ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 56 721
  • 834
  •   1
Отговори
# 405
Субсидии, борба за студенти.
Ако се вълнуваха университетите от това да си осигурят качествени студенти, а не студенти изобщо щяха да преборят преписването на входа.
За след това пак има начини да се минимизира.
Преди мноого години бях чувала случай във Варна. Хванат студент да преписва и санкцията е прекъсване за една година. Явно го е имало това разписано в правилник, та взели и че го приложили.
На бас, че където се е разчуло, автоматично на 95% е намаляло преписването.
Има и други начини, които и в училище, и в университет ще редуцират преписването до тук-там изпечени комбинатори, които преборвайки спънките, ще са демонстрирали някакви качества, все пак.

# 406
  • Отвъд алеята зад шкафа
Те ще наберат студенти и без да се преписва. Друг е въпросът дали не са раздули прекалено броя на приеманите.

# 407
След сводка от два университета вярно във Варна, - намаляват се бройките държавна поръчка по множество направления. Ако за инж. в направление 5.3 не бих се изненадала, то за медицина след това търсене на лекари и медицински персонал съм безмълвна. А платената медицина не е по джоба на всеки

# 408
Може ли да споделите каква тема за ИС се е паднала по бел в УНСС на този предварителен изпит?Благодаря!

# 409
  • София
Песента на колелетата

# 410
  • у дома...
Може ли да споделите каква тема за ИС се е паднала по бел в УНСС на този предварителен изпит?Благодаря!
"Трудът като спасение и смисъл на живота в Песента на колелетата".

# 411
  • София

а сега по същество - днес чух потресаващи свидетелства за брутално и масово преписване на предварителни изпити за 2 университета. това не може да се допусне без знанието или без пълното безхаберие на ръководството на тези учебни заведения.
За кои университети става дума?
Ако е за МУ София, почти невъзможно ми изглежда, там вземат драконовски мерки, а този уикенд на изпитите е имало и хванати преписвачи, анулирани работи. Подобно е положението и с другите МУ из страната - много квестори и постоянни проверки, всяко движение на кандидатите се следи, искат ръцете им да са на масата, да не се търси по джобове.
За СУ е подобна картинката.
Не че няма никакви преписвачи, но да е брутално и масово ми се струва малко вероятно.
За заинтересованите (и извинявайте, че се намесвам в темата), може да е интересно - това е страницата на рейтинговата система на университетите в България - https://rsvu.mon.bg/#/. Поразглейдате я, има информация за всеки университет и всяко професионално направление по най-различни показатели, включително завършили, доход на завършилите в лева, удовлетвореност на студентите и адски много други. Позволява да се правят сравнения и класации. Вземете информирано решение и успех!
Благодаря за тази полезна информация.

Образователният спор САЩ-България е безмислен, системите са тотално различни. Разбирам желанието на живеещите в САЩ да получат нашето безрезервно възхищение, но за съжаление времената са други и емиграцията там вече не е на този пиедестал. Скъпото образование и дългосрочните студентски заеми също не са повод за радост.
Нека всеки се реализира където и както иска, без да се стреми на всяка цена на поучава и назидава останалите. Смятам, че е възможно, зрели хора сме.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 14:16 от jasmin tisane

# 412
  • София
Миналия месец на предварителен изпит в УНСС е имало заглушители на сигнала. Нито телефоните, нито часовниците са работели. Също така, квесторите са обикаляли и следели непрекъснато. Имало е отстранени за преписване. Преписването на практика е било невъзможно.
Може би зависи къде точно се провежда изпита.

# 413
От поне 10г на изпитите били те държавни за завършване на ВУЗ или приемните се пускаха заглушителите. Изобщо няма смисъл да се държиш като полицай, да прибираш вещи и да гадаеш къде е скрит втори, трети телефон Simple Smile

ПП: Илит ме е изпреварила, аз тъкмо си говорих с колега, който се сети за тези времена и как се чудехме защо студентите не могат да си предадат работите по време на упражнение, а то имало изпит в другия корпус Simple Smile

# 414
Вчера в унсс си имаше сигнал.

# 415
  • София
Моята беше на преварителния по БЕЛ в УНСС в началото на месеца - да изтренира формата. Нищо не ми е казвала за преписване, тя и не си е помисляла да преписва. Има 5.95, но няма интерес за нищо там.

# 416
  • Благоевград
Субсидии, борба за студенти.
Ако се вълнуваха университетите от това да си осигурят качествени студенти, а не студенти изобщо щяха да преборят преписването на входа.
За след това пак има начини да се минимизира.
Преди мноого години бях чувала случай във Варна. Хванат студент да преписва и санкцията е прекъсване за една година. Явно го е имало това разписано в правилник, та взели и че го приложили.
На бас, че където се е разчуло, автоматично на 95% е намаляло преписването.
Има и други начини, които и в училище, и в университет ще редуцират преписването до тук-там изпечени комбинатори, които преборвайки спънките, ще са демонстрирали някакви качества, все пак.
Ще се редуцират, ако квесторите са си на място, ако не са в стаята през по-голяма част от времето, както е писал по-напред в темата друг родител, няма как.

# 417
  • у дома...
Вчера в залата, в която е била дъщеря ми, постоянно е имало квестори. В началото са им казали да оставят телефоните настрани от тях, по средата между децата с думите "Големи хора сте, няма да ви събираме телефоните". Така, че всичко пак опира до самосъзнание.

# 418
Но в случая когато някой не е съзнателен, то той ощетява съзнателните и там е мястото на квесторите да се намесят, за да има честен подбор.
На нас унсс изобщо не ни е таргет. Аз съм я записала в Регалия, не в унсс, и ми е все тая дали някой нечестно ще има по-висок резултат от нея. Унсс още от мое време беше известен с един преподавател по география, който продаваше темите за изпит. Тогава това толкова ме беше втрещило, че някак до ден днешен този университет не го харесвам.

Сега съм на тема каляване на нерви. СУ ужасно забавиха резултатите; модната къща забави с месец ушиването на роклята и я ушиха бая широка, та сега чакаме 4 седмици, за да я стеснят, което ще е на 19.05 и това адски ни напряга; в училище има някакво напрежение покрай церемонията за завършване; няма яснота на 24.05 кога и къде ще се съберат, за да организирам изпращането... изобщо всичко е едно голямо чакане. И за капак: чакам да оправят тока в Мадрид, че моят любим Григор Димитров да си доиграе мача Simple Smile

# 419
  • у дома...
Животът никога не е честен и справедлив. Идеален свят няма.

Общи условия

Активация на акаунт