Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 449
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз също намирам в случая доста хладнокръвно приемане на критика към лични и много драматични теми и ми бих го приписала към неистина за себе си.
И на мен ми направи впечатление. Хората по презумпция не са толкова приемащи на критика, освен ако не са системно тормозени. Но щом темата не е изтрита, изтрити са обвиненията и епитетите за тролстване, няма причина да се скача след всеки пост на авторката. Доста хора пишат и коментират, значи това е желанието на форума, явно се идентифицират по някакъв начин с казуса, дори да не е напълно истинен и биха искали да изкоментират.
Е, верно, че за много докладване и сервилничене сигурно се дават точки на стожерите на реда, но пък оня отгоре понякога раздава и взима точки за човечност.

Ако последните постове са верни, поантата на темата е друга. Но авторке, това, че съпругът ти е еди- какъв си, не променя смяната в поведението на дъщеря ти. Аз не бих си затваряла очите. Ако действително успееш поне да я предразположиш да ти споделя повече за живота си, без да е като отчитане, само позитиви ще видиш. Успех

# 181
Именно това се опитвам да говоря с нея когато и колкото е склонна да споделя с мен.

# 182
  • here and now
Надявам се, не играеш ролята на жертва пред нея и не се оправадаваш за избора си да останеш в токсична връзка?
Май май точно това правиш. Крушката си има опашка...

# 183
Надявам се, не играеш ролята на жертва пред нея и не се оправадаваш за избора си да останеш в токсична връзка?
Май май точно това правиш. Крушката си има опашка...

Не не се оправдавам,но мисля за мен е късно вече,но темата не е за това.Получих отговоти и съветите,благодаря на всички.
Хубав ден.

# 184
  • Down south
Дъщеря ми е на 24.
Дали искам да се меся в живота и, ами  да Close  
Също ми се иска отново да бъде на 5 и всичко да зависи от мен.

Понякога искам да давам и непоискани съвети, но стискам зъби и се ограничават да слушам и взимам отношение, когато това се очаква. Благодарна съм, че сме изградили връзка и за това, което иска да сподели с мен.

Учи и живее далеч от нас.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 04:22 от Daylily

# 185
  • По света и у нас
Наистина си е хубаво детето да е на 5-7-9 още те слушат, и се допитват Simple Smile Yellow Heart

# 186
  • София
Винаги бих дала пълна подкрепа, любов, сигурност и спокойствие на дъщеря си, ако скъса с гаджето си.
Но това, което виждам в темата е пълен психо терор върху тази млада жена! Дано скоро се изнесе и никога да не се върне в това гнездо на оси!

# 187
  • SF
Предполагам, че я подкрепяш, ако скъса с гаджето си, изживява си нещо и идва при теб да споделя или само да се погушка в мама. Леко да се поглезите и да възпроизведете епизоди от минали моменти, в които мама й е държала ръчичката и е била подкрепа във всичко.
Може би и тя си има своите самостоятелни решения, случки и събития, за които ти не подозираш и двете сте окей с това.

# 188
Да,разбира се винаги съм насреща когато тя е готова и иска да сподели с мен,но и понякога може би прекалявам с обгрижването.
Сега хем е щастлива,че скъса с гаджето хем започва да казва как на нейните години ще остане сама,хората вече имат гаджета семейства.
Времето летяло,а тя била сама,кога ще срещне нейният човек,за да има деца…
Според мен е нормална фаза,която ще мине.
Когато нейните връстници са преминавали през тази на късане и смяна на гаджета тя беше във връзка и е малко на забавен каданс.

# 189
На Ваше място щях да се притеснявам, че дъщеря ми осем години е била с човек, който я е контролирал и ограничавал, а аз не съм разбрала и тя нищо не ми е казала. На мен ми изглежда, че имате огромен проблем, защото детето Ви не Ви се доверява и това е много по-страшно от пътуванията до далечни държави.

Не съм чела всичко, но ще цитирам това мнение от първата страница, защото съм напълно съгласна.
Струва ми се, авторке, че вие сте типични родители - щом е била сериозно обвързана, значи вие нямате вече ангажимент, тя е ангажимент на гаджето си. Спокойни сте, че е с мъж, няма да хайманосва и шафрантосва... Познах ли?
Ще ме прощавате, но най-големият враг по статистика на жената е мъжът, с когото живее. Не се притеснявайте, приятелките и екскурзиите в Мароко и Бали няма да я повредят.
След бивше гадже и преди мъжа ми се спуках от екскурзии, пътешествия, палатки, вили, концерти, преспивания у приятели, ресторанти, кръчми, ски, море. Сега й е моментът. После пак ще ходи на Великден у свекървата и на кръщенета на разни роднини на мъжа й.

# 190
Това болно чувство за контрол от страна на бащата няма да свърши никак добре - нищо чудно, че е попаднала на гадже-насилник, а и че иска да пътува - тя бяга, иска свобода, иска спокойствие! Авторке, помисли си много добре, искаш ли да си част от живота на дъщеря си? Защото, по това което ми описваш, аз на нейно място да съм Ви зае*ал и с години няма да ме намерите/чуете. Ако сама за себе си реши това, то поне има шанс да го реши само към баща си, а с теб да продължи да поддържа контакт. От теб зависи!

# 191
Хайде сега, пътуването го изкарахте някакво болестно състояние.

# 192
Като начало спрете да приемате всичко казано от мъжа ви за истината и само истината.
От днес всичко, което казва ще преценявате сама през СВОЯТА ПРИЗМА. Няма да спорите и да се карате - ще го оставите да си е дървен философ, но ще си ПОЗВОЛИТЕ и е нормално вие да имате свое и различно мнение. Да имате тайни. Да говорите с дъщеря си и не само неща, които да не му казвате.

Имате право да грешите, да не сте права, да прецените нещо неправилно. Това му е хубавото на собственото мнение - не е нужно винаги да сте в 10-ката. Всички, ама всички грешим!

Средоточете се върху това - да градите собствено мнение.
Аз бих и спорила, но това съм аз. За вас е по-безопасно да не го слушате какви гадории говори. Той явно е от хората дето все е прав, другите криви и недостойни за неговата възвишена душа и ум. Той знае най-добре кой къде и защо го сърби. нищо, че е крайно недоволен от своя живот Wink

# 193
  • гр. София
Моля, оправете името на темата. Пораснал се пише без Т.

# 194
  • Поморие
Да,разбира се винаги съм насреща когато тя е готова и иска да сподели с мен,но и понякога може би прекалявам с обгрижването.
Сега хем е щастлива,че скъса с гаджето хем започва да казва как на нейните години ще остане сама,хората вече имат гаджета семейства.
Времето летяло,а тя била сама,кога ще срещне нейният човек,за да има деца…
Според мен е нормална фаза,която ще мине.
Когато нейните връстници са преминавали през тази на късане и смяна на гаджета тя беше във връзка и е малко на забавен каданс.
Животът не е график, всеки има различна съдба, има и обстоятелства, които не зависят от нас. Както казваше баба ми, не е голям "келепир" да се женим, че да бързаме. Аз бързах да се омъжа и още си ближа раните. Да се радва на свободата си момичето. Да се отървеш от ревнивец е огромен късмет. Това са болни хора, които могат да отнемат желанието за живот на човека.

Общи условия

Активация на акаунт