Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 282
  • 794
  •   1
Отговори
# 585
Много чужбини съм обиколила, но улични псета никъде не съм видяла. За разкош днес във Варна три, забележете 3 улични едри песа уплашиха детето ми. Това във всяка държава е съд за общината. Само в България, няма драма, нали около Хоризон всичко е окей.

# 586
  • Варна
Няма драма само за любителите дето не ги интересува дете ли е, коте ли е пострадалият. Ни статистики ги вълнуват, ни факти, ни доводи. За всички други има драма. Много от хората си мълчат защото въпросните любители са много гръмогласни и от "майка ти я е срам, че е родила изруд", до "да умреш дано" изобщо не се колебаят да те кълнат и обиждат из Интернет. Повечето са свързани с разни знайни и незнайни организацийки и кой го прави от убеждение, кой получава някакви грантове общото е, че са малко, но бързо се организират да кълнат къде що някой се оплаче онлайн. Интересно обаче що се зъбят онлайн на някой нормален човек решил да повдигне въпроса и търсещ диалог, а не на Ганьовците отвън дето бързо решават подобни проблеми... Та ей заради тия общинарите не смеят и да направят нищо.

Забраната да се хранят бездомни животни от наредбата за общественият ред на общината защо мислите е премахната. Активисти прекарали дълги години в Германия били завели дела. В следствие на това ни можеш нормално да седнеш в заведение, ни можеш да разходиш малко дете защото масово кучета и котки те виждат като подвижна кошница за храна. Преди това пазеха разстояние. Остана само да не можеш да ги храниш и подслоняваш в околоблокови пространства и до входове ама никой не го спазва....Захранват си някоя глутница около входа, които се вземат за пазачи и после успех с минаването от там...

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 23:11 от Penkoman

# 587
Здравейте,  искам малко информация и мнения за новата сграда във Възраждане 1 за  жилищната сграда Фрея. Почти няма вече свободни апартамента,, схемата им е на 90% сега и 10% при акт 16. Кой е инвеститора и строителя защо се бавят толкова?

# 588
Какво означава да се бавят толкова, вие искате за 6 месеца блок?

# 589
Сериозно ли някой купува в сграда без да е проучил строител, инвеститор, срокове.. Simple Smile НимоА

# 590

При добра организация и при предварително прекарани партиди ток и вода, толкова трябва да отнема строежа на (не висок) блок. Още повече, че сградите се издават по БДС, което спестява месеци пипкава работа по бани, шпакловки, боя, врати и тн.

Това, че родните строители злоупотребяват със сроковете, правят нещата без план, строят на парче и когато дойдат парите е донякъде и заради "търпеливите" клиенти

# 591

При добра организация и при предварително прекарани партиди ток и вода, толкова трябва да отнема строежа на (не висок) блок. Още повече, че сградите се издават по БДС, което спестява месеци пипкава работа по бани, шпакловки, боя, врати и тн.

Това, че родните строители злоупотребяват със сроковете, правят нещата без план, строят на парче и когато дойдат парите е донякъде и заради "търпеливите" клиенти
Шест месеца е от първа копка до Акт 14. От там нататъка поне година. Реално 2 години от разрешителното до Акт 16.

# 592
Какво е мнението ви за City Building като строителна компания? Интересувам се както от проектите, в които те участват само като изпълнители (например Фемили Гардън на Явор АД и Варна Сити Парк), така и от тези, в които са както инвеститори, така и строители – като Ренесанс (на Ана Феликсова) и двата проекта Elysia – Garden и Residence.

Бих искал да събера малко повече мнения и информация, ако разполагате с такива.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 02:30 от seaenjoyer33

# 593
  • Варна
Мен пък ми е интересно в Elysia by the sea някой да знае как са цените на квадрат?

# 594
Какво е мнението ви за City Building като строителна компания? Интересувам се както от проектите, в които те участват само като изпълнители (например Фемили Гардън на Явор АД и Варна Сити Парк), така и от тези, в които са както инвеститори, така и строители – като Ренесанс (на Ана Феликсова) и двата проекта Elysia – Garden и Residence.

Бих искал да събера малко повече мнения и информация, ако разполагате с такива.
Аз имам апартамент в Ренесанс. Качеството не е лошо, може и повече, но и това е добре. Съще е плюс, че се отзовават на гаранционни забележки.

# 595
Ние имаме в Елисия грийн в Аспарухово. Строят много бързо, качеството ни харесва, особена след като обиколихме доста строежи и видяхме как е по другите обекти. Дограмите са хубави, таванът е малко по-висок от стандарта, но на мен най-много ми харесва мястото в Аспарухово.

# 596
Аз съм гледала Елисиите на Константин и Елена по времето, когато го строяха. Хареса ми. Не купихме там, защото големите апартаменти се падаха до улицата.

# 597
  • Варна
Масово е строителството, но покрива основни критерии, ако се върнем назад 1600-2200 години бих казал типичната римска инсула - цената съотвества. Имат козметични забележки по изпълнението, но повечето недомислици не знам дали не зависят от архитектите и проектантите доколкото те са само изпълнител на местата от които имам впечатление. Но, те всички фирми са така. Работната ръка е крайно некадърна и събирана от околните махали и села и палачорска, всички по веригата са лакоми за пари, повечето неща се докарват като коли втора ръка в автокъща - на външен вид добре, но рядко устойчиви във времето. Новият проект в Евксиноград предполагам ще е по-добро качество.

# 598
Ами то кави жилища - 18 квадрата холокухня и 9 квадрата спалня с 3 метра широчина. Ето една чудесна сграда пълна със собственици

И в бленувания запад не всички живеят в дворци.

# 599
Ами то кави жилища - 18 квадрата холокухня и 9 квадрата спалня с 3 метра широчина. Ето една чудесна сграда пълна със собственици

И в бленувания запад не всички живеят в дворци.
Във по хубави квадратури живеят със сигурност, но и бачкат здраво по 35+ години да ги изплатят.

Общи условия

Активация на акаунт