Забрана на мобилни телефони в училище

• 21 334
  • 581
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Резонен въпрос е как хем ще им забраняват телефони, хем ще има онлайн обучение при необходимост.

# 196
Според мен нещо има неразбиране. Телефони няма да има в училището, по предложение, а не в автобуса на път за вкъщи. Не знам някой министър изобщо някога да е предлагал да не се дават на децата телефони и з в ъ н училищната сграда
А онлайн обучението нали затова е он лайн, защото децата са вкъщи, или в бара, но не в училищната сграда, а само в училищната сграда е предложението да са без телефон. Стегнете се бе, хора, никой няма намерение да лишава децата от телефони, камо ли пък тийнейджъри, то някои от тях направо са се срастнали с въпросните джаджи и трябва едва ли не крайник да им отрежат, за да им го вземат. Според мен само за малките ще важи

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 19:29 от Априлски душ

# 197
  • в очите на дъщеря ми
Съгласна, телефон в училище Не! Сега остава да се уточни,  кой ще ги съхранява и отговаря за опазването им?

# 198
  • пустинята Гоби
Аз като върл противник на телефоните в училище имам дете начален етап + дете тинейджър, което митка само по улиците. Така, че много моля да се въздържате от грешни заключения. Едно е в училище да няма телефони, друго е децата изобщо да нямат телефони.

А онлайн обучението какво общо има с телефоните в училище, не е ясно!

# 199
Много начини има. Оставят ги на гардероб някъде в училището. Изключват ги и не ги ползват, но са си у тях, така е на места в Гърция, и ако ги хванат в издънка ги санкционират. В Гърция глобявали родителите. Има начини, стига да има желание

# 200
  • София
И сега е забранено учениците да ползват телефони в клас.
Единствената разлика е, че при необходимост няма да могат да ги извадят от чантата си или от шкафчето и да ги ползват, а ще трябва да молят байчото да търси техния между още няколкостотин и да му обясняват каква е спешността.

# 201
  • София
Много начини има. Оставят ги на гардероб някъде в училището. Изключват ги и не ги ползват, но са си у тях, така е на места в Гърция, и ако ги хванат в издънка ги санкционират. В Гърция глобявали родителите. Има начини, стига да има желание
Гардероб обаче липсва😁То не всички училища са еднакви все пак.

# 202
  • в очите на дъщеря ми
Гардероб обаче липсва😁То не всички училища са еднакви все пак.
Мдамм, голяма рядкост са шкафчета,  за гардеробчета, пък съвсем...много искам да видя, как ще накарат директорките, да финансират начинанието...

# 203
  • here and now
Само си чешем клавиатурите тук. Дори и да има някога подобна забрана, то тя ще се спазва периодично и на определени места.

# 204
  • София
Точно. Както Априлски душ написа - "... стига да има желание". Е, желанието при доста хора липсва (и аз съм от тях). Когато оправят главата, нека тогава да се заемат с краката. А не обратното. Накратко - ако въведат такава забрана, няма да съдействам за изпълнението й. Да се оправят.

# 205
В междучасията голяма част от съучениците на дъщеря ми пушат зад училището, други се натискат с гаджетата си, дали пък телефоните са им най-големия проблем. Предполагам никой не мисли, че учителите трябва да се превърнат в пъдари и да следят кой отива да пуши, кой с кого се натиска. Предпочитам да си погледне телефона в междучасието, пред другото. Преди време имаха съученик, който се опитваше да опипва момичетата в междучасието, е това вече е недопустимо, добре, че взеха мерки и спря.

# 206
Това за големите е така, аз все си мисля, че за малките до седми клас ще е тази промяна. Големите вече с мустаци и бради не можеш им взе телефона, все едно голи да ги съблечеш, никой не би се наел с това

# 207
  • пустинята Гоби
Пушенето и натискането в междучасията не са толкова масови събития, колкото се описват тук. Иначе на фона на двете и аз предпочитам да си гледат телефоните моите деца, както и на фона на консумацията на наркотици, пласирането на дрога, кражбите и прочие криминални прояви.

# 208
Ако все пак се въведе забрана, трябва да е за всички. Учителите също да са без телефони. Да имат връзка със семействата си само през служебен телефон при директора.
Е ти правиш ли разлика между това телефонът на учителя да звънне веднъж (ако случайно е пропуснал да спре звука) или същото нещо да става с 20-25 телефона на учениците? Не става въпрос за затапвания "като е забранено, дай и учителите да видят какво е".

# 209
  • София
Какво значение има колко пъти звънят телефоните на учениците в междучасието? В час им ги събират.

Общи условия

Активация на акаунт