Разлика във възрастта между партньорите

• 6 960
  • 215
  •   1
Отговори
# 30
Всичко зависи от хората.Авторката се възприема за девойка и явно мъж на 35-36г ѝ се вижда стар.Затова по-добре да си намери връстник, но гаранция, че ще се разбират няма.Така че аз бих казала да гледаме човека и как се чувстваме с него, а не възрастта от 10г.И да няма никаква разлика между двама, гаранция че ще се получи няма.

# 31
Не е баш така.
До човек е.
Аз до 33 бях извъртяла някакъв вид кариера, дете и после открих свободата на излизания, общуване с различни хора.
Хората сме различни.
Разликите при партньорите не са за хора с комплекси или предразсъдъци. Подобни връзки се разпадат, ако си изпъленен нон стоп с притеснения, страхове, тревожност.
Да си търси мъж от нейната комфортна зона тогава.

# 32
  • София
Е хайде сега, хора, това, че момичето го е срам, защото той е по-възрастен, не значи, че не е свястна. Нито той е много заслужил, защото е по-възрастен. Всеки има неща, които му е трудно да приеме, дали ще е възраст, кила, липса окосмение или прекалено такова. Просто не са един за друг, което не значи нищо за двамата като хора.

# 33
Аз не виждам проблем. Ако ти можеш да приемеш разликата във възрастта, то никой няма право да те съди. Ако те притеснява, че ти ще си на 29, а той на 40, но ти самата не си ок с това, то тогава се замисли дали искаш да продължите. Важно е да не обръщаш внимание на хората около теб, защото ти каквото и на правиш, те винаги ще намират кусури.

# 34
  • София
Аз пък нямам наблюдения жените да се скапват по-рано.
Виж шансовете на жена на 60 да бъде атрактивна за мъж на 40 или 30,  и на мъж на 60 да е атрактивен за жена на 40 и ще разбереш какво имам предвид. Не е задължително и при всички, но доста често след климактериума жените си стават директно бабички, мъжете могат  да са свежарки и на 70-80. Жените пак свежи, но бабички. С всички изключения, но си е физиология, колагена се губи, кожата се отпуска и така.

# 35
  • София
Бояна, това е защото при жените младостта се цени повече, отколкото при мъжете. Тоест, разликата е във възприятието, а не в обективните признаци на старостта. Има си свежи жени на всякаква възраст, както и преждевременни чичовци, дядовци и т.н. С тъга откривам много такива примери сред мъжете около мен - посивелите коси, увяхналата кожа, натрупаните килограми са факт, а темета отдавна лъснаха. Не всички са така, за радост, но има доста. Ако тези неща ги прикачим на жена, ще е голяма драма, ама при мъжете минават някак между другото. Та остаряването е повече до ген и поддръжка, както и до щадене, отколкото до пол. Просто много жени са много по-благосклонни към мъжката старост, отколкото обратното.

# 36
Така мисля и аз.

# 37
Независимо колко хиляди непознати в интернет са ЗА или ПРОТИВ разликата във възрастта, в случая важни са чувствата и възприятията на авторката.

Ако тя обичаше истински този мъж, и това беше "нейния" човек - нямаше да има никакви подобни мисли и притеснения дали и как го представи пред близките си. Явно съвсем други неща я притесняват, но е най-видимо и лесно да се "хване" за възрастовата разлика.

# 38
Не остарявали мъжете, ама друг път. Нали ги гледам на какви бабички се превръщат и те...
Разбира се, с изключение на собствените съпрузи на дамите от форума, те са си като секс символи за всички поколения жени, от 18 до 100.

Авторке, много се шокирах, хем твърдиш, че го обичаш, хем се срамуваш от него. Не може и двете да са верни. Щом се срамуваш, значи не го приемаш, не го харесваш. При това положение се разделяйте. Остави го да си намери някоя, която ще го цени и ще се гордее с него. Наистина няма нужда да се мъчиш да приемеш някои негови особености, ако не ти идва отвътре - това е всичко друго, но не любов.

# 39
  • Somewhere far away
Щом толкова го мислиш  - значи ти е проблем. Ако не беше проблем нямаше да го мислиш.

# 40
На 25 на теб ти се излиза, живее ти се, пътува ти се, и това е прекрасно и е желателно да го правиш. Имаш лекота в живота.
На 36 вече не толкова, мислиш за деца, работа, имоти и тн..
Гледам доста хора са написали подобни мнения... но не е задължително да е така.
Моята жена като се омъжи и роди нямаше 25, аз бях 30+. Не е искала да обикаля нощите по дискотеки и да "живее"  (като че ли семейните хора не живеят, а са умрели). Искаше си семейство. А за която жена иска семейство в пиковата си детеродна възраст, по-подходящ е по-голям мъж. Защото наборите на 25 мислят предимно как да се напият, напушат, да си купят БМВ на старо, по-амбициозните мислят за кариера, но много рядко да стават татковци.
Така че ако жената иска да го удари на живот, този мъж на 36 вероятно наистина не е подходящ за нея, защото сигурно на тази възраст е вече семейно ориентиран. Ако ли пък и тя е така, тогава джакпот!

разликата е във възприятието, а не в обективните признаци на старостта. Има си свежи жени на всякаква възраст, както и преждевременни чичовци, дядовци и т.н. С тъга откривам много такива примери сред мъжете около мен - посивелите коси, увяхналата кожа, натрупаните килограми са факт, а темета отдавна лъснаха. Не всички са така, за радост, но има доста. Ако тези неща ги прикачим на жена, ще е голяма драма, ама при мъжете минават някак между другото.
Когато ходя на почивка, често има по хотелите възрастни хора от чужбина (за да не охулваме само българския Бай Ганьо). Ходят да си харчат пенсията хората. И като гледам двойките пенсионери - жените са баби, няма ни една, с която дори аз дето нямам 50 бих си помислил да си легна, колкото ще да съм загорял или пиян. А камо ли мъж 30-40.
Докато сред мъжете пенсионери сравнително често се срещат някои, които макар и да са с белите коси (или плешиви) са в добра форма, изглеждат поддържани, и спокойно може да си представи човек, че жена би ги намерила за привлекателни. Особено ако компенсират и финансово, с култура, маниери, интересни разговори и преживявания и т.н.

# 41
60годишен не виждам как някоя ще го намери привлекателен, освен ако не са женени няколко декади вече, но там случаят и без това е друг. А и жените по принцип не мислят първо за секса - като стигнат и до махалото, кукувичката, с която са се запознали, съвсем ще загуби шансове.

# 42
Ако 60 годишният е Джефри Дийн Морган направо го взимам (в кръга на шегата). 😁

# 43
  • В древна страна на край света!!!
Бях на 25 години, когато се омъжих за съпруга ми тогава на 35 години. Никога разликата ни не е била проблем, камоли да мисля как ще е в бъдеще. За съжаление вече знам как е в бъдещето ни. Животът е твърде кратък, утрешният ден не е обещан на никой, може и сметките да излязат грешни. На Вас пожелавам успех!

# 44
Разбира се, мъжете сте привлекателни до заветни старини. Жените след 30 сме за изхвърляне. Хехе...

По темата, всеки с мнението и опита си. Аз с такъв товар, както писах, не бих се захванала отново и не го препоръчвам. Има изключения разбира се, всеки да си преценява.

Общи условия

Активация на акаунт