглеждат песове в тях, които пикаят директно на стъпалата на входа - това са литри урина всеки ден, ти за цени говориш...

# 305
Здравейте! Със съпругът ми се каним да си закупим жилище-тристайно или четиристайно(за предпочитане) в районите: Електрон,ХЕИ и Чаталджа. Цените,обаче никак не са ниски за тези райони,според вас възможно ли е да намерим нещо под 150 000 евро? В момента живеем в гарсониера,но вече ни е тясно с 2 деца. Има ли шанс след въвеждане на еврото цените на имотите да спаднат? Дали сега да купуваме или да изчакаме?
Благодаря за отзовалите се Simple Smile

# 306
  • Варна
За тази сума е абсурд Електрон и Чаталджа. Вероятно може някой тристаен панел до ХЕИ който е абсолютна тоталка, която да докараш до БДС само ще са ти нужни 50 000 евро, без асансьор последен етаж или първи етаж. Но, не. По-добре се насочете към други квартали с този бюджет.

Ако приемат еврото резервният фонд на борда леко ще се поразпредели сред политическата класа и те тъй като нищо не разбират от инвестиции, а само от крадене ще търсят да накупят още имоти, съответно сама се сети какво ще стане с цените.

# 307
За тази сума е абсурд Електрон и Чаталджа. Вероятно може някой тристаен панел до ХЕИ който е абсолютна тоталка, която да докараш до БДС само ще са ти нужни 50 000 евро, без асансьор последен етаж или първи етаж. Но, не. По-добре се насочете към други квартали с този бюджет.

Ако приемат еврото резервният фонд на борда леко ще се поразпредели сред политическата класа и те тъй като нищо не разбират от инвестиции, а само от крадене ще търсят да накупят още имоти, съответно сама се сети какво ще стане с цените.

Това за този фонд е някаква градска легенда. Нещо което не е легенда е че като приемем еврото, лихвите ще се определят от ЕЦБ. Просто си погледнете какви са лихвите в другите евро страни. Ако не се вдигнат лихвите в Бг, големи фондове ще могат да заемат на практика неограничени количества в Бг на ниска лихва и да купуват облигации като по този начин създават безрисков арбитраж. Малко в сферата на шегата Германската централна банка вместо да издава облигации на 3.5% по- добре да заеме от България на 2.5%.

# 308
За тези райони поне 180 хил за панела с две спални, хол и отделна кухня. Отделно че почти нищо не се продава.

# 309
  • Варна
Защо мислиш, че е градска легенда:
https://banker.bg/2024/11/13/valutni-rezervi-povishavat-do-41-8-mlrd-evro/

А, да не говорим май че е легенда, че конституционният съд бил отхвърлил референдума за еврото, само дето май е констатирал, че отхвърлянето на предложението за гласуване за провеждане на референдум от парламента не е противоконституционно - много тънка разлика. Поне според това: https://www.youtube.com/watch?v=AmOJX1BzGyo

# 310
Пенко, айде политиката в темата за политика.

# 311
  • Варна
Ми жената пита по-горе как щяло да се отрази еврото. Аз какво, да се правя на бастун ли? Айде стига глупости, знаеш че са свързани нещата.

# 312
Защо мислиш, че е градска легенда:
https://banker.bg/2024/11/13/valutni-rezervi-povishavat-do-41-8-mlrd-evro/

А, да не говорим май че е легенда, че конституционният съд бил отхвърлил референдума за еврото, само дето май е констатирал, че отхвърлянето на предложението за гласуване за провеждане на референдум от парламента не е противоконституционно - много тънка разлика. Поне според това: https://www.youtube.com/watch?v=AmOJX1BzGyo

Аз не споря че фонда съще#твува ами че евентуалното му разграбване и насочване на парите към имоти е спекула.

# 313
Ами що не кажеш колко ще паднат цените като падне борда, каквито вопли се чуват дори откъм Възраждане Simple Smile Що така избирателно го караме.
За да докажем колко силен е левът е редно да няма борд

# 314
Ако имате 150 000€ сега, купете нещо дори и да не е на Електрон.
След какафонията по еврото, ще прецените. Тази гарсониера ваша ли е?
Ако да, пуснете я под наем и си помагайте с наема за ипотеката на каквото ще купите.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 02:05 от So Lucky*

Общи условия

Активация на акаунт