Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 161
  • 794
  •   1
Отговори
# 765
Не знам, но съседите продават двустаен 50м2 готов обзаведен. Почнаха от 3 хил Евро на м2 преди повече от година, днес на 2,500 са склонни, но огледите се топят, а зимата им даваха 125 хил евра готови за сделка

# 766
Имоти с падащи цени гр. Варна последните 4 месеца 2025....
Е, те са им сложили някакви космически цени, ако мине..
Точно, от пробващите , ако се случи добре дошло. Никой от имотите които аз следя, не му е паднала цената
А даже много от тези им изчезват обявите.

Освен това лятото всеки е на някъде.
О Диди във Варна е много силен сезон лятото, брокерите не смогват да стигнат до плажа, а нотариусите не почиват.

съседите продават ....Почнаха от 3 хил Евро на м2 преди повече от година, днес на 2,500 са склонни, но огледите се топят
Сега е момент, да се продаде имот който е трудно продаваем, но цената трябва да е съобразена.
В съседната кооперация последен 5ти без асансьор го мъчеха 3 год , даже обявата се "изтърка". Защото когато стои дълго време обява всеки си мисли , че му има нещо на този имот.
Успя да го продаде една от новите агенции ( с "фалшивите" обяви ) без да обявява в порталите, само опънаха един транспарант.

# 767
Е, тия дето ще купуваме е малко ...
Плюс това май взех непопулярното, но в известен смисъл  разумно, решение за панелка за ремонт в Левски.

Търся площ и 1000 други неща, все пак 5-ма сме. Имам сигурна краткосрочна нужда от него и не ми се чака.

# 768
  • Варна
Панелка за ремонт и краткосрочна нужда от нанасяне… хм. Дано имате доверени майстори на нисък старт. Че понякога ремонтите се проточват по-дълго, от колкото някои строители си вдигат сградите. 😀 За аргументът площ напълно разбирам.

# 769
Панелка за ремонт и краткосрочна нужда от нанасяне… хм. Дано имате доверени майстори на нисък старт. Че понякога ремонтите се проточват по-дълго, от колкото някои строители си вдигат сградите. 😀 За аргументът площ напълно разбирам.
Имам имам...
По-скоро ме притеснява в бъдещ период колко ликвидна ще е...

# 770
Имам имам...
По-скоро ме притеснява в бъдещ период колко ликвидна ще е...
Каква ликвидност очаквате от стар панелен апартамент. Новото си е ново, старото още докато влезеш във входа и се отказваш да се качиш до горе.

# 771
Типичния българин купува и не продава, а се наслаждава на gains. А ти още преди да си купила, мислиш да продаваш. Защо купуваш ако ще го продаваш?

# 772
И какво точно да си купи в Левски, някой гледал ли е , че нищо не се продава или е със спални пл 8-9м2 и хол 15м2 , как да живее в такова нещо с 3 деца. 
ВасиТу, скоро ми попадна обява за тристаен нов панел на гърба на Майчин дом, предполагам си я видяла
Колкото да плюете по Левски си остава един район с добри комуникации и близост до университети, болници и най вече добри училища и ДГ

# 773
Типичния българин купува и не продава, а се наслаждава на gains. А ти още преди да си купила, мислиш да продаваш. Защо купуваш ако ще го продаваш?
Rolling Eyes за да го ползвам.

Така, нещата в моя случай седят така...
1. Имам възможност за инвестиция в НИ в момента.
2.Жилището, в което сме в момента, вече има нужда от по-сериозно "освежаване"
3.Междувременно децата ми ще учат вече в този край на града (1ЕГ и МГ) и понеже живеем доста далече, хубаво би било ако с т.1 решим този казус.
На мен Левски не ми харесва изобщо, та ако нямам друга причина не бих живяла там....Та, в един хубав ден, когато децата решат да отлетят на някъде другаде може би.. няма причина да го задържам този апартамент.

С други думи, търся основно инвестиция, но бих предпочела да си реша въпроса по т.3 . През т.2 така или иначе ще минем...

скаридка, видях го да, но май изчезна.

# 774
Най-скъпата къща в България е в село Бистрица. Струва над €10млн. Но собственикът и сега си я чука от главата,понеже не може да я продаде,а е изнервящо неудобна за ползване,щото се намира сред нищото. Така че когато се купува жилище,трябва да се предвижда и бъдещата му продажба...

# 775
  • Варна
Ако входът е осъвременен и блокът - саниран, на подходящо цена би се продал и след време. Те децата ей сега ще завършат. Не говорим за продажба след 30 години, нали? В следващото десетилетие интересът към панелките определено няма да секне.

# 776
Васи, днес във фейса ми се мярна обява за 4 стаен в Чайка до 5та гимназия, в емблематичния 26ти блок Simple Smile 220 е обявен, но имам вътрешна информация, че има вече няколко сделки в този и съседния му блок на 190-200к  от началото на годината

# 777
  • по морето
бл. 26, ет. 6, входа до поляната, за ремонт е жилището и не е 4 стаен.

# 778
Не 10ти ераж и е четирикратен, от терасите с тумбата

# 779
  • по морето
Това жилище ли визирате? Нито е 4-стаен, нито е на 10ет.

Общи условия

Активация на акаунт