Забрана на мобилни телефони в училище

• 16 867
  • 471
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Да, просто как иначе, направо да кажем на радиовълните до къде да стигат и имат право да се разпространяват или защо пък да не екранираме училищата, все прости технически решения ... А и да си спомним какво е 2G, че сме позабравили - това е GSM, от преди има няма 30+ г.
...освен ако се скапе нейде мрежата или някой е с "Нокиа с фенерче" не се сещам да се ползва 2G-то, че и бабите вече са у ФБ.
Пък ако някой преминаващ или в училището му потрябва по спешност връзка ще търчи при директорът, който ще е мрежовия оператор, ако може да се и лицензира пред държавата, но как ще стане, че чИстотите са чужди още дълго, но пък пари в училищните бюджети все ще се намерят да плащат незнайно на какво основание на операторите за ползването .... още едно лесно и просто техническо решение

# 466
  • пустинята Гоби
Калъфите за телефони, тип на баба калъф за очила, които има в училищата в чужбина са идеално решение.

Голяма част от родителите, които познавам и не ползват “Родителски конктрол” не го правят, защото така им е по-лесно. Според мен една част са технически неграмотни (да, знам че приложението е лесно, ползвам го), друга част сякаш искат детето да се научи на контрол само.

# 467
Той и този родителски контрол е до време и после са като отвързани. Наблюдавам го с племенничките и с други познати тинейджъри, които са били с ограничения на екранното време.

# 468
После отвързани добре, но ако тате и мама не дадат пари,  се опрятат и отиват да се трудят, а ограничаването на екранно време до този момент, поне е довело до формирането на някакви други умения, различни от превъртане на клипчета, които умения да монетаризират.

# 469
Той и този родителски контрол е до време и после са като отвързани. Наблюдавам го с племенничките и с други познати тинейджъри, които са били с ограничения на екранното време.
Родителският контрол е до 18. Някъде там се очаква мозъка да узрее, да осъзнае отговорностите си, а и да започнат истинските такива...
Поне да сме намалили вредното влияние в по-уязвимата възраст.
Аз се радвам на всяка "спечелена" минута без телефон. Пък после да става каквото ще.

# 470
Всички тийнове около мен и сина ми са с родителски контрол на телефоните. Между 13 и 16 години са, някои почти на 17. Синът ми на 13 години също е с родителски контрол, но той сравнително отскоро ползва телефон (около година) и няма никакъв шанс да го махна в обозримото бъдеще. В зависимост от обстоятелствата мога да му дам допълнително време, но това се случва рядко. От два дни иска профил в Инстаграм. Няма да го огрее.

# 471
А и да си спомним какво е 2G, че сме позабравили - това е GSM, от преди има няма 30+ г.
...освен ако се скапе нейде мрежата или някой е с "Нокиа с фенерче" не се сещам да се ползва 2G-то, че и бабите вече са у ФБ.
Хайде не се напъвай да изкарваш, че не разбираш какво значи GSM. Да взема да изброя "клетки за 2G, 3G, 4G, 5G" по-добре ли ще е? Вълните както и да вървят, при наличие на клетка в коридора на училището ще видиш зор телефонът ти да се свърше с отсрещната сграда.

Общи условия

Активация на акаунт