Разлика във възрастта между партньорите

• 6 970
  • 215
  •   1
Отговори
# 15
Родителите ми са с 12г.разлика,не виждам драма.

# 16
11 години не е фрапираща разлика.
Винаги при по-голяма разлика в годините има два варианта - или по-младия кара другия да младее и да е щастлив или по-стария състарява по-младия и му изсмуква живота и младостта.
За съжаление познавам няколко двойки и все са втория вариант.
Все пак, такава връзка ако умеете да балансирате е напълно възможна.
Може и на такава възраст мъжът да е по-мъдър и улегнал. Готов за семейство за разлика от много мъже на 30-33 години, които са си ок да си живеят при мама и нямат никакви намерения да променят нещата.

# 17
  • Поморие
Здравейте!
Момиче на 25 години съм, от скоро имам отношения с мъж 11 години по-голям от мен, на 36. В началото, когато се запознахме, не знаех на колко е (изглежда по-млад), в последствие разбрах, но никога не съм мислила, че ще се случи нещо сериозно между нас, та забравих за тази разлика. С времето обаче отношенията ни се развиха и разбрах, че той е един прекрасен, грижовен мъж, та от скоро сме заедно официално. Въпреки че виждам колко прекрасен е, все я мисля тази разлика в годините и все ме притеснява. Срам ме е да споделя на родителите си, както и на част от приятелите ми, тъй като нямаме подобни връзки с обкръжението си и мисля, че ще ме съдят за това. Непрекъснато мисля как, когато съм едва на 30, той ще е на 41, когато съм на 60, той на 71 и т.н. Мисля, как бих имала дете, когато той е на 40 години...Бих се притеснявала да го представя на семейството си, не знам защо толкова много го премислям. Моля ви, дайте ми съвети и мнения за подобен тип връзки. Има ли смисъл да продължавам, защото го обичам, или щом се е забила тази цифра в главата ми, по-добре да се откажа.... благодаря ви!
Като човек изпатил до съсипване от любовта и живота, ще ви кажа, че възрастовата разлика е последното нещо, което трябва да ви интересува, от други пороци трябва да се пазите. Ако човекът е на място и може да ви направи щастлива, а след време и да поеме отговорност за семейство, годините нямат никакво, абсолютно никакво значение. Няма житейски "закон", според който ще имаме успех в семейния живот само, ако си вземем връстник. Според мен голям фактор ви е мнението на другите, трябва да се отърсите от това, не познавам човек, съобразяващ се с хорското мнение, който да е истински щастлив.

# 18
  • София
Нашата разлика е +12 години
20 г вече брак+младеж на 17 г

Факт, че с времето се усеща разликата, но зависи как ще си изградите бъдещите отношения. Има и "+" и "-"

# 19
  • София
Чак пък такава драма за 11 години. Имам роднина, на която мъжът и е 11 години по-млад. И са си много щастливи. Жените по-рано се скапваме, та не знам как ще са, когато тя е на 60, а той на 49, но ако си се обичат като сега не виждам проблем. Пък като мъжът е по-възрастен си е нормално и общоприето. Щом на 36 не е чичка, значи не е тоя характер.

# 20
Не си момиче отдавна, жена си. Два пъти пишеш, че се притесняваш да го представиш на семейството си въпреки, че отношенията ви били сериозни. Ако бях в подобна ситуация на неговото място щеше да ми е страшно неприятно и унизително и бих била шута на такъв неориентиран човек.
Инфантилна си и недорасла за връзка. Най-добре остави човека, хващай се разни 18-19 годишни и си доизживей детството.

# 21
Какво момиче на 25. Вие се възприемате и звучите инфантилно.
Пълна сте с предразсъдъци и страхове от чуждото мнение.
АКо не преодолеете това за себе си, скоро няма да се отпуснете и да сте щастлива във връзката си.
Жалко за човека до вас.

# 22
  • София
Аз пък нямам наблюдения жените да се скапват по-рано. Евентуално тези, които се нагърбват със сто дини, защото нямат подкрепа от мъжете си. Но дори тогава не е задължително. Определено обаче виждам как жени, които са се събрали с по-възрастен, се състаряват преждевременно. Не знам дали самата природа се опитва да компенсира или е следствие от живота с по-възрастен.

Иначе ясно, че има много такива връзки, все пак човек се събира с личност. За много хора не е проблем и те не ги мислят тези неща. Авторката обаче ги мисли и то на етап, когато трябва да е влюбена и това да е с любимия да е по-силно от всичко. По-нататък как ще е?

ПП: Попринцип всеки има право на "предразсъдъци". В крайна сметка, той ще живее с този човек, не еди коя си съфорумка или роднините й с такъв брак. Независимо дали е зряло или не, щом не й е комфортно, по-добре да не го прави.

# 23
Така е. Щом има задръжки, кофти за другия човек и не е ок към него. Щом не е готова за подобни отношения, да не губи времето на другия, освен собственото си. Не е коректно. Кой би искал да го приемат за компромис в една връзка.

# 24
Това е пренебрежима разлика, особено във възрастта 20-30-40. Усеща  се едва по-късно.
И то не е задължително.
Зависи кой как остарява.
Обикновено на млада възраст човек първоначално се шокира от 10+ години разлика. А не трябва.

# 25
Бях на 19, ММ точно стана на 28 след запознанството ни. 11та година сме заедно, имаме дете и от една страна се радвам, че имаме разлика, защото много от наборите ми са доста незрели. 

# 26
Щом се замисляш за такива неща, значи или не го харесваш достатъчно, или той не е толкова готин , че да ти завърти главата достатъчно. И двете са предпоставка за проблеми. Аз бих прекратила.

# 27
Ако имам партьор и установя че ме крие защото го е срам от мен, най-вероятно няма да завърши добре това...
Това ви е проблемът, а не колко ви е разликата. Хич на никого не го представяй, ами го остави да си намери жена която го приема и се радва да застане открито до него, ако не можеш или не искаш това да си ти.
Имала съм връзка с подобна разлика, хем аз бях по-голямата което по принцип по-малко се толерира от обществото. И на двамата не ни е хрумвало да се крием заради това, камо ли да го крием от близките си.

# 28
  • Далечният изток
И 200 случая на голяма разлика да ѝ разкажете, не знам на авторката с какво ще ѝ помогнете...
Жената я е срам от този мъж, крие го от всички, от близките и от роднините.
Нали е ясно, че с времето нито разликата ще изчезне, нито мъжът ще става по-млад...
Вече писах да се откажеш и пак ще го повторя. Просто не го заслужаваш този мъж. Не го и обичаш. Ако го обичаше, въобще нямаше да приемаш възрастта му като недостатък, още по-малко пък да те е срам от него.
Остави човека да си намери свястна партньорка! Ти не си правилния човек за него!

# 29
Имала съм връзка с доста по-голям от мен човек. Възрастта не беше най-големия проблем, но спомагаше за пречки в отношенията.

На 25 на теб ти се излиза, живее ти се, пътува ти се, и това е прекрасно и е желателно да го правиш. Имаш лекота в живота.
На 36 вече не толкова, мислиш за деца, работа, имоти и тн..
Отделно приятелските ви кръгове са доста различни и понякога по-възрастните партньори се възползват от неопитността на по-младите.
Ако останете заедно,  ще усетиш по-осезанелно разликата като ти си на 35-40 а кой вече на 50 във всички аспекти на живота.

Най-лесно е да сте близки по възраст, макс 7-8-9 години ако много много си допадате и няма никаква друга пречка. Над 9-10 години стават много осезаеми разликите и са нужни доста компромиси и от двете страни. Разбира се, подчертавам, на много хора им се получава. Но аз лично не бих почнала пак връзка с такава пречка от ден 1.

Общи условия

Активация на акаунт