Начинаещи шофьори

• 2 880
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
Оставиш ли много голяма дистанция някой се набутва и тя пак става малка.
Това. Винаги оставяй дистанция за да може кола да влезе. Карайки на по-малка е и неразумно и опасно. И страшно досадно.
Не виждам проблем в това, че някой се е вмъкнал пред мен.

# 46
Няма проблем, освен че вече няма дистанция. И потенциалния риск от маневрата за млад шофьор. Тоест и да искаш да пазиш някаква дистанция не се получава, трафикът си има своя скорост и своя дистанция и тя се самоподдържа.

# 47
Която можеш да продължиш да спазваш...Получава се разбира се, стига да спазваш елементарни правила на поведение. Наврян в багажника на колата пред теб не влиза в "елементарни правила". Причината да не се "вмъкне някой" ще оставя отново без коментар

# 48
На пътищата ни е страшно!! Неделя пътувам преди дефилето бл.град карам си аз спокойно движението беше натоварено имаше колони от коли и изведнъж срещу мен кола която няма място къде да се прибере аз няма как да го заобиколя спряхме аварийно за да му направят място да си влезе в платното всичко продължи не повече от минута но аз с моя кратък опит се уплаших много изпадам в ужас хора,  от безотговорноста на хората!! Ами ако карах по силно и нямах време да реагирам и да спра какво се случваше нз колите зад мен си свирят съкрати ми се живота за секундиии... за къде се бърза толкова?! В София е същото пънат се да те изпреварят и накрая сте си отново заедно на светофара. Какво ако стигнеш 5 10 мин по късно примерно...

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 12:07 от Martina8787

# 49
На пътищата ни е страшно!! Неделя пътувам преди дефилето бл.град карам си аз спокойно движението беше натоварено имаше колони от коли и изведнъж срещу мен кола която няма място къде да се прибере аз няма как да го заобиколя спряхме аварийно за да му направят място да си влезе в платното всичко продължи не повече от минута но аз с моя кратък опит се уплаших много изпадам в ужас хора,  от безотговорноста на хората!! Ами ако карах по силно и нямах време да реагирам и да спра какво се случваше нз колите зад мен си свирят съкрати ми се живота за секундиии... за къде се бърза толкова?! В София е същото пънат се да те изпреварят и накрая сте си отново заедно на светофара. Какво ако стигнеш 5 10 мин по късно примерно...
Като човек, който все още много се впечатлява и преживява подобни изпълнения мога да те посъветвам да се опитваш да ги забравяш и отработваш бързо. Научаваш поуката, научаваш се да предвиждаш каква глупост може да направи другия и повече не ги мислиш и анализираш. Особено като се прибереш не ги разказваш, не се палиш, не ги обсъждаш. Такива неща са неизбежни. Може да поискаш съвет или мнение, но колкото повече ги обсъждаш, толкова повече започваш да се страхуваш от “ами ако …” и това пречи на правилните моментни реакции.

# 50
Като човек, който все още много се впечатлява и преживява подобни изпълнения мога да те посъветвам да се опитваш да ги забравяш и отработваш бързо. Научаваш поуката, научаваш се да предвиждаш каква глупост може да направи другия и повече не ги мислиш и анализираш. Особено като се прибереш не ги разказваш, не се палиш, не ги обсъждаш. Такива неща са неизбежни. Може да поискаш съвет или мнение, но колкото повече ги обсъждаш, толкова повече започваш да се страхуваш от “ами ако …” и това пречи на правилните моментни реакции.

За момента всичко ми прави впечатление. Може би защото съм нова в това и ми трябва време да свикна със ситуациите в който ми се налага да изпадам ...

# 51
Която можеш да продължиш да спазваш...Получава се разбира се, стига да спазваш елементарни правила на поведение. Наврян в багажника на колата пред теб не влиза в "елементарни правила". Причината да не се "вмъкне някой" ще оставя отново без коментар

Много типично - уж за да ме обориш вкарваш в тезата си нещо, което никога не съм писала. Нямам какво да кажа.

# 52
Моля те. Нали ти сама каза, че караш така, че да няма място някой да се мушне?
Явно имаме различно виждане за "наврян в багажника"

# 53
Моля те. Нали ти сама каза, че караш така, че да няма място някой да се мушне?
Явно имаме различно виждане за "наврян в багажника"

Определено. Една обикновена кола е с дължина 0коло 4,50 метра. За да ти се намърда някой трябват няколко метра отгоре. Колко точно зависи от скоростта - не е едно и също дали се пъпли с 30, 50 или 80. Но и при 30 за да ти се навре някой трябва да има поне 7-8 метра.  Тоест ако с тази скорост от 30 караш на около кола разстояние това значи, че никой няма да ти се намъква. За по-висока скорост - повече. И наистина ми писан от този спор.

# 54
Т.е. ти на колко метра дистанция караш при 50км/ч? 4-5 метра колкото да не влезе друга кола?
Не спорим слънце, ама много мразим когато някой който е в очевадна грешка ми се заинати и на всяка цена се опитва да се наложи.

# 55
Чети, бе слънце, определено не са 4 - 5, защото това значи по-малко от една кола разстояние. Чети също, че зависи и от скоростта и трафика. И следващия път като караш по Цариградско се огледай каква е обичайната дистанция. По-напред и снимка дадох.

# 56
Дай пак. Ти на каква дистанция караш на Цариградско, ако се движиш с 55 км/ч

# 57
Все едно няма хляб в този спор, почна по един начин с един конкретен практически съвет, после заби на другаде. Ако иска модератор да трие.

# 58
Конкретен практически съвет не включа "някой може да се вмъкне", "зависи от трафика и скоростта" и най-вече "как карат на Цариградско"
Практичен съвет е "в градски условия поне кола и половина" и го казвам от неприятен спомен когато една дребна водоплаваща спря в дясна лента на Владислав на зелено, щото мигало и може да светне жълто.
А задният ми подпря бронята...

# 59
Конкретен практически съвет не включа "някой може да се вмъкне", "зависи от трафика и скоростта" и най-вече "как карат на Цариградско"
Практичен съвет е "в градски условия поне кола и половина" и го казвам от неприятен спомен когато една дребна водоплаваща спря в дясна лента на Владислав на зелено, щото мигало и може да светне жълто.
А задният ми подпря бронята...

Уффф, и колко  е кола и половина? Седем метра някъде? Не 30, нали? Защо тогава беше цялото писане?  Именно кола и половина не е покана за намъкване, защото си е почти катастрофа някой да влезе така, ако не го пуснат специално, за което трябва да е дал мигач, а особите, които визирам, мигач не дават. И точно затова писах да не се подмамват нахалниците да се намъкват, като се оставя прекалено голяма дистанция в града. Пък то какво стана...

Общи условия

Активация на акаунт