Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 156
  • 794
  •   1
Отговори
# 780
Съгласен съм с безнадежден, често старите сгради са доста занемарени. А ремонта, колкото и да е читав, в основата сградата си е стара и рушаща. И както повечето българи, всеки се прави на дизайнер - премества тръби, канализации, че дори и стени. Като нищо, при по-силно земетресение, може да се повторят срутените сгради в Турция.
Отделно когато влезеш в банята мирише на пържени картофи, а над спалнята ти е дневната на съседа. Общо взето е голям късмет да се попадне на хубаво жилище, без бъдещи проблеми в стара сграда. 
Аз бих си го спестил.

# 781
Ами цените и на старите сгради, и на панелите не са като да им предстои разруха, тъй че от днешна гледна точка стойността им си е съвсем в тях, че и мнооого отгоре.

# 782
Пишете за старите сгради и земетресение,  все едно новите няма да ги тресе.. Хора с това масово строителство толкова кофти материали се сложиха последните години, че свят ще ви се завие.
За отдушницит и ширмовете не ми се говори. Точно в новите сгради масово не са качествено направени.
Не мига да дам приоритет на ново или старо. Зависи от конкретна сграда и състоянието й.

# 783
В нета така и не може да се намери достоверна информация аджеба колко живот им остава на "панелките". Някои твърдят,че до 2050г.,(най-старите "панелки"). Други им дават значително повече живот.

# 784
Пишете за старите сгради и земетресение,  все едно новите няма да ги тресе.. Хора с това масово строителство толкова кофти материали се сложиха последните години, че свят ще ви се завие.
За отдушницит и ширмовете не ми се говори. Точно в новите сгради масово не са качествено направени.
Не мига да дам приоритет на ново или старо. Зависи от конкретна сграда и състоянието й.
Преустройства и подобни екзотики и в ново и в старо знам.
Благодаря много за съветите!
Ще оглеждаме в района според бюджета и нуждите и ще видим Simple Smile...
И преди и сега, при всички случай в СС само при читави и поддържани общи части.

# 785
Лошите материали са в довършителните работи. Бетон, арматура и тухли са по проект и там има лична отговорност. Стандартите поне в това отношение са много високи. Не мисля, че НС е компроментирано. То и панелките не са по принцип, но там са местени и махани много стени. Строителството между 89 и 2000 също понякога е под въпрос.

# 786
  • Варна
Каква лична отговорност в НС като за всеки блок се открива нова фирма с 10 лв капитал? Дори в сгради на големи имена като Конструмакс лично съм виждала огромни пукнатини в общите части, точно до асансьорната шахта, месец след акт 16.

И аз съм на мнението на скаридка, че не може да се обобщи кой вид строителство е по-качествено. Трябва да се разглеждат конкретни сгради.

# 787
Каква лична отговорност в НС като за всеки блок се открива нова фирма с 10 лв капитал? Дори в сгради на големи имена като Конструмакс лично съм виждала огромни пукнатини в общите части, точно до асансьорната шахта, месец след акт 16.

И аз съм на мнението на скаридка, че не може да се обобщи кой вид строителство е по-качествено. Трябва да се разглеждат конкретни сгради.

На една от сградите на Иванови (тези, които презастроиха Пчелина) точно след акт 16 пропадна стълбището. А е важно да се отбележи, че точно стълбищната клетка е носеща противоземетръсна конструкция.

# 788
Пчелина не е ли свлачищен район ?

# 789
Качеството на материалите, а не проектантското презапасяване и изчисления са проблема. Последните години масово се работи с турски цимент, който не е особено качествен.  Това , че в пътния лист, договора и сертификата пише една марка бетон, съвсем не значи, че са вложили нея ..
Едва ли проектанта на Вятърна мелница е заложил тухли Младост и ютонг, нищо де те вече са измазани, може да се продава за лукс

ВасиТу, е айде сега подробности, хората на Св. Никола парцели от червена зона извадиха, без една мярка за свличането, Ти сега за Пчелина и Сълзица се тревожиш, те поне няма да паднат директно в морето,  а само ще се напукат

# 790
Пчелина не е ли свлачищен район ?

На места да, но конкретно при пропадналото стълбище не е това проблема, а немърливо и некачествено изпълнени строителни дейности.

# 791
  • Варна
А моят пример е в Победа, където е далеч от свлачища зона.

# 792
Личната отговорност не е на фирмата, а на проектанти и строителен надзор, които полагат подпис на всеки етап.

# 793
  • Варна
Моля някой да пусне нова тема при възможност. Аз няма да мога..

# 794
Заповядайте в новата тема - 22
https://www.bg-mamma.com/?topic=1801967

Общи условия

Активация на акаунт