Бившият ми приятел публикува мои снимки

• 4 960
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
  • Out of the Mix
Нашата "милиция", която "ни пази" изобщо не се занимава с такива кокошкарско-любовни драми. Това, което най-много ще направят, е да снемат показания и от двете лица, скарани любовници, записват личните данни. Този, който е жертва, заплашван подава жалба в прокуратурата. Оттам деецът на заплахите за разчленявне, убийство, обезобразяване, осакатяване, или каквото, го викат на разпит да си поговорят. По преценка на съда може и ограничителна заповед да се извади, но за такива неща много трудно, то е за други провинения и производства, бивши, или настоящи съпрузи с деца и т.н.

Киберсигурност въобще не се занимават с такива глупости.
Ще ти се изсмеят и ще ти кажат следващият път никакви снимки и клипченца.

А, като цяло на органите не може да се разчита, ако нямаш връзки.

# 31
Не знам, на моята роднина й обърнаха внимание, може би защото имаше заплахи и изнудване за пари, за да не публикува снимките.

# 32
  • София
На мен за още по-кокошкарска история (претапициране на стари столове и "майсторът" не изпълняващ услугата) полицаите не само ми обърнаха внимание, ами накрая и столовете си дойдоха  претапицирани. За протокола, нито съм млада, нито съм стройна, нито съм хубава, и връзки в полицията нямам.

# 33
  • Out of the Mix
Е, за сметка на това си устата и оправна.
Познавам такива жени. Динамично им е. Sweat Smile

# 34
  • София
Действах с химикалката Simple Smile. //След 30 г. на компютър писането на ръка е забавно упражнение, непрекъснато се поставяш под съмнение.//

# 35
Изобщо не е достоверно, че полицията е "отсвирила" авторката, при това "няколко пъти".
Особено когато има задействани мерки за защита, вървят процедури, намесени са адвокати - просто няма как да откажат съдействие.
Сайтовете за обяви също се опитват да са изрядни, и  преди да публикуват обяви в "розовите" си раздели, правят проверки на самоличността в няколко стъпки, и отдавна няма как някой да публикува обява с чужди снимки и телефон. Ако става въпрос за форуми и канали в телеграм - там всичко е възможно, но по-скоро е чудно как авторката и нейни познати са попаднали на тези обяви Smiley

Ако конкретен полицай е неглижирал проблема, то той има шефове, и шефовете имат шефове, и такива действия не бива да остават безнаказани. Но да се бори човек за справедливост и за обезщетение, са две различни неща, със съвсем различна мотивация.

Не съм длъжна да обяснявам как са ме отсвирили ии да именно защото има защита ми беше интересно защо го неглижират,иии само да вметна леки така разбрах за обявите като е дал моя телефонен номер за контакт въпреки че е близко да се досетим....именно и затова предприехме да се обърнем направо към прокуратурата...защото българските полицай нищо не вършат ,е поне в моя случай нищо не направиха

# 36
  • София
Преди 20-на години имах подобен случай (в по-лека форма, само снимка на лицето ми), някой беше ми създал профил в Елмаз, с мой имейл. Писах на съпорта на сайта, че не аз съм създала профила и беше веднага изтрит.

Между другото, ако тогава беше лесно да се създаде профил в какъвто и да е сайт или социална мрежа, сега не е, всички имат двустепенна верификация при регистрация.

# 37
Не мисля, че има вариант полицията "нищо да не направи". А и щом случаят е предаден към прокуратурата, това не е нищо. Виж, колко време ще отнеме да се случи нещо, е друг въпрос.

Нищо изненадващо не виждам, че авторката иска да го съди този - стъжни му живота, заслужава си го заради такава подлост. Както някой е писал по-нагоре - на която и жена или мъж да го направиш е гнусно, но пък представи си на майката на децата си - егати дебила

# 38
  • Out of the Mix
Казах какво се прави - привикват се и двете страни на разпит в местното районно по местоживеене, снемат се данни и показания. Не знам дали има промяна в Закона, преди делото седеше отворено, досието с давност 5 г. Т.е., ако има повторни оплаквания, се предприемат действия. Но в почти всички случаи нищо не се прави, усмивки и по живо по здраво, като идеята е деецът на заплахите и/или оронването на престижа, все пак всичко е по някакъв член по НПК, не пускаш просто Жалба, оплакване някакво, да се стресне и да спре. В повечето случаи това е достатъчно, трие се контакт, блокира навсякъде и се забравя.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 10:30 от Revoker

# 39
Здравейте,
Изпратете писмена жалба до полицията по пощата с обратна разписка. Ще Ви обърнат внимание, длъжни са. И за много по-леки случаи на клиенти съм се обръщала към полицията, на писмен сигнал не могат да откажат да реагират. Но с колегата адвокат наистина се подгответе добре с доказателствата, вкл. нотариално заверени разпечатки на страници. Дали ще се стигне до дело в съда, за да се претендира обезщетение, е рано да се каже, зависи от доста неща.
Успех!

# 40
Здравейте,
Изпратете писмена жалба до полицията по пощата с обратна разписка. Ще Ви обърнат внимание, длъжни са. И за много по-леки случаи на клиенти съм се обръщала към полицията, на писмен сигнал не могат да откажат да реагират. Но с колегата адвокат наистина се подгответе добре с доказателствата, вкл. нотариално заверени разпечатки на страници. Дали ще се стигне до дело в съда, за да се претендира обезщетение, е рано да се каже, зависи от доста неща.
Успех!

Благодаря ви много ,да имаме подготвени всички необходими неща .

# 41
  • Най-красивата страна
Посъветвайте се с адвокат.

# 42
Да, вариантът е полиция и адвокат, но има голямо но.
- доказателства, че той го е направил - може да каже, някой ми е хакнал телефона, компютъра, напил съм се и някой ми е ровил в телефона и т.н.
- сайтът, в който е публикуван, ако се държи от фирма на бахамите и т.н. дали е длъжен да се съобрази
и още много технически елементи.
- сега си разбрала, но ако ги качи някъде на някой си сайт какво правим тогава? Полицията ще пише на някой във Филипините?
Повечето от тези сайтове се хостват някъде си, а фирмите зад тях стоят в някои офшорни зони, където има само буквално пощенски кутии.

Въпреки това, да гледаме позитивно и действай активно също сама. Пиши на сайта, редовно ги "бомбардирай" с мейли, че забравят и разбира се адвокат и полиция.

# 43
  • Out of the Mix
С една дума - пие се студена вода.

Боре, идеята не е да се атакуват сайтове, там е кауза пердута, а физическото лице, тук на местна територия, то се и знае кой е.

Привиквания, призовки, разпити, искови молби за "уронване на престиж, вклинен страх, репресии, психологически тормоз, пропуснати ползи".
В 99% от случаите се стряскат и свиват сърми.

И тук не говоря само за някакви фотки, а за всякаква форма на "любовна принуда", изнудаване, заплахи.
Дори може да си измисли, че е я е заплашвал с нещо много сериозно, да ходи да доказва после. Но тук вече се влиза във филм, и по-добре винаги да се съобразиш с казуса конкретно.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 08:29 от Revoker

# 44
С една дума - пие се студена вода.

Боре, идеята не е да се атакуват сайтове, там е кауза пердута, а физическото лице, тук на местна територия, то се и знае кой е.

Привиквания, призовки, разпити, искови молби за "уронване на престиж, вклинен страх, репресии, психологически тормоз, пропуснати ползи".
В 99% от случаите се стряскат и свиват сърми.

И тук не говоря само за някакви фотки, а за всякаква форма на "любовна принуда", изнудаване, заплахи.
Дори може да си измисли, че е я е заплашвал с нещо много сериозно, да ходи да доказва после. Но тук вече се влиза във филм, и по-добре винаги да се съобразиш с казуса конкретно.

Е как кауза пердута, като една участничка в темата е имала вече успех? Виж предишните постове.
Как ще атакуваш физическото лице, ако нямаш доказателства? Трябва полицията да получи разрешение от съдия за изземване на техника, после да се даде за експертиза, да се намерят следи, че има комуникация от неговите устройства към тези сайтове и в часове, когато е бил в съзнателно състояние и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт