Забрана на мобилни телефони в училище

• 14 226
  • 460
  •   1
Отговори
# 450
В детските градини учители и служители, та даже и директор и заместник директор на детско заведение нямат много административна работа и е необходима пълна забрана за използване на мобилен телефон, защото вместо да гледат децата си гледат мобилния. Има много случаи, където масово са с мобилни телефони, а децата буквална са на самоотглеждане.
Учителите ползват телефони, защото цялата комуникация - заповеди от директор, учебна програма, графици и тн е онлайн. Да не говорим, че вече няма хартиени дневници - всички оценки, отсъствия и забележки се пишат от телефон или лаптоп.

Защо приравняване учениците с учителите?  "Щом децата няма да имат телефони, нека и учителите да нямат пък, хак да им е на простите даскали" - общо взето това е мнението на майки, които защитават своите скъпоценни отроци без да влагат грам мисъл , кое е добре за децата им.

Не виждам смисъл да се забраняват телефоните на учителите. Смартфоните вече са инструмент и част от работния процес.

А и 50-60 годишните учителки не стоят в тикток и не си правят селфита по цици за инстаграм, за разлика от голяма част от ученичките.

Плюс това учителят е възрастен, има самоконтрол и не е закърмен с телефон в ръка от 2 годишна възраст, както са масово днешните ученици.

Ако все пак учителят не си върши работата и злоупотребява, гледайки приложения за забавление в часа, то тогава да се санкционира от директор. Такива са процедурите засега и е хубаво, че така ще останат.

# 451
  • София
Подавали ли сте сигнали за тези случаи, които са ви известни?
При моите деца (вече пето ходи на градина) учителите са били отговорни. Защо и те да бъдат наказани?
Виждала съм и лекари да си гледат телефоните, и продавачки, и съдии, и т.н. Защо да не ги забраним напълно?
Даже и аз сега пиша от телефона, докато децата ми спят на задната седалка в колата. Срам ме е.

# 452
  • София
Нито в училище може да докажете, че учителя си зяпа в телефона нито в детската градина, че на детето му се пуска повече от 10-20мин на ден. Ама е факт, че голямата ми дъщеря знаеше целият репертоар на youtube Simple Smile Иди докажи после Simple Smile Няма камери в детските градини умишлено. В училище сме имали едно време с цел "да не преписваме", но вече не знам дали не са премахнати.

# 453
Да, съгласна съм и е проблем, че няма ведуонаблДение в ДГ. Най - трагично е състоянието в частните ДГ, където умишлено не се слага ведуонаблюдение, за да нямат родителите доказателства за жалби. Необходимо е да е задължително видеонаблюдуние.
Нито в училище може да докажете, че учителя си зяпа в телефона нито в детската градина, че на детето му се пуска повече от 10-20мин на ден. Ама е факт, че голямата ми дъщеря знаеше целият репертоар на youtube Simple Smile Иди докажи после Simple Smile Няма камери в детските градини умишлено. В училище сме имали едно време с цел "да не преписваме", но вече не знам дали не са премахнати.

# 454
В големите градове няма училище без видеонаблюдение поне от 10 години. Камерите се използват за сигурност или директорите да си следят учителите. Никога не са се ползвали да се зяпат учениците дали преписват или не.

Използват се и за заснемане на ДЗИ т.нар. матури. Свързани са централно с МОН и РУО по време на целия ден на изпита.

# 455
  • пустинята Гоби
И в нашето училище има камери, но не за да следят учителите. Децата спокойно могат да обяснят кой учител какво прави в час, само дето никой не ги пита. Иначе глупости колкото искаш измислят, но да почнат да оценяват учителите реално каква работа вършат и какво приказват в час, не правят.

# 456
  • София
В големите градове няма училище без видеонаблюдение поне от 10 години. Камерите се използват за сигурност или директорите да си следят учителите. Никога не са се ползвали да се зяпат учениците дали преписват или не.

Използват се и за заснемане на ДЗИ т.нар. матури. Свързани са централно с МОН и РУО по време на целия ден на изпита.

Как ще не са като умишлено бях сложени за матури? Чак пък никога айде сега…

# 457
През учебната година никой не следи дали учениците преписват по време на редовните им часове. При ДЗИ - да там се следи.

Как ще не са като умишлено бях сложени за матури? Чак пък никога айде сега…

# 458
  • София
И това нещо променя, че не са сложени затова ли? Щом има видеонаблюдение при ДЗИ значи все пак се следи Simple Smile

# 459
Аз съм за задължително видео наблюдение в училище и в ДГ, даже и в яслите. Така много спорни въпроси между родители и преподаватели ще бъдат решени.
quote author=mamaalina link=topic=1761121.msg50150385#msg50150385 date=1756710705]
Да, съгласна съм и е проблем, че няма ведуонаблДение в ДГ. Най - трагично е състоянието в частните ДГ, където умишлено не се слага ведуонаблюдение, за да нямат родителите доказателства за жалби. Необходимо е да е задължително видеонаблюдуние.
[/quote]

# 460
  • пустинята Гоби
Попадна ми едно видео с училище в чужбина, телефоните се слагат в ето такива кейсове и са си в децата реално. Като си тръгват, откопчават "портмонетата" на принципа на размаркирането на устройствата, които се се слагат на дрехите против кражба.

Общи условия

Активация на акаунт