Второкласници 2025/2026

• 8 362
  • 207
  •   1
Отговори
# 105
То тая система е цяло чудо ако те допусне да влезеш веднага, обикновено става от 3 или 4 път (аз ползвам електронен подпис). В крайна сметка се отказах да подам заявлението през системата и то защото не ми даде опцията да посоча област, населено място и район. Филиал Триадица ми е близо до блока и по-добре там да го пусна.

# 106
Аз също минах бързо през процедурата по попълване в сайта, но стигайки докрая, бутончето "Подай" не работеше. Върнах се назад, попълвах наново - не и не.
В крайна сметка го пуснах през Системата за сигурно електронно връчване. Пак с ПИК на НАП, без електронен подпис.

# 107
  • Пловдив
Когато си подадохте с ПИК на НАП върнаха ли ви имейл или нещо, че ви е приета. Аз подадох преди 7-8 дни и нищо не са ми върнали.

# 108
На имейла не. Във входящата кутия в профила ми /в системата/ върнаха входящ номер около два часа след подаването.

# 109
  • Пловдив
На имейла не. Във входящата кутия в профила ми /в системата/ върнаха входящ номер около два часа след подаването.
Благодаря, намерих го. Сега какво следва? Ще ги получа по сметката в началото на Октомври като миналата година ли?

# 110
Благодаря, намерих го. Сега какво следва? Ще ги получа по сметката в началото на Октомври като миналата година ли?
След получаването на входящ номер идва друго съобщение, с което се отпуска сумата. При мен дойде около десетина дни по-късно, подадох още на 02.07. Сумата още не е постъпила обаче по сметката ми.

# 111

Миналата година пак подадох през юли и ми ги изплатиха през август, може би към средата на месеца, не помня с точност.

# 112
Изплаща се следващия месец, когато изплащат и другите социални плащания - до към средата на месеца.

# 113
  • София
Благодаря за напомнянето! И аз тази сутрин подадох онлайн документи.

# 114
Тази тема май вече трябва да се преименува на второкласници - 2025/2026.

# 115
  • Враца
Здравейте, имате ли вече дати за родителски срещи, списъци с необходими материали или някаква информация за учебници кога ще ви раздават? Много се ядосвам, че при нас се чака до последно. Учебниците сигурно чак на 15 ще ни дадат, но поне да ни кажат какви тетрадки да купуваме, а не да се бутаме по книжарниците в последния момент.

# 116
Здравейте, имате ли вече дати за родителски срещи, списъци с необходими материали или някаква информация за учебници кога ще ви раздават? Много се ядосвам, че при нас се чака до последно. Учебниците сигурно чак на 15 ще ни дадат, но поне да ни кажат какви тетрадки да купуваме, а не да се бутаме по книжарниците в последния момент.
Аз и без списък напазарувах още в петък. Тетрадките от втори клас вече са с широки редове и малки квадратчета. Купих по 7-8 броя от вид и една тетрадка-речник. Така или иначе и занапред ще пишат на такива тетрадки. Подвързиите също накупих, учебниците са същия размер. Възможно е някой сборник да има със странен размер, но ще ги занеса на машинно подвързване на по-късен етап.
Родителската ни ще е 04.09 - днес обявиха датата. Предполагам, че тогава ще дадат и учебниците.

# 117
  • Пловдив
Нашата родителска е на 03.09, списък с необходимите неща също дадоха, но така или иначе аз вече съм взела. Дадоха и списък с помагалата. Сигурно на родителската среща ще събираме пари за тях, че като ги вземем за целия клас ни правят отстъпка.

# 118
На 10 септември ще е родителската среща в училището на сина, но той няма да е в София по това време и решихме да купим нужните неща на 15 септември след като се почерпим за първия учебен ден.

# 119
  • Враца
Нашата родителска ще е на 11.09 да видим какво ще измислят в последния момент. А тези, които минахте вече, дадоха ли ви учебниците или чак на 15 ще ги дават? Иначе ние сме готови за първия учебен ден. Взехме по няколко тетрадки от вид, имаме и от миналата година останали. Нови бои, скицник, моливи, флумастери и доста химикалки, не че нямаме, просто си харесва всяка, която види. Ученическата карта е надписана, картона от личната също. Униформата е изпрана и изгладена. Остава само да мине родителската, да видим какво още ще искат и сме готови. Детето чака първия учебен ден с нетърпение. Позасилихме писането на диктовки и задачки от миналата година,за да си припомни. Цяло лято чете от книгите, но все още няма завършена. Аз не съм я и карала, но всеки ден чете по 1-2 приказки и значително си подобри четенето, което предполагам е и целта на лятното четене.

Общи условия

Активация на акаунт