Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 479
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Най-красивата страна
За да имаш сериозна връзка и да създадеш семейство е много важно да срещнеш подходящия човек.
А това не става по график.
Младо е момичето,има време да се съвземе и да продължи напред.

Предразполагайте я да споделя,но не бъдете обсебващи.
Наблюдавайте без да разпитвате много и без да критикувате.

# 196
Не знам ,но тя се промени много в държанието.
Вече луднах и аз,вкъщи като е нищо не прави,седи малко с нас хапва и си отива в стаята.
Гледам да я предразполагам да споделя когато е на кеф,да не й досаждам,но ми писна да се съобразявам нон стоп ту с нея ту  с баща й когото се опитвам да убедя ,че каквото прави е нормално за човек на нейните години и скъсал с отровно гадже,който  пък й хакна всички соц мрежи и тн,праща ни съобщения нон стоп на нас с баща й как и какво правела с кого била и тн.болен мозък.
Вярвам й каквото казва,но се уморих от поведение като на тийн ,явно сега кара късен пуберитет защото в пуберитета не правеше такива неща.
Ако имате още съвети казвайте,ще съм много благодарна.
Наистина сега е като отвързана,щяла да си прави каквото иска,нямало да ни дава отчет…
Баща й нервничи на мен ,само се карат.
Хора моля ви помогнете със съвети..Sad

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 21:36 от strawberry0302

# 197
Естествено, че ще прави каквото си иска и няма да ви дава отчет. Нека да се изнесе

# 198
Нищо тийн няма в това голям човек да прави,това което иска. Помогнете й да се изнесе,не мога да преценя вие или бащата е по-токсичен!

# 199
  • София
Къде точно е тийнското в това почти 30-годишна жена да иска да е независима?
Какво стана с квартирата?

# 200
В петък ще ходи да гледа една ,търси много усилено.

# 201
Айде дано й хареса и да се отърве....
То абсурдни претенции към голям човек-стояла си я стаята,не искала да дава отчет и представете си-щяла да си прави каквото иска! Ми много ясно,тя утре ще се зажени,няма да е до полата на майка си и до отровния си баща!

# 202
И хич не го играйте на посредник между баща и дъщеря. И той е родител, колкото и Вие.
Кажете му, че ТРЯБВА да говори директно с детето си.

Голяма е, има право на самостоятелност. Мисля, че докато сте в едно домакинство, трябва да поема част от домакинската работа и сметките. Но къде и с кого излиза - не е ваша (с баща й) работа.
Дано намери скоро квартира и двете страни да си отдъхнете.

Едит: блокирайте бившето гадже. Той не ви е никакъв. Ако не спре - пуснете жалба за тормоз.

# 203
  • here and now
Съвети ви се дадоха достатъчно и много добри.
Остава да ги следвате и малко търпение от ваша страна.
Добре е, че търсите квартира, надявам се да намерите скоро.

# 204
  • София
Тийновското е, че живее в дома на родителите и се разполага и си налага капризите. Редно е да се изнесе, ако има претенции за каквото и да било.

# 205
Какви капризи си налага? Отива си в стаята ли? Това не е каприз. Не споделя всичко с майка си ли? Това също не е каприз

# 206
  • София
Каприз ли е да не искаш да даваш отчет за всяка крачка и да докладваш с кого си, къде си и т.н.?
За живеенето е така, ама нали уж майка ѝ не я е пускала досега, заради разни страхове, които обсъдихме.
Жената  (защото на над четвърт век и след н-брой години живот на семейни начала с гаджето не е дете) работи и е възрастен човек.

# 207
  • София
Да, възрастен човек, който живее в детската си стая. Нещо, което по форумни критерии е за сериозно дамгосване. Не знам защо тук всички така я нахвалиха тази дъщеря.

Като е голяма и независима, значи този дом не е неин. А е на гости на родителите си. И следва да се съобразява. Не може и така, и вака.

# 208
И какво като живее в детската си стая? Те муньовците в детските си стаи жени и деца канят,тука за една дъщеря,че живеела при техните....То и като чета за какво семейството става въпрос,в нейн интерес е да си намери квартира по най-бързия начин.
Аз бях по-малка от въпросната дъщеря,когато живеех на 2000км от майка си и никой не е страдал,всеки си гледаше живота. Макар,че и преди да замина,живеех отделно от тях. Тъй че не виждам тук за какви обяснения и отчети става въпрос за 26г човек. Това,че майката се чуди как да лавира между токсичния си мъж и порасналата си дъщеря,си е нейн проблем.

# 209
Гостенка, живее безплатно в детската стая, ама нагличка и арогантна. Абе, мацка, ходи в реалния свят, издържай се, докажи се, че тогава се прави на голямата работа.

Общи условия

Активация на акаунт