Отговори
Здравейте, дами,

Имам една история, която наистина ме изцежда емоционално. Връзката ми с един мъж продължава вече 5 години. Ние не сме официална двойка, но и никога не сме спрели да се връщаме един към друг. Връзката ни е като на върха на вълната – силна, страстна, невероятна, но и изпълнена със съмнения, които не мога да си обясня.

С него не само сме правили секс. С него винаги е имало нещо повече – емоционална близост, разбиране, интимност. Това не е било просто физическо привличане. Но въпреки всичко, той така и не направи крачка към нещо стабилно между нас. Въпросът ми е: защо?

През последната седмица се видяхме отново. Силно и страстно, както винаги, но този път се усещам по-различно. След срещата той не ми пише, не търси контакт. И въпреки че знам, че не е първият път, когато се случва това, тази тишина ме удря много по-силно.

И тук идва голямото питане – има ли наистина чувства, или просто е свикнал с мен като част от живота си?

Тези 5 години ни свързват не само с емоции, но и с този странен навик да се връщаме един към друг, въпреки че никога не сме стигали до нещо сериозно. Нито той е направил сериозна крачка, нито аз съм успяла да прекратя това безкрайно въртене. Сякаш съществуваме само в този цикъл – близост, страст, разделение, пауза, и отново същото.

Задавам си въпроса: Това любов ли е? Или просто е удобен навик? Защо не можем да се спрем или да преминем на следващото ниво?

Не мога да разбера, дали той наистина не е готов за нещо повече, или просто не може да ми даде това, което искам. Въпреки че виждам, че не съм му безразлична, той не ми дава нищо повече от привързаността, когато е удобно за него. Така се чудя – дали любовта, която имам за него, е истинска, или просто е някакъв емоционален прикачен капан, който не мога да прекъсна?

Това ме кара да се запитам: Ако той не ме е искал напълно през всичките тези години, защо никога не ме е пуснал напълно? И защо не направи стъпка, за да ме държи в живота си по начин, който не е само временен?

Защо, когато аз искам нещо повече, той става дистанциран и не ми дава същото? Или е просто човек, който не иска да поеме отговорност за това, което има?

Няма ли мъже, които просто не знаят какво искат и които избират да не се ангажират? И как да разбереш, че това не е просто някаква безкрайна игра, а истински емоции, които стоят зад всичко това?

Знаете ли, какво ме плаши най-много? Да не се окаже, че съм в някакъв капан от моя страна – свикнала с него, с този начин на живот, че не знам дали изобщо мога да го пусна или да го продължа.

Какво мислите, момичета? Били ли сте в подобна ситуация? Как разбрахте дали той наистина има чувства или просто ви е удобно да бъдете част от живота му?

Какво бихте направили на мое място – да се опитам да спра този кръг или да продължа да вярвам, че нещо може да се промени?

# 1
Не те е пуснал, защото си удобна и винаги на разположение. 5 години е много време. За толкова време ако е искал да подходи сериозно - щеше.

# 2
  • Somewhere far away
Определено те ползва само за секс

# 3
Много са 5 години, без развитие.
Спри да го търсиш, да видиш как ще действа . Сигурно не иска той да поеме отговорност да прекратите.

# 4
  • София
Това е просто секс. Добрата новина е, че поне е хубав.

# 5
Защо, когато аз искам нещо повече, той става дистанциран и не ми дава същото? Или е просто човек, който не иска да поеме отговорност за това, което има?

Няма ли мъже, които просто не знаят какво искат и които избират да не се ангажират?
За него е само страстен секс. Наричай го както искаш - навик, използване, това няма значение.

И да, има мъже, които искат и дават повече. Но трябва да скъсаш с този, да го изстрадаш, да освободиш сърцето и ума си, за да срещнеш истинска любов.

Съветът ми е бягай с 200. Не го търси, не му отговаряй. Приеми, че краят е настъпил.
Ако ти е трудно, направи последен опит. Обясни му се в любов, кажи му какво чувстваш и директно поискай да минете на следващо ниво. Но не с намеци, говори директно - 5 години са много. Ако не можеш да му говориш открито, наистина си си загубила времето.
Успех!

# 6
Но въпреки всичко, той така и не направи крачка към нещо стабилно между нас. Въпросът ми е: защо?

Защото му е удобно да е свободен мъж без ангажименти, но да има под ръка винаги съгласна жена за секс, когато не е в настроение да търси нещо друго.

# 7
Като махнеш романтичните описания и своите чувства и очаквания, от негова страна какво остава? Нищо.

# 8
  • here and now
Женен ли е?

# 9
Не, живее с техните 😂

# 10
Почти нищо не разбрах от историята. Къде сте, как сте, поддържате ли паралелни връзки или опитвате ли се да започнете такива?

Колко чести са тези раздели, какво значи да сте заедно? Живели ли сте заедно? Планирате ли да живеете заедно?

Наистина е трудно да се сложи етикет на вашите взаимоотношения.

Има хора, които изпитват някакъв страх от по-сериозно обвързване, страх да бъдат щастливи с някого. Но не знам дали е така.

# 11

Още по-зле. И защо си с него?
Ако беше "сериозен" поне щеше да се опита да те направи завряна снаха при маминка - той и това не иска.
Не знам на колко си години, но ако брака и имането на деца са ти цел е хубаво този търтей да го разкараш.

# 12
На 27 съм. Но нямам никакво желание да живея и аз с техните а той няма желание да се изнесе от там..

# 13
Така може да си откарате и 20 години..

На него му е айляк, ти се терзаеш, но пък не ти стиска да поставиш въпроса ребром.
Не те устройва тази ситуация, от друга страна не искаш да губиш и малкото, което имате. Ако идеята ти е историята да има някакво развитие, само си губиш времето.

Имала съм подобна ситуация, продължи 4 години, но можеше спокойно да бъде с двойно по-дълъг срок на годност.
За щастие, господинът се разкара и това беше най-хубавото нещо, което направи за мен.
Преболедувах си го, както си му е редът и си продължих напред.
Наскоро ме потърси, същия развейпрах си е, какъвто беше преди години.
Радвам се, че вече не е част от живота ми.

# 14
Както си си формулирала темата, тези въпроси на него трябва да ги зададеш.

Ние можем всичко да гадаем, но това няма да ти е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт