Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 13 638
  • 443
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Отдавна не съм влизала тук,но и аз да се включа в темата.
Моят е на домашни пюрета, някой път не го смилам чак толкова гладко и е ок, той пък не обича течни консистенции, обича да му е гъстичко. На 2 пъти се задави сам докато яде краставица, събира си парчетата в устата като хамстер, та и аз бърках да вадя.....
Назад съм със захранването,защото слухах педиатърката, вече не я слушам на 100%. На 8 месеца е и ми вика чакай още за жълтъка и глутена. Почнах...втора седмица жълтък всичко е ок, другата седмица почвам глутена, млечни,риба и какво беше още имам да въведа. Има заместени 2 храненета- каша и обяд, мога да заместя и трето с плод, но умишлено го държа на 80 гр плод и дохранвам с АМ.
Купих му пръчки от просо и си ги гризе сам, давам му да пипа храна, давам и в биберона с дупките храна да смуче и да чеше зъбите.

С 6 зъба е, по 3 по 3 ги изкара.
Напоследък иска да заспива на ръце това ново 20.....
Нощите от повече от месец са неспокойни буди ме по 3-4 пъти.

От скоро стои седнал без да се клати и се замислям да купувам гърне, не лази ,придвижва се по гръб. Иначе вдига дупето, обаче главата тежи и с ръцете не знае какво да прави.

Чувалчето му за сън е от Аngel babay пролетно-есенно,с крачета, много съм доволна, у нас е 22 градуса в спалнята и му е ок с тази дебелина. Ако не винаги мога отдолу да му обуя и долнище и пак ще му е топло.

# 436
Аз нямам заместено хранене. Изяжда 180гр пюре и си търси млякото. Без него не се кротва. И то си хапва още 100мл поне мляко. Ако случайно се излъже да пропусне млякото след пюрето - то след 1ч30мин рев на глад, и си хапва 180мл мляко.
Каша..още не съм дала. Докато се наканя и то дойде ред да заминем, а лекарката каза никакви новости на почивка.
Та.. и каша и жълтък ще почвам като се върнем - той ще навърши точно 8месеца в деня на прибирането ни.
Аз не се притеснявам дали бързам или закъснявам с захранването.
Важното е да опита, да вкуси. Да видим и а ли алергии/непоносимости и така.
Няма къде да избяга Simple Smile

Има избил 1 долен зъб. Мисля, че и втори го мъчи (венеца белее).

Пълзи и няма спирка. Като го изправя прав се радва много ама не знае с тези крака какво да прави още

# 437
Нашият пълзи офицерски, не иска да седи изобщо, нито има желание да се научи. Той не може да стои на едно място, направо вдигнах ръце. Отива към контактите, към храната и водата на кучето, движи се със скоростта на светлината. Постоянно е в движение. Изобщо не му е приоритет да седи. Като го сложа и се изпъва назад и мрънка, че не иска Grin Ние иска и да го дъпжа в мен, иска на земята и да си снове. Но още не сме обезопасили и ме е страх. Чакам сега поръчката. Не знам какво ще правим със сядането, аз постоянно го слагам. Ама ще седне, няма къде да ходи. Иначе, като го изправя и ходи вече, движи краката, даже взе и да свива колената отскоро, само че още е леко приведен. Та може да проходи, преди да седне Grin

Ние сме си на детска кухня вече месец, даже този месец поръчах от менюто 10+, то е с три ястия супа, основно и десерт. Днес вкарвам млечни и общо взето всичко е вкарано вече. Млечните ще си ги вкарам с кухнята, тези три дни има десертчета т извара и сирене. В петък имаме заешко, та ще му го вкарам и него. За фъстъченото масло, морските и ягоди те каза педиатърката да изчакаме, но мисля към 10ти месец да дам. Риба ще вкарам по-другата седмица също, че в кухнята има риба всяка седмица. Имаме заместено 1 хранене изцяло (обяд), като хапва или супа или основно. Вчера яде пуешко със спанак и батат. Аз ги пасирам още нещата, ще видим докога. Не давам нито гризини, нито нищо още. Много ме е страх... Ще трябва да го преодолея. Следобедното също почти всеки ден си го изяжда. Иначе яде по порции 200 грама. Около 5-7 хронения има на ден. Беше махнал нощното шише, обаче един месец бяхме насам натам и си го върна по време на пътуванията. То не му се и яде, яде по 60-90 мл, ама като реши, ще го махне пак. Или като се наканя да му давам вода, засега не ми пречи. С акането е супер пу пу. Даже по два пъти на ден. Преди детската кухня, хапнеше ли месо и после три дни запечен. Коремчето му много добре се адаптира, но и кухнята е много хубава, наистина продуктите са топ и е супер вкусно, яде всичко с апетит. Самата презентация на храната също е супер, като започне да яде вече непюрирано.

Bovari, нормално е да е гладен, пюрето е реално сокче. То няма хранителна стойност. Все едно му даваш да пие плодов или зеленчуков сок. Вече си им е време за готвено. Ако си вкарала меса, можеш да започнеш супички или пилешко/телешко на фурна със зеленчуци. Вече може и до две щипки сол и разни други позволени подправки на тяхната възраст. Пюретата са си за началото само до 6ти месец макс, после си трябва храна, най-вече и заради желязото и други вещества. Според мен няма какво да бавиш вече с тези пюрета, то и детето си показва, че иска вече по-сериозно храна. Понеже е форум, казвам го чисто добронамерено, да не се възприеме като тон или назидание Simple Smile

Ние имаме вече две долни зэбчета, избиват и двата горни и с тях е леко мъка. От месец е хремав все, вируси ли хващаше по пътуванията, от зъбите ли. Минахме на коларгол за 7 дни и засега е добре. Отлагахме два пъти последната ваксина заради хремата и зъбчетата. Ще видим кога ще я сложим.

Иначе си е официално на две дремки вече месец и нещо даже. Обаче развалихме режима с пътуванията и взе да става в 9-10 Head Band и да ляга в 23, но от снощи коригирахме и днес станаха в 8:40, довечера в 21 30 го слагам. Целта ми е да ляга в 21 и да става към 7:30 - 8 с ММ сутрин, за да поспивам и аз. Вечер, въпреки зъбите си спи. Вчера много го боля, но като цяло е спокоен и позитивно настроен. Абе, златно детенце е, нямам никакви оплаквания. Но ще е голяма фурия и беля, но нека, не съм очаквала и друго да е детето ми с неговата майка Grin

# 438
Искате ли да ви застрелям, моят, дето е мартенче реално, вече отказа млякото и има заместено 4то хранене. Започна да отказва млякото, пищи, плюе, бута. Посетихме детски ендокринолог, каза че е наред, въпреки ръста му (респективно и килограмите). Каза да заместим колкото му е нужно хранения, но да разпределяме АМ по няколко лъжички в пюретата.

# 439
Моето, уж мартенче, се роди края на февруари. Голям филм ми е на мен всичко с всички промени.
Захранвам основно по съветите на Ирина Владимирова. Само плодовите ги въведох с кашите на 6+, че ме беше страх от запичане.

Сега сме на глутена 20 - 40 - 60 - 80 - 100%  (съдържание на овесена каша като част от другата) , като процентът се вдига всяка седмица.

Основно за жълтъка и рибата тя казва, че са мн важни заради омега 3 за мозъка, та жълтък давам от пет и половина, мин седмица дадох и риба.

Всяко хранене трябва да съдържа мазнини, белтъчини и въглехидрати. Затова слагам лъжичка АМ в пюрето и правя кашите млечни.

Опитвам се и сама да му варя чат пат неща с домашно заешко и пилешко.

Детските кухни в какви купички ги предлагат? Много ме бъгва това с пластмасата всеки ден. Та ако са пластмаса, ще си му готвя.

Седи, изправя се в кошарата. Ако не беше окошарен и на пода, вероятно щеше да овършее всичко. Но сме с голямо куче и тая кал отвън, не ми се ще още да е на земята.

От три дни си спи и зад решетките, досега спяхме заедно, но много ме е страх от падания през нощта. Всяка сутрин се буди в 05 и нещо, гушвам го при мен и с мъка до 06 и 30. Пед каза да махнем нощното хранене, но той реално последно яде в 20 часа, сигурно и огладнява.

Не знам. Все едно вчера беше малко бебе. Сега си е човече. Пу, пу. Да са ни живи и здрави. Все ще оцелеем :Д.

Вие кога мислите да се върнете на работа?

# 440
Нашата кухня е със стъклени съдове и ги събираме и връщаме. С Tasty Lab сме. Менюто е много разнообразно. Продуктите са от ферми. 

Аз работя от 2рия месец по стечение на обстоятелствата... Имам частна практика, не знам дали ще се връщам изобщо на корпоративната ми работа. Има време, ще видим. Иначе,ако се връщам, ще е догодина септември. Тогава ще го пуснем на ясла. Той много обича деца и искам още от малък да има контакти и приятели, не на закотвя с мен.

# 441
KPP ,ще погледна като се върнем, че не сме си вкъщи. И с готвенето ще е по-зор сега.  И не приемам съвета ти с лошо.
Нашата лична лекарка...само мрънка да се бърза с всичко ама реални и адекватни съвети - не.
Аз започнах при навършени 6месеца захранването. Не бързах изобщо със старта му.

Това с кухнята ми се струва добър вариант, защото трудно ще готвя мега разнообразно всеки ден.

# 442
И аз мисля за ясла от 09 догодина, ама като го кажа на глас, все едно искам да го изпратя на военен лагер. Така се възприема от всички. Пък той е много енергично и как да кажа, по-напористо, бебе. Не плаче от външни хора, позволява да го размятат, гушкат, навън е супер любопитен, не знам как един човек може да се справи с това две години и половина и да не се смахне, отделно да изнерви и детето. Пък и нали казват, че адаптацията в ясла е по-лесна преди 2 години и след 3 години. Между 2 и 3 било трудно. Та, мисля, като изтече първата година да  се върна и да сме някакъв хибрид с бабите и 09, живот и здраве, ясла. Дори и да е частна, мисля, че ще е по-добре за него, пък нека съм лоша майка.

# 443
За деца, като нашите, мисля че ясната дори и необходимост. Аз не мога да му дам това, което може да му даде контакта с други деца. А и не го давам на ясла, защото не искам да го гледам, вариант винаги ще се намери. Просто още отсега го виждам това дете, че е будно, иска да се движи, да общува, любопитно е. Той още отсега обръща къщата и пространството му е малко. Плюс това, като цяло като си играе, не съм му много нужна. Само иска да види, че съм там. Има си деца, които са по-тихички и закачени за мама, за тях може би наистина ранната ясла не е вариант, но за моята фурия...абсурд да го държа затворен до 2 години. То ще му спра потенциала така на това дете

Общи условия

Активация на акаунт